MBnet-sähköpostiosoitteesi ja kotisivusi sulkeutuvat pian • MBnet-sähköpostiosoitteesi ja kotisivusi sulkeutuvat 12.10.2022. MBnetin sulkeutuminen ei vaikuta Mikrobitin tilaukseesi vaan se jatkuu normaalisti eikä vaadi sinulta toimenpiteitä.

  Miksi lopetatte Sähköpostipalvelun? Palvelut supistuu hinta pysyy samana.

  Loppuu muuten ainakin minun tilaus saman tien. • Olen ollut lehden tilaaja jo yli 20 vuotta ja tämä Mbnet-palvelun sulkeminen vahvisti päätöksen perua myös lehden tilaus. Alma Talentin hyvin ystävällinen asiakaspalvelija pahoitteli ja kertoi että lehti on saanut paljon palautetta Mbnetin huonosta toimivuudesta, osittain siitä johtuen koko palvelu on päätetty ajaa alas.

  Aika ikävää että on aikoinaan lähdetty ulkoistamaan tuo palvelu (säästösyistä arvatenkin) joten myös laadukkaasti ja ammattitaitoisesti toimitetun lehden suuntaan tulee väistämättä imagohaittaa. Toisaalta, sivumäärältään vähentynyt Mikrobitti -lehti ja mainostajien häviäminen viestittää myös jotain lehdenkin tulevaisuuden osalta.. • @tomppa sanoi ryhmässä MBnet-sähköpostiosoitteesi ja kotisivusi sulkeutuvat pian:

  MBnet-sähköpostiosoitteesi ja kotisivusi sulkeutuvat 12.10.2022. MBnetin sulkeutuminen ei vaikuta Mikrobitin tilaukseesi vaan se jatkuu normaalisti eikä vaadi sinulta toimenpiteitä.

  Miksi lopetatte Sähköpostipalvelun? Palvelut supistuu hinta pysyy samana.

  Loppuu muuten ainakin minun tilaus saman tien.

  Juu, sain juuri asiakaspalvelusta vahvistuksen sähköpostipalvelun päättymisestä ja vastauslähetyksessä sain myös lehtitilauksen päättymään. • Joo tilaus loppuu täälläkin, ei lehdessä mitään luettavaa ole enää ollutkaan. Tilaus on vaan jäänyt roikkumaan pelkästään sähköpostin vuoksi. • @tomppa

  Ei ole käyttäjiä, maksaa liikaa vs saatavat tulot, jne. • @tomppa

  Lehden tilaus peruttu. Yli 20 vuottahan tulikin luettua lehteä. • Himpun surkuhupaisaa siinä mielessä, että asiasta ei edes vaivauduta mitenkään tiedottamaan mbnet.fi:ssä itsessään, mikrobitti.fi:ssä tai ilmeisesti missään muuallakaan nykyisille käyttäjille lähetetyn sähköpostin lisäksi, joten mahdolliset uudet tilaajat voivat olla siinä käsityksessä, että sähköposti- ja kotisivutilapalvelut tulevat kylkiäisenä ja toimivat hamaan maailman tappiin. • Olisi sinänsä kiinnostavaa tietää onko Mikrobitillä mitään aktiivista pyrkimystä arkistoida mbnet - sivustoja vaikkapa archive.orgin tai suomalaisittain Kansalliskirjaston kautta ennen palveluiden lopettamista. • Eipä taida lehti tulla enää 2023 minulle. Lehti on jo nyt todella kallis MBnet oli minulle tärkeä palvelu.

  Miksi tilaisin 2023 lehteä? Pelkkä Mikrokivikausi ei innosta tilaaman lehteä. Lehti varmaan yhdistetään TM lehden kanssa. • Itseltäni on myös MB:n tilaus juuri loppunut.

  Tosin harkinnassa on aloittaa tilaus uudestaan, mutta ...

