Oletko käyttänyt Bitin vanhoja ohjelmalistauksia emulaattorilla?  • Olemme tuomassa Mikrobitin vanhoja ohjelmalistauksia verkkoon. Onko sinulla kokemusta vanhan koodin käyttämisestä selainemulaattorilla? Kerro kokemuksia sekä vinkkejä siitä, miten vanhat koodit saataisiin parhaimmin käyttäjien testattavaksi.  • Onko teillä ohjelmalistaukset vain paperilla ja digitoituina retrolehtinä (eikä kaseteilla tai lerpuilla)? Moisen saaminen johonkin vanhan tietokoneen ymmärtämään formaattiin ei onnistune kuin työläästi.

    OCR ei auta, koska listauksissa vilisee erikoismerkkejä. Ja vaikka OCR onnistuisi, niin miten tunget vaikkapa normaalin .txt fileen jollekin museokoneelle ja vieläpä siten, että se jotenkin maagisesti muuntuu BASIC tulkin ymmärtämäksi tavaraksi (ei niitä ohjelmia missään tekstiformaatissa ainakaan vanhimmissa leluissa talletettu).

    Taitaa loppupeleissä joku Olli kiltisti naputella listaukset koneille - toki emuloidulle sellaisille, jotta saadaan tavara talteen sopivassa formaatissa.

    Seuraavaksi sitten selainemulaattoreiden kanssa joutuisitte tarjoamaan (tai ainakin palvelimillanne säilyttämään ja suorittamaan) myös retroleluistasta dumpattuja ROMmeja. Piratismiahan se on, vaikka käytännössä hommasta ei voi olla kenellekään mitään haittaa.  • Ellei ne ROMmit ole Nintendon peleistä niin tuskin sen suurempaa riskiä on (ei muistikuvaa että kelle jäi omistusoikeudet sen jälkeen kun ohjelmalistaus oli julukastu lehdessä).