Miksi rautaesirippua ei lasketa myös nettiin? • Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut sekä tilannekuvana että käytännön vaatatoimena rautaesiripun laskemisen Euroopan ja Venäjän välille. Tämä koskee kauppaa, urheilua ja kaikkea kanssakäymistä. Se on järkevä toimenpide, jos pyrkimyksenä on oikeasti heikentää Venäjän kykyä käydä sotaa niitä naapurimaitaan vastaan, jotka haluavat elää demakrioina. Kyse on Eurooppalaisista perusarvoista. Haluammeko päättää itse siitä, mitkä ovat arvomme ja kuinka se vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme. Nyt Venäjä haluaa estää tämän Ukrainalaisilta, estää päättämästä itse oman maansa aisoista tai edes siitä, onko heillä omaa maata tai jopas siitä, onko heitä kansana olemassa. Kyse on siis sotarikoksista ja jopa kansanmurhasta.

  Yksi poikkeus rautaesirippuperiaatteen soveltamisesta on ja se on netti

  Se on edelleen täysin vapaata Venäjän ja Euroopan välillä. Tämä mahdollistaa kybersodan Venäjältä Eurooppaa vastaan ja vapaan kaupankäynnin. Fyysinen rauesirippu siis toimii vain paperilla, koska käytännön kaupankäynti on nykyisin käytännössä täysin netistä riippuvaista. Raha liikkuu bitteinä, ei seteleinä ja kolikoina.

  Venäjän kauppasaaron toimivuus riippuu täysin siitä, onko netissä rautaesirippu päällä vai ei

  En käsitä, miksi EU:n oäättävissä elimissä ei ymmärretä tai haluta ymmärtää sitä tosiasiaa, että Venäjän kauppasaarto ei toimi, jos rautaesiripua ei lasketa myös netissä. Jos näin toim ittaisiin, kauppa Venäjän ja Euroopan välilläå loppuisi kuin seinään ja Venäjän ainut keino rahoittaa kauppaan oli yhä jyrkemmin se, että ostajat on haettava muualta kuin Euroopasta ja Yhdysvalloista. Toki oletamme, että Yhdysvallat NATOn päätomijana ja Euroopan perinteisenä kumppanina edelleenkin haluaa toimia Ukrainan sodan vastaisesti.

  Rautaesirippu netissä on teknisesti helposti toteutettavissa

  Rautaesirippu netissä on terknisenä toimena kohtuullisen halppo, sillä teknisesti se toteutetaan palomuuriperiaatteella, joka on jokaisen tietotekniikan ammattilaisen perusopintoimin liittyvä helppo taito. Palomuuriin avataan vain ja polkästään reiät luvalliselle nettiliikenteelle. Helppoa kuin heinänteko. Venäjän nettiosoitteille ei avata reiän reikää ja kaiken luvallisen muun liikenteen nettiosoitteet ovat kyllä tiedossa.

  Miksi tästä ei kukaan puhu? Miksi kukaan ei toimi? Onko kyse ajatusvirheestä, jossa kuvitellaan netin olevan jotain ei-todellista, joskus leikkiä, jossa tehdyt rikokset eivät vastaa oikeita rikoksia. Oikeasti netti on nykyään hyvin todellista ja ilman sitä ei kauppa toimi emmekä saa terveydenhoitoa. Elikkä ihmisen perustarpeet eivät toteudu tässä reaalimailmassa. Ja juuri siksi netti on myös vahva ase Venäjää vastaan ihan tässä reaalimaailmassamme, jossa ihmisiä kuolee joka päivä ihan turhaan siksi, että nettiosaajat eivät kanna vastuutaan! • Siksi kun netti pitäisi oleman kaikkien saatavilla, toki rys.......... venäjä on muutenkin aika irti muusta netistä ihan omien toimiensa johdosta. • Minä pistäisin rajan kiinni sekä kaikki piuhat, letkut ja putket poikki. • @mikropiltti

  No juu mutta kun moni EUn jäsenmaista on aika riippuvainen itänaapurimme kaasusta (ajoivat ydinvoimalat alas ja sun muuta).