  ... muutama vuosi sitten MB kehui, että muuttuu jälleen vanhemman MB:n tyyliseksi. Se oli suurin syy, miksi tilasin sitä. Valitettavasti niin ei sitten kuitenkaan loppujen lopuksi tapahtunut. Itse kaipaisin eniten rakentelu-palstaa, vaikka harvoin niitä tuleekin rakenneltua. Niitä olisi kuitenkin kiva lukea, ja siten oppia jotain lisää elektroniikasta.

  Samasta syystä tilasin edesmennyttä Prosessori-lehteä. Sekin on kuopattu. Nykyisin mielenkiintoisin lehti on Skrolli, joka mielestäni muistuttaa sitä mitä MB oli ennen. Skrollin kanssa MB ei todellakaan pysty kilpailla, koska se on harrastalehti, jonka artikkelit kirjoittaa harrastajat.

  Toki MB kaappasi mikrokivikauden takaisin MB-lehteen, se ei kuitenkaan yksinään riitä, että tilaisin MB-lehteä. (15 € yhdestä stripistä tuntuu hivenen liian kalliilta.)

  Kyllähän MB:ssä löytyy oppaat, mutta niissä on harvoin itseäni kiinnostavia artikkeleita.

  Kunhan Linux Magazinen tilaus loppuu, niin laitetaan uudestaan MB:n tilaus harkintaan. • Näemmä Skrolli kirjoittaa mm: Mitä kuuluu MiSTER-FPGA-projektille?

  Ei ihan valtavirtaa juu. • @tylsis sanoi ryhmässä MBnet-sähköpostiosoitteesi ja kotisivusi sulkeutuvat pian:

  Olisi sinänsä kiinnostavaa tietää onko Mikrobitillä mitään aktiivista pyrkimystä arkistoida mbnet - sivustoja vaikkapa archive.orgin tai suomalaisittain Kansalliskirjaston kautta ennen palveluiden lopettamista.

  Se on kiinni Alma Mediasta mutta kun mm. mikropc.netin keskustelut menivät dev nulliin niin aika todennäköisesti kun tämäkin foorumi sulkeutuu niin mitään ei tule jäämään jälkipolville. • @mikropiltti sanoi ryhmässä MBnet-sähköpostiosoitteesi ja kotisivusi sulkeutuvat pian:

  Näemmä Skrolli kirjoittaa mm: Mitä kuuluu MiSTER-FPGA-projektille?

  Ei ihan valtavirtaa juu.

  Joo onhan tuo varsin kevyttä proosaa verrattuna edesmenneeseen Prosessori-lehteen, mutta kyllä sieltä aina jotain itselleni uutta tietoakin löytyy, kunhan vain malttaa lukea kaikki artikkelit. 🙂 • Olen myös ollut tilaajana todella kauan, viimeiset vuodet sähköpostipalvelun takia. Juuri äskettäin tuli 90e tilausmaksu jonka maksoin koska mbnet mailiosoite on tärkeää pitää elossa. Vuosien saatossa on mbnetin mailia on tullut käytettyä kaikissa palveluissa. Nyt sitten olette päättäneet lopettaa palvelun. No jos näin on päätetty niin eihän siinä sitten mikään auta. Pitää etsiä toinen palveluntarjoaja ja on alettava siirtää kaikki toiminteet sinne. Tämä tarkoittaa sitä että en enää tule olemaan Mikrobitin tilaajana tämän kauden jälkeen enkä koskaan tulevaisuudessakaan. Mikäli tulette toisiin aatoksiin ja pidättekin sähköpostipalvelun elossa, ilmoittakaa siitä pikaisesti samalla jakelulla mitä ilmoititte palvelun lopettamisesta ja varmasti säästytte reilulta asiakaskadolta. • Alma Talent Oy on tehnyt vuonna 2020 nollatuloksen ja kahtena edellisenä vuonna nollan tuntumassa olleen tuloksen. Vuonna 2017 se teki tappiota 10,1 miljoonaa euroa. Tältä kantilta palvelujen karsimisen jotenkin ymmärtää, mutta muuten sitä on vaikea ymmärtää, vaikken olekaan MBnetin aktiivikäyttäjä. Viesteistä voi vetää sen johtopäätöksen, että asiakaskadon takia Mikrobitti on vaarassa kuolla pois.

