Puheluiden tallentaminen • Mikä sovellus olisi mahdollisimman turvallinen puheluiden tallentamiseksi? Itse käytän Androidia, mutta en rajannut käyttöjärjestelmää otsikossa, jotta iLaitteitakin käyttävät voivat kysyä asiasta samassa ketjussa. • Mahdoton kysymys (varsinkin turvallisuuden osalta), noita löytyy Play Storesta "call recorder" haulla 250 kpl.

  Joskus äänitallentimissa (ei talleta puheluita) päädyin tähän. Onneksi en enää tarvitse, kun tuohonkin on sotkettu mainoksia ja muuta roskaa.

  Nyt kun tuhlasin aiheeseen aikaani, niin seuraavaksi varmaankin kokeilisin tätä. • Täällä https://mashtips.com/apps-record-android-phone-calls/ esittely 3lla kotimaisella liudasta ohjelmia. • @mikropiltti Avainkysymys on, voiko jälkimmäisellä sovelluksella tallentaa puheluita. • Se minun linkkaamani toinenkin on pelkkä ääninauhuri tietääkseni. Ei siis puheluille. • Minä olen käyttänyt tätä sovellusta itse ja se on ollut toimiva, https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nll.acr

  Tosin siinä (ja kaikissa muissa samantyyppisissä sovelluksissa) on vain yksi ongelma, ne eivät enään toimi Android Pie ja sitä uudemmisa Android järjestelmissä.

  Lisää siitä löydät täältä, https://bitbucket.org/copluk/acr/issues/2418/kb-android-9-p-call-recording-issues

  Tosin ainakin tällä hetkellä omassa Nokia 8 puhelimessa se vielä toimii Android Pie Beta järjestelmässä, pitää katsoa miten käy kun HMD antaa minulle normaalin Android Pie käyttöjärjestelmän. • Hyviä puheluidentallennussovelluksia on ollut yllättävän vaikea löytää. Sen mitä eri lähteistä oon vuosien varrella lukenut, niin Android-sovelluksissa otetaan mahdollisesti huomioon jenkkiosavaltioiden (?) toisistaan poikkeavia lakeja, ja siten tosi harvassa sovelluksessa se toiminto toimii oikein. Android-alustan joustavuuden huomioon ottaen on oikeastaan aika hämmästyttävää, kuinka harva sovellus oikeasti toimii (siis ilmaiset / halvat sovellukset; en ole kalliimpia kokeillut).

  PC Magazine suositteli viimeksi elokuussa TapeACall- ja Call Recorder -softia. Jälkimmäisellä aika geneerinen nimi, ulkoasun näkee tuolta artikkelista: https://www.pcmag.com/feature/362753/how-to-record-calls-on-your-android-phone/3 • Äänen tallentamiseen Androidilla olen itse käyttänyt Easy Voice Recorder / Helppo äänentallentaja -nimistä sovellusta, josta ostin myös tuon 3,99 e maksavan pro-version. Se toimii erinomaisesti, ja puhelut saa äänitettyä siinä kaiuttimen kautta.

  Play-kaupan linkki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digipom.easyvoicerecorder.pro&hl=fi • @olli-vänskä-mb sanoi ryhmässä Puheluiden tallentaminen:

  Äänen tallentamiseen Androidilla olen itse käyttänyt Easy Voice Recorder / Helppo äänentallentaja -nimistä sovellusta, josta ostin myös tuon 3,99 e maksavan pro-version. Se toimii erinomaisesti, ja puhelut saa äänitettyä siinä kaiuttimen kautta.

