Järjestä uudelleen (Disk Cleanup) • Onko "Järjestä uudelleen" -sovellus poistunut Windows 10:stä jonkin päivityksen yhteydessä? Se poisti turhia tiedostoja tietokoneesta ja vapautti siten levytilaa. Käytin sitä varsinkin ennen levyn eheyttämistä. Nyt sitä ei enää löydy. • Ei tietääkseni. Miten sen yrität käynnistää?

  Komentoriviltä / run lootasta käynnistyy tyyliin cleanmgr

  0_1646753792205_e9fda8be-7629-4e8c-9d1c-b167802fd5af-image.png • @pertti-savimäki

  Ei ole mutta ellei muuten löydy niin klikkaa oikealla hiirennäppäimellä asennusosiota resurssienhallinnassa ja valitse ominaisuudet ja sieltä sitten valitset järjestä uudelleen.

  Levyn eheyttäminen ei paljoa hyödytä ellet ole tekemässä varmuuskopiointia. • Markko Forssell kirjoitti: Levyn eheyttäminen ei paljoa hyödytä ellet ole tekemässä varmuuskopiointia.
  Pahasti sirpaloituneet tiedostot hidastavat kiintolevyn käyttöä ja vaikuttavat siten koneen nopeuteen. Olen huomannut usein koneen nopeutumisen selvästi levyn eheyttämisen jälkeen. Samoin raksutus vähenee ja kone toimii hiljaisemmin. Tämä vaikuttaa perinteiseen magneettiseen kiintolevyyn, ei niinkään puolijohdelevyyn.
  Mitä alkuperäiseen ongelmaan tulee, sain 'Järjestä uudelleen' -käskyn toimimaan aivan normaaliin tapaan korjaamalla muuttuneita järjestelmätiedostoja komennoilla DISM ja SFC mainitussa järjestyksessä. Parametrit kannattaa joka kerta tarkistaa googlella. • Voi nopeutuakin mutta piakkoin se on taas kuin haulikolla ammuttu Windowsin toimesta.

  Itse kun eheyttelin levyjä käytin contigiä (löytynee yhä MSn sivuilta).