Muistitikun alustaminen • Muistitikulla on ostettaessa yleensä FAT32-tiedostojärjestelmä. Nyt tuli vastaan tilanne, että se ei hyväksykään yli 4GB:n tiedosoja, vaan muistitikku on alustettava exFAT-tiedostojärjestelmään. Mitä etuja ja haittoja tulee, jos muistitikut alustaisi heti uutena exFAT-tiedostojärjestelmään silloin, kun sitä käytetään pelkästään Windows-käyttöjärjestelmässä? • En keksi mitään haittaa, jos kohteena ovat ns. tuen piirissä olevat Winukat . Tosin muistaakseni exFAT formatointiin(kin) Mikkis on pultannut keinotekoisen 32 gigan rajoitteen eli suuremmille medioille joutuu käyttämään muiden työkaluja.

  Itse luultavasti käyttäisin tuossa tilanteessa NTFS:ää.

  PS: Minun havaintojeni mukaan raja on yhtä tavua vaille 4 GiB. Tämä tosin Linuxissa FAT32 muistikortin kanssa. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Muistitikun alustaminen:

  32 gigan rajoitteen eli suuremmille medioille joutuu käyttämään muiden työkaluja."
  Mille mainitsemasi rajoite on? Tarkoitatko, että 64 GB:n tai suurempaa muistitikkua ei voi alustaa exFAT:iin Windowsin omilla työkaluilla? • Tarkoitatko, että 64 GB:n tai suurempaa muistitikkua ei voi alustaa exFAT:iin Windowsin omilla työkaluilla?

  Niin sen pitäisi olla, raja on 32 GiB.