  Play-kaupan linkki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digipom.easyvoicerecorder.pro&hl=fi

  Itselläni on käytössä kyseisen sovelluksen ilmaisversio. Tarkoitukseni olisi nauhoittaa puhelut puheluiden nauhoittamiseen tarkoitetulla sovelluksella, ei kaiuttimen kautta. Kiitos paljon sovellusvinkeistä, katselen ne läpi, kun kirjoituksiin lukemiseltani ehdin! 🙂 • Linkki https://www.reddit.com/r/androiddev/comments/abh353/guidelines_for_call_recorder_apps_for_googles_jan/ kertoo ongelma vaikeudesta Android-puolella. Google on koettanut lisätä tietoturvaa ja puhelutietoja eli soittajien numeroita ei ainakaa uudemmissa puhelimissa näytä voivan enää lukea ohjelman sisällä. Jolloin on mahdotonta tehdä ohjelmaa, jossa automaattisesti tallennetaan kaikki puhelut ja ne on luetteloitu puhelinnumeron ja/tai kontaktitietojen perusteella. Tämä lisää toki turvallisuutta. Miksikö?

  Googlen permission eli lupajärjestelmä takaa sen, että ohjelmat voivat tehdä vain asioita, joihin ne ovat pyytäneet käyttäjiltä luvan. Puhelun tallentaminen vaatii minimissään luvan tallentasa ääntä mikrofomista sekä itse puhelusta. Sen lisäksi vaaditaan oikeus kirjoittaa äänitiedosto puhelimelle. Jos et ohjelman ladattuasi anna ohjelmalle näitä lupia, ei ohjelma voi toimia. Tähän mennessä kaikki on OK.

  Vaara syntyy siitä, että ohjelman kehittäjä saattaa olla epärehellinen. Jos ohjelmalla on oikeus inetrnettiin, niin se voi lähettää puhelun äänitiedot ulkopuoliselle palvelimelle, etkä käytännössä huomaa sitä mitenkään, sillä ohjelma voi toimia muuten ihan hyvin.

  Tämä kuvaa Google playsta ladattavien ohjelmien, mutta ihan samalla tavalla puhelimeen puhelinvalmistajien valmiiksi asentamien ohjelmien tietoturvan ongelmaa. Ilman käyttäjän myöntämiä lupia ohjelmat eivät voi toimia. Lupien antaminen ei sinänsä ole tietoturvaongelma, sillä kaikki pihelimen keräämä tieto voidaan käsitellä vain puhelimen sisällä ohjelman omassa hiekkalaatikossa. Ja näin yleensä tehdäänkin. Vaara syntyy siitä, että Googlen lupajärjestelmä ei valvo millään tavalla sitä, lähetetäänkö ohjelman keräämät tiedot eteenpäin jollekin taholle. Tätä ongelmaa Google ei ole ratkaissut. Ehkäpä siksi, että se itsekin haluaa kerätä meistä kaikenlaisia tietoja. Sillähän Google elää, ja hyvin elääkin, ollen lähes tai jo maailman suurin liikeyritys.

  Google ilmeisestikin haluaa säilyttää tilanteen tälläisena. Ja sellaisena se pysyy vain, jos Google ei ryvety tietoturvaskandaaleihin. Siksi se itse toimii tai ainakin pyrkii toimimaan tietotuvalisesti eli ei tee mitään luvatta. Mutta esimerkiksi navigointi toimii vain, jos olet antanut Googlelle luvan kerätä anonyymejä puhelimen sisaintitietoja. Moni on kuitenkin antanut luvan kerätä paikkatiedot myös käyttäjätiliin perustuen, että saa itselleen kiinnostavia mainoksia.

  Jatkokeskustelu tietoturvasta voisi varmaan tapahtua uudessa ketjussa, vaikka yllä kertomastani voi ehkä saada perustiedot siitä, miksi puhelun tallennusohjelmat eivät uudemmissa Androlideiss ehkä tee kaikkea sitä, mitä käyttäjät haluavat. Sekä senkin, miksi ohjelmien tietoturvasta on niin vaikea sanoa mitään varmaa.

  i-maailmaa en tunne, mutta ihan samat ongelmat ja teemet on sielläkin ratkaistavana. Niistä tietävä voisi valaista asiaa.