varokaa: Visa Automatic Updater • Taas ovat fakki-idiootit päässet säätämään!

  Jos minä syystä tai toisesta joudun vaihtamaan luottokortin numeroa, on ideana olla kertomatta sitä yhtikäs mihinkään, ennen kun iskee oikea tarve. Vaan mitä tekee Visan vammainen "palvelu"?! No laulaa uudet korttitiedot sinne tänne, myös rikollisille ja/tai hakkeroiduille kaupoille.

  https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000008496681.html

  ...hänen varastetuksi ilmoittamansa Visa-luottokortti uusittiin ja myös uutta korttia alettiin heti käyttää väärin. Hän näki kortiltaan välittömästi 68 luvatonta veloitusyritystä, ja laskulta löytyi vääriä ostoksia noin 300 euron edestä.

  Googlailin oman pankkini osalta tuota idiotismia. Ei onneksi tunnu löytyvän.

  PS: Visa ei ole palkannut kaikkia hulluja, myös Master Cardilta löytyy vastaava sekoilu nimellä Automatic Billing Updater. • Mulla ei taida olla kortitiedot mihinkään talletettuna. Eikös tuo koske vain tilannetta, jossa on tallettanut korttitiedot kauppaan? • Kaipa pitää olla tallessa, jotta on paikka minne päivitetään. Vaan taitaa löytyä kauppoja, jotka väkisin tiedot tallettavat (osa ehkä kysymättä). Osassa maksutiedot kysyy puodin sivusto, osassa jonkin maksupalvelun sivut.

  Amazonista saattaa olla vaikeaa ostaa mitään lisäämättä jotain maksukorttia. Muualle en muista tietoja tallettaneeni.

  En tiedä nykyistä tilannetta, mutta aiemmin jos Applen/Googlen kauppaan luottokorttinumeron kerran antoi, niin pois ei kuulemma enää saanut. Pystyi vain vaihtamaan toiseen luottokorttiin.

  Ja hulluimmat antavat mm. edellä mainittujen puotien appseille pääsyyn omalle pankkitilillensä, kun se on niiin kätevää! • @mikropiltti

  Samaa mieltä 1000%sti. Hyödyllinen palvelu muille kuin kortin omistajalle.

  Mulla on kortin tiedot tallennettuna 2ssa paikkaa mutta niille ei tule autoupdatea (ainakaan toiseen, toisesta en ole ihan varma kun en ole sen muuttuneita tosseja lukenut) vaan pitää manuaalisesti päivittää. • @mikropiltti

  Juu se on niin kätevää ja helppoa ja sitten valitetaan iltapäivälehdille kun pankkitili on tyhjentynyt rosmojen toimesta. • @mikropiltti sanoi ryhmässä varokaa: Visa Automatic Updater:

  Ja hulluimmat antavat mm. edellä mainittujen puotien appseille pääsyyn omalle pankkitilillensä, kun se on niiin kätevää!

  Niinpä • Ei onnaa lukeminen.

  0_1640679123122_c6fb82c3-3f56-493d-bed8-0472067d761e-image.png

  Tänne https://www.facebook.com/posionatkpalvelut/posts pääsee ilman log in pakkoa vaan mikä postaus on kyseessä = ??? • @mikropiltti Kyllä tuohon linkkiinkin pääsee ilman kirjautumista, kokeilin jo ennen postausta. Mutta skriptit joutuu sallimaan. Postauslinkki on https://www.facebook.com/posionatkpalvelut/posts/3778315905623981 • Ja kyseessä 12.5.2021 tekemäni postaus. • Taitaa olla kiinni pipareista, eikä vain skripteistä. Virtuaalikoneessa kaiken saastan vastaanottavassa selaimessa lukeminen onnaa piparipakotuksen jälkeen (mitä nyt vinkuu alalaidassa log in, jota ei tule tapahtumaan).

  Lisää kitinää hiukka samoista aiheista:

  Minä ostin kuukausi sitten uudet "pappapiikkarit" eli nastalliset talvikengät. On pitänyt ostaa jo monta vuotta, vaan aina ovat koot olleet loppu, kun olen liikkeellä liian myöhään. Nytkin oli vaikka mitä tarjousta edellisen vuoden malleista, vaan ei ole kuin jotain pygmikokoja.

  Marssin Partioaittaan, jossa tyttö heti osasi mainita, että haluamani kengät ovat 15% alessa. Lopulta sitten selvisi, että 15% alennus vaatii jonkin Partioaitan pilipalijäsenyyden. No enpä liittynyt (edes Pelle Hermannina), maksoin mieluummin 30 € enempi.

  Joka hilkatin paikassa tuputetaan nykyään jäsenyyksiä ja appseja! Vaan eipä käy ei. Vielä pahempia ovat kaupat, jotka yrittävät väkisin myydä jollain luottosopparilla. Onneksi yleensä on vaihtoehtoja.

  Kerran yritin tilata viiden euron lokasuojanpidikkeet varaosina (löysin vain yhdestä paikasta). Fillaripuodin webbisivu yritti pakottaa tekemään tilin johonkin luottofirmaan. Ihan sama miten halusi maksaa, ei tilin tekemisestä päässyt ohi.

  Marsssin lopulta sinne kauppaan ostamaan osat (ei toki ennakkoon kerrottu myymäläsaldoa, vain verkkokaupan) ja "kehuin" samalla webbisaitin idiootin tekemäksi.

  PS: Alepa on huippu. Ensin pakotetaan alennukseen S-etukortti, vaan nyt sekään ei riitä. Osan tuotteista saa alennettuun hintaan vain Alepan mobiiliappsilla!

  t: käyn Lidlissä (pesee aivan kaikessa muussa paitsi etäisyydessä Alepan), jonka mobiiliappsia en todellakaan asenna