Suomen hallitus arpoo



  • Miksi Suomen hallitus edelleenkin valmistelee maamme siirtymistä Natoon? Nyt on ilmeisesti tullut viimeinen niitti Suomen Nato-tielle. Putin ja Turkin presidentti Erdoğan ovat kahdenvälisissä keskusteluissa jo aikoja sitten sopineet, että Suomi ei pääse Natoon. Erdoğan on toistanut jo usein aiemminkin, ettei hän hyväksy Suomea Natoon maan pakolaispolitiikan vuoksi. Nyt Naton pääsihteeri sai jälleen saman vastauksen. Onko Suomen kohtalo nyt sinetöity? Naton sääntöjen mukaan yksi Naton jäsenmaa pystyy estämään uuden valtion liittämisen Natoon. Käytännössä Turkki on Putinin oikea käsi Naton päätöksenteossa.



  • Ei missään tapauksessa kannata Nato ideaa unohtaa vaan liiaksi ei kannata sekopäiden pompoteltavanakaan toki olla.

    USA hiostanee jatkossakin ja eiköhän Turkin erinomaisen ja korvaamattoman johtajan (mm. talousgurujen aatelia) lähtölaskenta jo ole hyvällä mallilla ihan oman kansan puolesta. Kesällä saa kenkää toivottavasti.

    Rokkana sopassa on myös tämä mulkero:

    0_1667640026209_8a943da2-2313-4584-b7d3-26c2a3d79b90-image.png



  • @mikropiltti sanoi ryhmässä Suomen hallitus arpoo:

    Ei missään tapauksessa kannata Nato ideaa unohtaa

    Ei kukaan unohda Nato-ideaa. Nyt on vain kysymys tämänhetkisestä todellisuudesta ja mahdollisuudesta liittyä Natoon. Mikään ei viittaa siihen, että Erdoğan väistyisi presidentin virasta. Hänellä on oma puolue, joka on valta-asemassa. Viimeksikin hänet valittiin murskaluvuin. Toivomukset ovat sitten eri asia.



  • Erdoganin puolue hävisi jo Ankaran (muistaakseni) vaalit. Herra wannabe diktaattori määräsi uudet vaalit. Sen jälkeen Erdoganin puolue hävisi aiempaa reippaammin Ankarassa.

    Kyllä siitä vainoharhaisesta käppänästä päästään ennemmin tahi myöhemmin. Parempi olla valmiina siis Naton suhteen.



  • @mikropiltti sanoi ryhmässä Suomen hallitus arpoo:

    Kyllä siitä vainoharhaisesta käppänästä päästään ennemmin tahi myöhemmin.

    Ankaran vaalit eivät ole Turkin presidentin vaalit. Nykyisen presidentin kannatus on edelleen vahva. Selvää on, että ennemmin tai myöhemmin presidentti vaihtuu, mutta se on sitten jo myöhäistä Suomen Nato-jäsenyyden kannalta. Päätös tehdään muutaman kuukauden sisällä. Sitä ennen Erdogan yrittää saada Pohjoismaissa olevat Turkista paenneet rikollisiksi luonnehtimansa henkilöt Turkkiin tuomiolle. Päätös Suomen Nato-jäsenyyden estämisestä on kuitenkin jo tehty Putinin ja Erdoganin välisissä keskusteluissa, joita on ollut useita. Putin on tuonut selvästi esille mielipiteensä, että Natoa ei tule laajentaa Suomeen. Syy on selvä: Venäjää ollaan laajentamassa ns. etupiirivaltioihin. Nyt toimintaa on selvästi kiihdytetty. Intia on myynyt lisää pitkän kantaman ohjuksia Venäjälle.



  • Sitä pidetään esillä koska se toteutuu ennemmin tai myöhemmin ja samalle se vituttaa Putinia.



  • Pitänee viimein alkaa suunnittelemaan miten maa erotetaan Natosta. Sekä EU:sta.

    Unkari tuuttiin molemmista. Ja banaani Turkkia ei ikinä EU:hun.



  • @mikropiltti

    No jälkimmäisestä voi erota ala Brexit (tosin Britit eivät olleet Eurossa) mutta erottaminen on erittäin vaikeaa/mahdotonta (jollei olisi niin Puola ja Unkari olisi erotettu ainakin väliaikaisesti) ja ekassakin on aika sama juttu kaiketi.