Parempi äänentoisto tietokoneelle (lehden juttusarja) • Keksiikös @Kaj-Laaksonen ratkaisun tähän (Markoakin saatetaan kuunnella).

  En ole ostanut erillisiä ns. parempia sisäisiä äänikortteja enää PCI-e aikana. Ajurituella sikailu oli ehkä suurin syy mielenkiinnon lopahtamiseen. Ja nykyään USB DAC on itselleni paljon mieluisampi lelu.

  Jonnin aikaa ennen USB DAC kautta menin emolevylle integroiduilla kärpäsen jätöksillä. En kuitenkaan pääse eroon emolevyn integroiduista äänistä, koska haluan käyttää aitoja Rolandeja.

  Esim. tällaista:

  0_1666972744737_Roland.jpg

  Peleissä (vanhoissa siis) on yleensä ideana, että midimusan lisäksi kuuluu myös ääniefektejä vaikkapa Sound Blasterin kautta. Siksi midi lelun lähtö tuodaan emolevyn äänikortin sisääntuloon ja sitten emolevyn äänikortin ulostulosta lähtevät kaikki äänet miksattuina kajareita kohden.

  Varsinainen ongelma on se, että vaikka Win 10 näyttää ääniasetuksissa USB DACin kaveriksi emon äänikortin line-inin, ei sieltä tuleva ääni päädy USB DACille.

  Joudun midin tapauksessa käyttämään emolevyn äänikortin ulostuloa, jonka kautta homma toimii OK. Onneksi sentäs USB DACissa on moiselle sopiva sisääntulo. Ketjussa kuitenkin emolevyn äänikortti pääsee huonontamaan muitakin ääniä kuin midistä tulevia. Mikä tosin ei yleensä ole hirveän vakavaa, koska ne äänet ovat vuosikymmenien takaa. • "Mistään tietämätön" ehdottaa hakuilun jälkeen tätä:

  midiconfig=1

  Add this command to your dobox *.conf and all midi from DosBox will be routed to Roland UM-One USB-to-midi cable. Works great, even sends in-game messages to MT-32's mini display e.g. "Insert Buckazoid" when you launch Space Quest III.

  Tämäkin ehkä auttaa: https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=46&t=48543 • Noo eka kertoo vain miten oikea Roland otetaan käyttöön DOSBoxissa.

  Toka puhuu lähinnä siitä miten saadaan useampi midilaite samaan aikaan kiinni piuhoihin (minä vaihdan laitteen tarvittaessa).

  Ongelma on saada Winukan USB DACin kaveriksi tarjoama äänikortin line-in oikeasti kuulumaan USB DACin kautta. • Ongelma on saada Winukan USB DACin kaveriksi tarjoama äänikortin line-in oikeasti kuulumaan USB DACin kautta.

  Kuvion haaste on tiedostettu: Winukan tarvitsisi muuntaa line-inistä saapuva analoginen ääni digitaaliseksi ennen USB DACille pukkaamista.


 • administrators

  @mikropiltti Tätä olin juuri kysymässä, eli olettaako USB-DAC saavansa sisään analalogista vai digitaalista tavaraa? Mikä USB-DAC on käytössä? Ja vielä, kyseisen DACin pitäisi osata miksata eri sisääntuloista tuleva tavara yhteen ulostuloon. Mutta kunnioitettavaa omistautumista pitää hieno Roland käytössä. • Tätä olin juuri kysymässä, eli olettaako USB-DAC saavansa sisään analalogista vai digitaalista tavaraa?

  Digitaalista se vain hanskaa USBista. Analoginenkin sisääntulo (siinä on kiinni emon äänikortti, jonka line-iniin saapuu Roland) löytyy, vaan ei lelu sitä osaa digitaaliseen miksata. Lähde pitää erikseen valita.

  Ainoa mahis haluamalleni taitaisi olla se jo mainittu, että Winukka digitoisi analogisen line-inin ja miksaisi sen USB DACille muihin ääniin.

  Mikä USB-DAC on käytössä?

  MarantzHD-DAC1


 • administrators

  Muuten kyllä pätevän oloinen laite. Eipä noi yleensä osaa miksata eri lähteitä yhteen. Sitä varten on omat kamansa. Vois onnistua sopivalla audio interfacella, mutta niissä taas on yleensä balansoidut sisääntulot. Ja taas tarvitaan lisää rautaa väliin, ellei sitten Rolandissa ole balansoidut lähdöt. • Enpä kaipaa tuohon hommaan lisärautaa ja balansoitua ei liene ollut olemassakaan tuon Rolandin aikaan.

  Mennään sillä, että retrotapauksissa joutuu käyttämään emon kikkaretta. • Enpä kaipaa tuohon hommaan lisärautaa ja balansoitua ei liene ollut olemassakaan tuon Rolandin aikaan.

  No oli XLR käytössä jo vuonna 1950 vaan jossain kotivehkeessä milloin lie. • 0_1668096362273_bukazoid-1280.jpg