ilmaiset virusturva ohjelmat • minusta on harhaanjohtavaa puhua ilmaisista virustorjun ohjelmista ainakin joutuu katsomaan mainoksia yleensä ohjelma tarjoaa maksullista versiota melko näkyvistä minusta kannattaa katsoa mihin sitoutuu ennenkuin ohjelman asentaa seuraako ohjelma mitä käyttäjä tekee ja muuta vastaavaa liian hyvä uskoinen ei kannata olla • @lauri-kosunen-0

  Miksi kukaan tarjoaisi oikeasti ilmaista pöpöskanneria? Vaihda Linuxiin, niin pääset moisista... • Comodo tarjoaa eikä hirveästi mainosta maksullista versiota (toisinkuin Avast). • @lauri-kosunen-0 sanoi ryhmässä ilmaiset virusturva ohjelmat:

  minusta on harhaanjohtavaa puhua ilmaisista virustorjun ohjelmista ainakin joutuu katsomaan mainoksia yleensä ohjelma tarjoaa maksullista versiota melko näkyvistä minusta kannattaa katsoa mihin sitoutuu ennenkuin ohjelman asentaa seuraako ohjelma mitä käyttäjä tekee ja muuta vastaavaa liian hyvä uskoinen ei kannata olla

  En kyllä itse enää hirveästi kiinnitä tähän huomiota: ilmainen = mainosrahoitteinen on ollut totta aikas pitkään, ja sen kanssa pitää vaan elää mikäli ei rahaa halua softiinsa laittaa. Toki aina välillä joku altruistinen taho niitä täysin ilmaisiakin ja mainoksettomia ohjelmia väsää Windowsilla (ja jopa MacOS:lle), mutta aika harvassa ne taitavat olla? Ja se on ihan OK - ei kenenkään ole pakko ilmaista hyvää tarjota muille. Avoimen lähdekoodin jutut sitten tietysti erikseen.

  Alkuperäiseen viestiin: kyllä, ehdottomasti pitää olla silmät auki ja tietää mitä koneelleen asentaa. Hyväuskoisuudella on hintansa. • Windows itsessään sisältää jo ilmaisen+mainoksettoman ja riittävän turvaohjelman. Siispä muita ei tarvitse välttämättä edes asentaa. • @kovakorppu sanoi ryhmässä ilmaiset virusturva ohjelmat:

  Windows itsessään sisältää jo ilmaisen+mainoksettoman ja riittävän turvaohjelman. Siispä muita ei tarvitse välttämättä edes asentaa.

  Siis ainakin Windows 10. Windows 8.1:ssä taitaa olla Microsoftin virustentorjuntaohjelman vanhempi versio. Windows 7:n virusturva ei suojaa viruksilta läheskään tarpeeksi luotettavasti. • 7n tukiaika loppuu piakkoin ja sen jälkeen päivitykset maksaa mammonaa. • Eikä taida Pihtiputaan mummo kyetä tukea ostamaan, vaikka olisi mammonaa. Minä taas en "tukea" kaipaa, nettipiuha irtosi ajat sitten... • Sukulaiset ostaa mummolle uuden koneen ja opettaa käyttämään.