Avast Secure Browser • Ihan tosissaanko Bitti suosittelee tuota selainta? • Hieman putosi murot suusta kun tuota luki.

  Jos turvallista selainta etsii, niin taitaa tuon ohi mennä:

  Jos selaimeen saa lisäosia, niin niistä suosituimmat foliohattukansalle ovat uBlock Origin , HTTPS Everywhere, NoScript ja Cookie Autodelete.

  Porno-mode, eli incognito/yksityinen-ikkuna ei piilota sinua, joten hyvän selaimen lisäksi VPN on oltava.

  Luuletko olevasi piiloutunut?
  Vieraile sivustolla DeviceInfo ja onhan WebRTC blokattu?

  Sitten itse Avast Secure Browseriin.
  Sen omia lisäosia ei taida voida poistaa ja "tunnetuimpia" turvalaajennuksia ei siihen voi (kai vielä) asentaa. Toivon että aikoinaan tuossa esiintynyt bugi on korjatta, joka sanoi vain heidän omaa VPN:ää turvalliseksi (esim. NordVPN antoi varoituksen). Loppukäyttäjälle ilkeä kun osa ominaisuuksista on maksumuurin takana. • Firefoxin tietokoneille tehdyt versiot lienevät todellakin parhaat selaimet tietoturvastaan ja yksityisyydestään välittäville mainosten inhoajille. Mobiilipuolella sitten voi tulla vastaan mitä vaan (esim. Applen pakottamaa) kuraa.

  Jos selaimeen saa lisäosia, niin niistä suosituimmat foliohattukansalle ovat uBlock Origin , HTTPS Everywhere, NoScript ja Cookie Autodelete.

  Mielestäni uBlock Originilla toteutettu javascriptin siistaus on reippaasti parempi kuin NoScript. En tosin ole enää NoScriptiä tutkaillut, voi olla kehittynyt.

  Suurin ongelma NoScriptissä on se, että kun vaikka antaa pilipali.fi webbisaitille luvan api.google.com skripteihin, antaa samalla siihen luvan kaikille webbisaiteille.

  Ennen kun Firefox sotki lisukerajapintansa (eka kerta jokunen vuosi sitten), oli NoScriptissä jokin Abe toiminto, jolla hommaa pystyi parantamaan. En tosin päässyt siitä jyvälle. Ja sitten siis sekin otti ja poistui.

  Ensin uBlockOrigin asetuksissa täppä ruutuun "I am an advanced user" kohdassa ja eiku säätämään.

  Itse käytän Firefoxia hard mode plussalla (aivan kaikki skriptit ovat oletuksena kielletty) eli lisää kieltoja hard moden päälle: https://github.com/gorhill/uBlock/wiki/Blocking-mode

  En vieraile Firefoxilla kuin tietyillä sivustoilla, joihin kuuluu mm. pankkeja, kauppoja ja foorumeita sekä päivittäisiä uutissivustoija minimisallimisilla. Lähes kaikki muu satunnainen hoituu vähemmän tiukalla olevalla Chromiumilla (voisi siihen säätä toki toisen Firefoxin) ja sitten loput virtuaalikoneen selaimella.

  0_1642321140095_89a59525-62a7-4f12-b051-5cceb0ba7b3b-image.png

  Toinen Firefox (jos haluaa käyttää eri asetuksia) rinnalle esim. näin:

  firefox -createprofile "kakkonen"
  firefox -new-instance -P "kakkonen" & • Kiva juttu tuon WebRTCn kanssa, ketulla sanoo että löytyy mikrofoni mukamas mutta meriapinalla ei löydy (on mikki kuulokkeissa mutta ei ne ole kytkettynä äänikorttiin eikä ole myöskään kaiuttimet).