Puhelinten mikrofonit ja videon äänenlaatu olisi hyvä testata myös • Puhelinten testeissä ei juurikaan ole käsitelty videoiden äänenlaatua, vaikka älypuhelimien käyttö videokameroina on yleistä. Olisi hyvä tietää pumppaako äänenvoimakkuus pahasti, haittaako kohina keskustelua, säröytyykö ääni meluisissa tiloissa, onko ääni kuin tynnyrissä, jne. Jo ihan subjektiivinenkin arvio olisi kiva, mutta tietenkin 'professionaalinen' mittaus jollain kaiuttimesta ajetulla testisignaalisekvenssillä tekisi vertailut mahdolliseksi. • Totta mutta isohko osa on kuvausta jossa äänellä ei ole mitään merkitystä ja jos pitää kuvata häät tai jokin muu tärkeä tapahtuma niin videokamera lienee yhä paras väline siihen.

  Joitakin musavideoita on kuvattu kännykällä. • Joitakin musavideoita on kuvattu kännykällä.

  Mutta tuskin äänitetty.

  Toimineekohan vastaus, systeemi on ihan seko... • Itse uutinen ei kerro oliko ite musiikki myös puhelimen kautta nauhoitettu vai ei. • Toimiiko sinulla foorumi oikein? Minulla vastaaminen kaappaa melkein koko selainikkunan, fontti on outo, esikatselu ei toimi, yms. • Toimii normaalisti eli kuten junan (ex-)vessa. • @mikropiltti YouTubessa löytyy karmeita ja vähemmän karmeita esimerkkejä konserttitaltioinneista kasapäin. Jos on aikeissa pistää tonnin älypuhelimeen niin olisi ihan kiva tietää voiko sillä saada konserttimuiston itselleen siedettävällä äänenlaadulla. Markkinoilla ei taida olla vieläkään Nokia Lumia 1020 voittanutta? • Voisi olla mielenkiintoinen testin aihe, kiitos. • @olli-vänskä-mb Tietenkin myös akkukesto videon kuvauksessa on yksi mielenkiintoinen asia selvittää testissä • Videokamerat tallentaa äänen yleensä häviöttömästi PCM muotoon ja tasoja voi itse säätää Lisäksi voi hankkia ulkopuolisia mikrofoneja. Kännykät yleensä häviölliseen muotoon jolloin äänenlaatu ei ole kovinkaan hyvä ja sen muokkausmahdollisuudet kuten tasojen lasku/nosto huonommat. • @kovakorppu Juuri kuvailemistasi syistä olisi hyvä testata kännykän videokuvauksen äänenlaatu ja verrata sitä videokameran laatuun. Toisissa automatiikka toimii paremmin ja joissain käsisäädöt antavat lisämahdollisuuksia. Käsittääkseni joissain voi olla mahdollista jopa käyttää ulkopuolisia mikrofoneja. Merkittävin etu kännykällä videokameraan nähden on sen pieni koko, jonka ansiosta se on aina mukana taskussa.

  Nokia Lumia 1020 on ollut hyvä, mutta on nyt jo kuutisen vuotta vanha. Sen videokuvauksessa on käsisäätömahdollisuus vain tarkennukselle ja valkotasapainolle muttei valotukselle. Äänitystasolle ei myöskään ole mitään käsisäätömahdollisuuksia, mutta mikrofonit ovat hyvät ja automatiikka toimii mielestäni kiitettävästi joten tasot on melko helppo korjata jälkeenpäin videoeditorissa. Äänen bassoja on mahdollista vaimentaa tallennuksessa tarvittaessa joko 100 Hz tai 200 Hz suodolla. Akku riittää noin 75 minuutin yhtäjaksoiseen kuvaukseen.