Pelileffat • Mortal Kombat (1995)

  Hommelin on ohjannut Paul W.S. Andersson joka on tainnut sittemmin näitä peleihin liittyviä elokuvia tehdä melkeinpä samaa tahtia surullisenkuuluisan Bollin Uwen kanssa, ainakin lähinnä useamman, Resident Evil leffan on siis Andersson ohjannut, jotka ovat meikäläiseltä kaikki näkemättä. Pari kipaletta Uwe Bollin pelileffa pökäleitä on tullut valitettavasti katsottua, hullun hommaa se. Kumpaistakin ohjaajaa yhdistää se että lopputulos tuppaa olemaan parhaimmillaankin vain vallan keskinkertaista ja yleensä surkeata, jos sitäkään.

  Tämä sentään on miehen sieltä paremmasta päästä ehdottomasti olettaisin, tosiaan näitä Anderssonin leffoja niin vähän nähnyt. Toki pelin fanit saivat melkoisia hepuleita ja itkupotkuraivareita kun peleille ominainen ultimaattisen brutaalinen ultraväkivalta ja raa’at lopetusliikkeet poistettiin elokuvasta aivan kokonaan ja tehtiin teineille sopivaa menoa ja meininkiä..

  ..pelihän oli oikeasti kelpo tappelupeli ja mahtavilla grafiikoilla joiden kaiken a ja o oli juuri se täysin ylitse vedetty verenroiskuminen ja raakuus, sillä peli maineensa keräsi joten sillain ymmärrettävää että ei leffaa kahtelevat sitä nielleet kakomatta..

  ..jos se yletön väkivalta ei ole kaikki kaikessa, niin sitten tämän jopa pystyy katsella. Pelihän siis tosiaan tappelupeli jossa turpakäräjien tarkoitus pistellä vastustaja suunnilleen palasiksi tai vähintään naama vedellä irti jo ei saanut selkärankaa irroitettua muusta ruumiista. Tarinaakin toki on.. oikeasti jopa ihan kunnollakin ! jos sitä jaksaa alkaa seuraamaan. Yksinkertaistettuna sekalainen sakki populaa saatetaan enempi vähempi kyseenalaisin keinoin yhteen ja osallistumaan kaikkien aikojen turnaukseen, jossa lopulta melkoiset panokset. Itse asiassa pelipuolelle taitaa reilut kymmenen peliä tähän mennessä tullut ja yleensä on porukat kehuneet että tarinapuoli on alusta asti aina näihin päiviin oikeasti mietittyä kamaa ja tarinallisesti etenevää...

  ...hahmoista varsinkin maapallon edustajat etunenässä Johnny Cage & kumppanit laukovat suht kuivaa ja hurttia huumoria yllättävänkin paljon ja Raiden on kyllä melkoisen "omituinen" tässä, muistikuvat sen verran hataralla pohjalla peleistä ja varsinkin niistä alkuaikojen ja sittemmin niiden pelailu jäänytkin aika olemattomiin että tuskinpa pelissä nyt ihan nuin kepeätä sanavarastoa viljelivät !? tai sit viljeli, ei voi muistaa.

  Paljon tuttuja hahmoja pelistä Raiden (Christopher Lambert), Liu Kang (Robin Shou), Johnny Cage (Linden Ashby), Sonya Blade (Bridgitte Wilson), Kitana (Talissa Soto), Kano (Tervor Goddard), Scorpion (Chris Casamassa), Sub-Zer (Francois Petit), Shang Tsung (Cary-Horoyuki Tagawa), Reptile (Keith Cooke).

  Musiikit on kieltämättä räväkät ja teknosyntikkatykitys raikaa melkoisella voimalla mut sopii mainiosti tähän. Varsinkin theme toimii erittäin hyvin ! joka ikinen kerta kun ilmoille kajahtaa raikaamaan 🙂 ja sen muistaa aina, jos on kerran kuullut.

  Kuvanlaatu on teräväpiirtona itsessään vallan mainiota ja näyttää oikeasti yllättävän hyvältä ! hyvä ettei jopa häkellyttävän suorastaan. Toki CGI kohtaukset ovat ennen parasta päivää nähneet aikoja sitten ja menevät nykyään enemmän jo camp huumorina :Dmutta toimivat nyt kuitenkin sen verran kuin tarvitsevat ja tuovat sen oman aikakautensa leiman tälle, jonka perusteella pystyy Sherlockkailla milloin tämä on tehty vallan näppärästi omissa aivosolukoissa, ilman Watsonin vinkkejä.

