F-Secure Safe Browser • Avast Secure Browser -keskustelusta inspiroituneena: mitä mieltä raati on F-Secure Safe Browserista? Itse käytän sitä silloin, kun maksan jotain verkko-ostoksia puhelimella tai menen esim. OmaKantaan (selain sisältää pankkitoimintojen suojauksen) eli toisin sanoen todella harvoin. Itse en pidä selaimesta, sillä se on vanhentunut ulkonäöltään, toiminnoiltaan ja kirjanmerkeiltään (se sisältää edelleen kirjanmerkin Picasaan). Kirjanmerkkien ulkonäkö on vanhentunut. • 0_1642311845602_Screenshot_20220116-074312.png • F-Secure yrittää tyrkyttää selaintaan SAFE-tietoturvaohjelmistossaan:

  0_1642311985287_Screenshot_20220116-074614.png • Raadin jäärä kun ei koskaan tee puhelimella yhtään mitään moisia asioita niin turhakkeeksi menee. Luotan ainoastaan himapöytäkoneen Linuxiin.

  Kiperässä tilanteessa voin ottaa tabletista (puhelin on liian pieni) ssh-tunneloidun VNC-yhteyden kotikoneelle. Vaan ei silloinkaan kovin pitkälle pääse, koska pankkitunnukset ovat lapulla kotona (siihen päälle tarvitaan tunnus ja salasana sekä yleensä varmennetekstari).

  Yritän käyttää ajan tasalla olevia mobiililaitteita (nyt kaikki päivitysten piirissä), vaan en silti mitään esim. rahaan liittyvää niillä tee. Lähinnä luen uutisia, tsekkaan aikatauluja ja tutkailen karttoja (puheluita ja tekstareita unohtamatta).

  Mitään maksullisia turvaohjelmistoja en ole millekään laitteelle ns. siviilissä hankkinut. Ja verkkoon en ilman syytä mitään kytkeä. Esim pelikonsolit, töllöt, vahvistimet, BD-soittimet, Winukkakoneet jne. pysyvät off line.