Intel Arc GPU • Uusimmassa Linux kernelissä on jo Intel Arc GPU ajurit.

  Nvidia tekee ajurien asennuksen hankalaksi jopa Winukassa, control panel pitäisi ladata Winukka storesta, haistakoot kukkanen. Minun peli ja emu Winukka ei nettiin pääse. Vaihtoehtoinen ajuripaketti on vielä tosin tarjolla, jos osaa etsiä. Linux kuviokaan ei Nvidian osalta miellytä. Suljetun koodin kikkare, jonka tuki loppuu liian aikaisin.

  AMD:llä Linux tuki on parempi, avointa koodia ja silleen. En vaan edelleenkään ole toipunut siitä sonnasta, jota ATIn Winukka ajurit olivat.

  Intelin uudet GPU:t voisivat olla minulle napakymppi valinta: ensin Winukka emu- ja pelikoneessa (Winukkana ehkä niin kauan kun Win 10 toimii tai Win 11 saadaan toimimaan ilman nettiä) ja sitten eläkkeellä Linux työasemassani/palvelimessani.

  t: päivitystä jo kuolaa, Core i9 12900K ja silleen • No Core i5 12600K toki saattaa olla fiksumpi ostos.

  Intel Arc Gameplay Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0dC6dz9CxYc • Kahtoo nyt saako moisen pääsiäiseksi:

  0_1639322564167_roadmap.png • No ei saa, vaiheessa ovat. Josko juhannukseksi.

 • @mikropiltti

  No nyt meni pingun kesä piloille. • Joo, just käynnistin kohdekoneen ekaa kertaa kahteen kuukauteen. Itku tulee, ellei saa uutta GPU:ta! • Kohta ehkä saa ostettua Intel Arc A770:n (ja voittaa Lotossakin). Moinen olisi suht passeli päivitys nykyiseen peli- ja emukoneeseeni. Jotta ostaisi Nvidia RTX 4090:n (joka kyllä vaikuttaa erittäin pätevältä lelulta), pitäisi olla sekä rikas että tyhmä.

  Käytännössä silloin joutuisin pistämään koko koneen uusiksi. 4090:n ja kilowatin powerin kaveriksi jokin Raptor Lake prossa, ainakin 32 gigaa DDR5 muistia, yms. Uupuu edelleen PC 4K OLED monitorikin.

  Tyhmyys tulisi siitä, etten pelaa PC:llä juuri mitään suurta GPU tehoa vaativia uusia pelejä. Moisia kun ei liiemmin saa ilman vaateita nettiyhteyksistä ja siihen DRM kelkkaan en lähde. Ostan pelit fyysisinä Nintendon ja Sonyn konsoleille ja sitten joitain digital only pelejä PC:lle GOGista. • Eipä sitten tarvitse ostaa Intel Arcia, koska se ei käytännössä toimi antiikkisen 9th gen Intel prossani kanssa. Pitäisi kai olla vähintään 10 sukupolvi, jotta reBAR voisi toimia tuetusti. • Itellä on suunnitelmissa (piti päivittää jo aikaisemmin mutta tuli pandemia) päivittää kone ensi vuonna nykyaikaan (eli Win11 yhteensopiva, ei kumminkaan Win11 asennusta) mutta en tiedä hankkisinko jonkun ed. sukupolven Radeonin vai kokeilisinko Arccia.

  Tarvetta päivitykselle ei ole (paitsi muistin osalta mutta ei kannata DDR3sta hankkia) ennenkuin Win10 tuki loppuu ja se mitä MS tekee paikallistileille on hämärän peitossa.