  Elokuvassa itse mätkinnästä tosiaan puuttuu kaikki veri ja luiden rutimat ja murskaantumiset jne... mutta noin muutoin mätkinnässä kuitenkin ihan ytyä ajoittain on ! kun ottaa huomioon että tämä tälläinen lapsiystävällinen näkemys on kuitenkin kyseess’. Huseeramiset kera kaverin naamavärkin, näytetään myös suht selkeästi ja katsojakin pysyy hyvin kärryillä missä mennään ja mitä tapahtuu kun aletaan mätkitään ja hutkimaan tosissaan. Jopa tänä päivänäkin nuo on hyviä ”mättöjä”.

  Tämä leffa vielä jatkonkin sai mutta ohjaajanvaihtumisen lisäksi vain kaksi päänäyttelijöistä (Robin Shou sekä Talisa Soto) suostuivat jatkamaan rooleissansa, joka kertonee sen elokuvan entisestään laskevasta tasosta. Niin tai näin niin oli tämä nyt jokseenkin katsottava kuitenkin ! toki vaatinee ehdottomasti sen että ne alkuperäiset pelit ovat sieltä historian hämäristä tuttuja juttuja !

  (HUOM, on jo tullut) Lähiaikoinahan ? on sitten tulossa piiiiiiitkän tauon jälkeen taas Mortal Kombat elokuvaa jonka on hehkutettu olevan esikuvalleen uskollinen ja ilmeisesti pitäis olla täyttä R-rated tavaraa ja ottaa tulee olemaan ilmeisesti oikeasti aika rajua tavaraa visuaalisesti. Joten saas nähdä pystyykö se sitten tämän pieksemään oikein kunnolla ? Voisiko jopa sanoa että hitusen yllättäen, ei tämä nyt täysin toivoton tapaus kuitenkaan ollut, vaikkei suoranaista fanserviceä myöskään ollut, vaan muutettua sellaista... vaikka tokihan Flawless Victoryt sekä lukemattomat muut sutkautukset lausutaan ehtaan tyyliin alkuperäisiä pelejä kunnioittaen !

  Tietyllä tapaa tämä on pelejä joskus pelanneille aimo annos jos ei nyt sentään guilty pleasure niin muistoja tihkuvaa kamaa menneisyydestä kuitenkin.

  Toi Mortal Kombat Kollektion paketti siis sisältää myös tuon toisen leffan, joten kait sekin ois katsottava kuitenkin vaikka ilmeisesti se on vain yksinkertaisesti pska ja tylsäkin, tämä sentään meni pskuudessaan jopa ajoittain sinne viihdyttävän puolelle... jatkuukohan se noin tarinallisesti sitten suoraan mihin tämä loppui, ainakin lopetus siihen enemmän kuin vahvasti viittasi.

  B-luokan hupsutteluna tämä menee jos jonakin, jos sellaisella odotuksella katsomaan lähtee niin ei välttämättä massiivista pettymystä koe. Mutta ummikoille ja asiaan vihkiytymättömille tämä tuskin oikein tarjoaa juurikaan mitään. • Itse en siedä kumpaakaan pelityyppiä eli ei kyllä leffojakaan tulisi katsottua.

  En siis halua pelata ns. oikeana roistona ja kaikki SF2 tyyliset pelit ovat minusta käsittämättömän typeriä.

  Enpä tosiaankaan muista nähneeni yhtään videopelistä tehtyä leffaa. Joitain videopeliaiheisia leffoja kylläkin on hyllyssä ja katsottuna. • @Olli-Vänskä-MB No ainakin SMB on nähty ja samoiten DOA ja joku MK, SFstä ei muistikuvaa (kaiketi on nähty).

  @mikropiltti Jaa ei edes Super Mario Bros-leffaa? • En ole nähnyt edes SMB leffaa eikä todellakaan ole aikeita sitä katsoa. Tuskin kiinnostaa tuleva animaatiokaan. • DOA on kans tullut nähtyä tosiaan. Sitten jotain Uwe Bollin tekosia 😄 kuten FarCry ja sil viisiin... Doomeista on tullut nähtyä se vanhempi en tuota uudempaa.

  Max Paynesta oon muistaakseni napsutellut juttua täytyy katsoa löydänkö viel. Nopsasti sanottuna niin Mel Gibsonin elokuva nimeltä Payback on paljon Maximpi ja Paynempi elokuva kuin mitä tuo niin sanottu virallinen, pilalle ja vääriin asioihin keskittyvä Mark Walhberg jutska leffana oli.