  T. entinen printtilehden, nykyinen verkkolehden tilaaja • T. entinen printtilehden, nykyinen verkkolehden tilaaja

  Minullekin tuli Printti muinoin:

  0_1650557812460_eka_Printti.jpg • Vaikka olenkin ollut jo parin vuoden ajan entinen paperilehden tilaaja, pääsen silti yhä sisään MBnetin hallintasivulle (vaihdoin salasanan). Muut salasanat olen unohtanut, mutta eipä palveluissa roskapostia (jos sitäkään) kummempaa ole. • Perheeseemme on tilattu Mikrobitti jo vuodesta 1984 ja näin vanhana Mikrobitin tilaajana ja lukijana surettaa nähdä kun viimeisetkin käyttökelpoiset tilaajaedut poituvat. Lisäksi olisin toivonut että myös lehti itse olisi tiedottanut selkeästi palvelun poistumisesta, eikä pelkästään Alma. Telian inet.fi-palvelun lopettamisesta sentään oli MB uutinen jo, eli yli puolitoista vuotta ennen palvelun lopettamista.

  Vaikka omalta osalta yhden sähköpostitunnukset menettäminen ei kaada maailmaa ja varmaan aikakin riittää siirtämään puolessa vuodessa muut sähköpostiin sidotut palvelut ja suhteellisen vähäiset mailimäärät toisille postilaatikoille, perheessä vielä vanhempipolvi käyttää pääsääntöisesti mbnetin sähköpostipalveluita kaikkeen sähköpostiviestintään ja tunnus on sidottu useampaan muuhunkin palveluun. Kaiken tällainen muutos tutusta ja turvallista ympäristöstä vie seniori-ikäisillä aikaa. Itsekkin oletin että jos yksi palvelun Suomessa kestäisi markkinavoimien puristuksessa, se olisi Mbnet, kun lehden tilaajat vielä osaltaan maksaisivatkin palvelusta...mutta väärä luulohan se oli.

  Parempihan on siis siirtää kaikki sähköpostiliikenne vaikkapa ulkomaisille "ilmaispalvelustoille", jotka ainakin osaavat hyödyntää vähäisiäkin lisääntyviä käyttäjämääriä ja käyttäjien yksityisyyden suojaa (tai sen puutetta) omassa liiketoiminnassaan. Ehkä, siis vain ehkä, Alma Talentillakin voisi olla mahdollisuuksia ylläpitää erinäisiä "ilmaispalveluita" vaikka vain tilaajille (jotka jo tilaajina myös pieneltä osalta maksavat palvelusta), jos joku miettisi ja katsoisi liiketoimintamalleja hiven eri kanteilta. Ei tosin mitään esim. erään G-firman laajuista ilmaispalvelu ja toiminaa ilman globaalia liiketoimintamallia, mutta ehkä jotain pientä kotimaista ottaen huomioon koko julkaisuportfolion. Yksi osa kokonaisuuttahan on myös tarkastella eri strategioita jo olemassa olevien asiakkaiden pitämiseksi, eikä niistä eroon pääsemiseksi.

  niminerkki: "Aikoinaan Mikrobittiä lukemalla ja kotitietokoneista kipinän saaneena, nykyinen tulevaisuuden tietoliikennejärjestelmien ja -palveluiden tutkimuksen johtaja" • @olli-vänskä-mb Miksei MBnetin sulkemisesta ole tiedotettu Neuvolassa, MBnetissä ja/tai Mikrobitin nettisivuilla uutisen muodossa? Se olisi reilua. • Tämä oli kyllä surkea uutinen, ja harmittaa itseäkin kovasti että postipalvelu lakkaa.

  Tänään aihetta sivuava spämmi, linkki yrittää kalastella spostin käyttäjätunnusta ja salasanaa:

  0_1652282462639_Näyttökuva 2022-5-11 kello 18.19.27.png