hyvin bugaa Winukassa kesäaikaan siirtyminen • En ollut "ihan hetkeen" käynnistänyt emu- ja pelikonettani, jossa on asennettuna Winukka. Nyt kun käynnistin, luki logon ruudulla kellonaika tyyliin 21:30. Kun loggasin sisään, oli kello yks kaks 20:30. Sitten kun otin automaagisen daylight savingin pois päältä, oli kello 19:30.

  No ruksin automaagisen daylight savingin takaisin päälle ja säädin kelloa tunnin eteenpäin. Ei ollut eka kerta kun huomasin tämän sekoilun. Vaikeaa ymmärtää miten moinenkin on saatu mokattua. Tosin "osaahan" Applekin nämä kuviot. • Sen siitä saa, jos ei päästä koneita pahaan internettiin! • Miten kuvio liittyy internetiin? Tarkassa ajassa pysyminen juu, kuvaamani kesäaikakuvio ei (paitti jos homma on korjattu jossain patchissa). • @mikropiltti

  No on ne Winukat jotka ovat kokoajan nettiyhteydessä (wlan tai kaapeli) ihan oikein vaihtaneet kelloa.

  Osaa ne muutkin kuin MS ja Omppu, HD Thunder digiboksi muutti ajastukset keväällä alkamaan tuntia aikaisemmin ja saman teki tiettävästi DNAn tarjoama WBox.

  Sinällään läppäri (akku tyhjähkö ennen latausjohdon liittämistä) joka ei ole ollut pariin viikkoon päällä näyttää kellonajan oikein biosissa vaikkei ole päässyt nettiin vielä. • Enpäs tajunnut katsoa sekoiliko Winukan kello kun tänään hetkeksi peli- ja emukoneen käynnistin katsoakseni toimiiko uusi nappiparisto edelleen. Vaan aivan hanurista tämä kellonsiirtely on, päästäänköhän riesasta ikinä eroon.

  Minulla onneksi on enää kaksi kelloa, joita vaihtopäivänä rukkaan. Ensin pistän rannekellon aikaan Linux masiinan kellosta (on oikein, ottaa ajan netistä), jossa sekunnitkin näkösällä. Sitten rannekellosta katsoen yritän säätää vanhan kelloradion (ei näytä sekunteja, vain minuutin tarkkuudella) n. minuutin edelle.

  Kaikki muu sitten säädetään kun vastaan tulee. Ekana varmaan Nintendo Switch kun Metroidia jatkan.

  Se ei liene ylläri, etten halua uunia tai jääkaappia, joka kuikuilee nettiin. Vaan en myöskään halua moisia laitteita edes kellolla. Joskus noita kelloja tungettiin joka paikkaan, jopa Amigan monitorin jalustaan!

 • @mikropiltti

  Voidaan siitä joskus päästä eroon mutta EUssa sitä on pähkäilty jo jokunen vuosi.

  Ainakaan vielä ei ole tullut mulla esiin mitään kellojen siirtelyn ongelmia, ei edes digiboxissa (ilmeisesti bugi korjattiin uudemmassa mallissa). BR-soittimesta ei tietoa kun sitä en ole käynnistänyt (on kyllä verkkokaapelissa kiinni kun Samsung siihen yhä rustailee päivityksiä). • Mulla kaikki on ajassa ilman mitään dramaattisuutta.