Thunderbird ja Gmail • Hei!
  Käytän TB sähköpostiohjelmaa ja nyt se ei enää päästä minua gmail-tililleni, vaan antaa seuraavan ilmoituksen:
  salasanan lähettäminen ei onnistunut. Sähköpostipalvelin pop.googlemail.com vastasi: Application-specific password required: https://support.google.com/accounts/answer/185833
  Vaikka kirjoitan salasanan, joka toimii muuta kautta mentäessä, esim, webmailin kautta, pyytää vain: kirjoita uusi salalsana, mutta kun ei ole sanasanaa vaihdettu. Minulla on myös yhdistyksen tilin hallinta samalla tavalla ja sinne pääsee kuten ennenkin. Osaako joku sanoa mistä on kyse.
  Jouko • Yhdelle tutulle kävi pari viikkoa sitten jotain samaa. Salasana (TB & Gmail) ei enää kelvannut ja jostain näkyi, että salasana oli muka vaihdettu hiukka aiemmin.

  Homma selvisi kirjautumalla Googlen webmailiin. Siellä oli jokin 'unohtunut salasana / syötä aiempi salasana' toiminto, jonne ns. vanha salasana kelpasi. Tekstarivarmennuksen jälkeen pääsi asettamaan uuden salasanan ja homma alkoi taas toimimaan.

  Syötä Gmail osoitteesi tänne: https://haveibeenpwned.com/

  Minun paaperoiman "tapauksen" sähköpostiosoitteeseen liittyvä jokin salasana oli vuodettu.

  PS: itselläni on paperilla Google tilin varmennuskoodit (jos vaikka puhelinnumerokin vaihtuu ns. huonolla tavalla eli SMS varmennus ei enää onnistu): https://support.google.com/accounts/answer/1187538 • Homma selvisi kirjautumalla Googlen webmailiin.

  Tai tilille webistä, enpä nyt enää ole varma. • Joka tapauksessa tuo on yleensä merkki siitä, ettei kaksivaiheinen todennus ole googlen postissa vielä otettu asiakaspäässä käyttöön, Afterdawnissa on pitkä juttu yhdestä Philps töllön Areenasovelluksen päivityksestä.... • Lisäyksenä vielä, Minulla on sähköposti @iki.fi välityspalvelussapalvelussa, joka on kytketty ohjautumaan gmailiin, myös thundebirdiin. Nyt tämä onogelma näyttää olevan juuri siinä, koska tämän virheilmoituksen alussa on teksti: Virhe tilin xxxxx@iki.fi kanssa.
  Aikaisemmin se on toiminut hyvin, mutta joulukuun alkupuolella tuli tämä ongelma.
  Jouko