  Eikös Super Mariosta nyt tehdä sitten uudestaan elokuvaa, uusi yritys.. oon mielestäni jotain uutisia sen suuntaisia lueskellut viime aikoina. • Batman Begins, siis se lisenssipeli oli aikoinaan yllättävän hyvä. Siinä oli useita ihan mainioita ja puolikokeellisia ideoita noin pelillisestikin. Toki ei ne mitään timanttia saatu siitä kasaan puristettua mutta ihan oikeasti sitä mielellään voi vielä pelailla jopa tänäkin päivänä. • Tästä Batman pelistä jopa tykkäsin. Läpi pelaamiseen ei tosin mennyt kuin hetki. • @tomi-n sanoi ryhmässä Pelileffat:

  Mortal Kombat (1995)

  Luulen että tämä on listalla 😄 Mitä sanoo @Jori-Virtanen ? • @mikropiltti sanoi ryhmässä Pelileffat:

  Tästä Batman pelistä jopa tykkäsin. Läpi pelaamiseen ei tosin mennyt kuin hetki.

  Ei vissiin ihan prikulleen sama peli kuin NESin Batman? Se oli ainakin junnuna ihan riittävän vaikea.

  Tutkin taannoin tuon pelin taustoja ja siinähän oli kai joku sellainen keissi, että menestysleffan brändi iskettiin lähes (?) valmiin pelin päälle. Sen takia kaikki pelin tapahtumat bosseineen ovat ihan toisesta maailmasta kuin leffa. • Joo, noita brändäysjuttuja on enempikin. • @olli-vänskä-mb

  Mutku se on niin halpaa ja ei tartte pistää kuin joku etäisesti lisenssihahmoa muistuttava pökäle peliin niin peli on valmis. • Itselläni toki löytyy kans tuo ”Tim Burton” Batman peli, C64:lle ja löytyy vieläkin toki 🙂 Batman ”matskua” vaikka mitä muutoinkin tullut haalittua ja kerättyä. Tuoha on Oceanin peli (tiesikoilla) kyseisellä alustalla, liekö sen Nintendon (konsolit) version tehnyt sit jokin ihan eri firma, (Sunsoft). Mutta oli toi Kuusnepalla mainio peli kans 🙂

  Sen leffan Deluxe Edition sarjis on mainio kun on vierekkäin sivut mustavalkoisena ja värillisenä versiona, hauska idea 🙂 • Virallisen Uncharted elokuvan eppua traileria ilmestynyt nettilään…
  https://www.youtube.com/watch?v=eHp3MbsCbMg

  Unchartedistahan on lyhytelokuva / Fan Film jossa Nathan Fillion on pääosassa…
  https://www.youtube.com/watch?v=v5CZQpqF_74

  Itse asiassa Uncharted on aivan taatusti pöllinyt elokuvasta nimeltään Jake Speed (1986) melkeinpä vielä enempi ”juttuja” itseensä kuin vaikkapas siitä Indystä…
  https://www.youtube.com/watch?v=V6lsNmoBbvc • Ai niin, Borderlands leffa. • Eka Mortal Kombat -leffa oli ihan okei. Yksi Street Fighter animeleffa (tai OVA?) on ihan yhtä kelvollinen, tai ainakin parempi kuin Amerikkalaisten näytelmäleffa. Yksi Pokemon-leffa on kanssa katsottu eikä sen tarvi häpeillä TV-sarjan ensimmäiselle tuotantokaudelle. Yks Final Fantasy -leffa on oikeesti kova, ja varmasti peleihin perustuvien leffojen kärkeä. On kanssa peleihin perustuvia sarjoja jotka on oikeesti hyviä: Pokemon, Fate/Stay Night, Muv-Luv Alternative, Princess Connect... • "Horizon Zero Dawn And God Of War Are Getting Their Own TV Series" • @mikropiltti

  Tottakai, tekee kässärien työstä helpompaa kun ei tarvitse sitä harmaata massaa niin paljoa rasittaa kuin kehittää ihan uutta käsikirjoitusta. • Leffapelit? Blade runner 😂 ei tainnut olla kategoriana. Nyt siitä on animekin • Joo, Blade Runnerin tapauksessa oli ensin lyhyehkö kirja "Do Androids Dream of Electric Sheep?" ja sitten vasta leffa sekä pelejä ja muuta sälää.