Suorittimen lämpötila tietokoneen käyttöiän päättymisen mittarina + hiiren kursori katoaa Yle Areenan koko ruudun tilassa • MacBook Pro -kannettavani suorittimen lämpötila käy CCleanerin mukaan nettipelejä pelatessa hetkellisesti yli 100:ssa celsiusasteessa. Voiko sitä käyttää käyttöiän päättymisen mittarina? Mikä on kannettavani tilanne?

  Toinen ongelma on hiiren kursorin katoaminen Yle Areenan koko ruudun tilassa säännöllisen epäsäännöllisesti. Kursori vilahtaa näytöllä, kun hiirtä liikauttaa nopeasti. Kannattaako tuollaista ohjelmistovikaa (?) yrittää selvittää/korjauttaa huollossa? Koneessa on uusimmat päivitykset, jotka sille saa. • Lähinnä se kertoo, että huoltotoimenpiteitä kaivataan ...

  Poista pölyt tuulettimista Esim. Pitämällä ropelia paikoillaan ja puhaltamalla voimakkaasti tuuletinaukkoja, jos mahdollista käytä paineilmaa.

  Toinen tehtävä on, että vaihda piitahnat prosessorien ja grafiikkakiihdytinpiirien ja jäähdytysritilän väleistä.

  Jos et osaa, niin anna huollon tehdä kyseiset toimenpiteet. Tosin sen kannatavuus riippuu kannettavasi iästä.

  Elikkä jos kone on kymmenisen vuoden vanha, niin ei ehkä kannata teettää, vaikka kyseessä onkin omppu. • @androidikko

  Ei voi, se kertoo kuten peran sanoi että jäähdytys ei toimi kunnolla, toki se voi kertoa että peli on liian raskas koneellesi. • @peran Koneeni on viisi vuotta sitten ostettu alkuvuoden 2015 malli. • @marko-forssell Pelasin Pelikoneen pelejä, joten ei peli ainakaan liian raskas ole. • @androidikko Luultavasti koneesi ei ole liian vanha, edes ammattilaisella teettää kyseiset mainitsemani toimenpiteet.

  Kannattaa toki kysyä etukäteen paljonko veloittavat kyseisistä operaatioista, ja ehkä kannattaa samalla vaivalla vaihdattaa jäähdytyspropelli Esim. Noctuaan, niin tuskin taas vähään aikaan tarttee päivittää näiden takia konetta.

  Tosin kyseisten operaatioiden suorittaminen ei ole mitään rakettitiedettä, niin että jos ei ole peukalo keskellä kämmentä, niin sen voi tehdä itse omalla vastuulla.

  Jos yrität tehdä tai teet itse, niin huolellinen kannattaa olla, ja katsoa etukäteen Youtubesta, kuinka kyseinen omppu avataan ja tuleeko olla varovainen. Esim. akun kanssa. Siis jos akku on kiinteää mallia, ja liimattuna koppaan. Sorminäppäryyttä se todennäköisesti tarvitsee huolellisuuden lisäksi.

  Jos siinä on sisäinen kiinteä akku kuten oletan, niin Litium-akun kanssa kannattaa olla varovainen, mikäli se on (kuuma?)liimattu koppaan kiinni: A - ettei polta akkua, ja mahdollisesti omaa taloa. B - Ettei riko akkukennoja.

  Jos akku on irrotettavaa mallia, niin se tulee poistaa ennen projektiin ryhtymistä, ja silloin suurin vaara on (todennäköisesti) vain koneen hajottaminen.

  Jos joku on asian ammattilainen tai tietää muuten asiasta enemmän, voi kertoa/antaa lisää vinkkejä huomioitavista asioista.

  (Viilipurkit ovat käteviä ruuvien säilytysastioita projektia-tehdessä. Jokaiselle erilaiselle ruuville omansa.) • Perustyökalujen lisäksi kannattaa käyttää maatto-rannerengasta (En tiedä mikä sen oikea suomenkielinen nimi.) • @peran sanoi ryhmässä Suorittimen lämpötila tietokoneen käyttöiän päättymisen mittarina:

  Kannattaa toki kysyä etukäteen paljonko veloittavat kyseisistä operaatioista, ja ehkä kannattaa samalla vaivalla vaihdattaa jäähdytyspropelli Esim. Noctuaan, niin tuskin taas vähään aikaan tarttee päivittää näiden takia konetta.
  Haloo, kyseessä kannettava...

  "MacBook Pro -kannettavani"

  Mikään muu ei lämpenemiseen auttane kuin purkaa kone "atomeiksi" ja putsata pölyt pois. Samalla tulee tahnatkin vaihdettua uusiin.
  Mutta koska kyseessä Mac, operaatio lienee mallia vaikea tai liki mahdoton.
  https://www.youtube.com/watch?v=zChakEmz6OI
  Yksi video hommasta. • Normiläppäreitä (ei siis Appula) joskus olen pistänyt päreiksi ja niissä näytti olevan myös sellaisia, joista pystyi puhaltamaan jäähyn pölyt ulos. Siis ihan purkamatta konetta. Niissä ilma meni puhallettaessa koneen läpi eli toisen puolen jäähyaukoista ulos.

  Joissain malleissa jäähystä sisään puhallettaessa ilma purkautuu ties mistä. Ei ole erillistä reittiä ulos eikä pölykään niin hyvin siirry ulos. • Pleikka femmassa on ihan imurointiaukot (kansimuovi(t) täytyy poistaa).

  https://www.ifixit.com/Guide/How+to+Clean+Dust+out+of+a+PlayStation+5/141735 • Toimenpiteet kannattaa ilmeisesti teetättää valtuutetussa huollossa, vai mitä? Lähin huoltofirma on nimeltään Huoltokukko, joka toimii yhteistyössä iHelp.fi:n kanssa. iHelp.fi ei vaikuta olevan valtuutettu huolto, sillä se käyttää Applen osien lisäksi myös tarvikeosia. Voinko asiakkaana vaatia käyttämään Applen osia (tiedostan, että silloin huolto maksaa enemmän)? • En tiedä miten rakas kone sinulle on, mutta tuollaista antiikkia tutkailisin kyllä ihan itse.

  t: mies, joka korjautti LaserDisc-soittimensa • @androidikko

  Voi olla jos peli on koodattu päin peetä ja optimointi jätetty tekemättä. • @peran sanoi ryhmässä Suorittimen lämpötila tietokoneen käyttöiän päättymisen mittarina:

  ... ehkä kannattaa samalla vaivalla vaihdattaa jäähdytyspropelli Esim. Noctuaan, niin tuskin taas vähään aikaan tarttee päivittää näiden takia konetta. ...

  Huoltokukolta vastasivat ja sanoivat, että tuulettimen vaihto ei auta, ellei se ole rikki. • @androidikko

  Riippuu että pyöriikö se tuuletin täydellä teholla. Puhdistus ja uudet tahnat voivat auttaa. • Edelleenkin: Lämpeävä kone on kannettava ja niihinhän se tuulettimen vaihto tarvikeosaan vasta onnistuukin .
  Eli vain päytäkoneiden tuulettimet voi vaihtaa parempiin kohtuuvaivalla. • "Sisältä oikein siisti kone", totesi huolto eilisessä puhelussa ja lisäksi vielä kuitissa. Huollon jälkeen näppäimistön taustavalaisu alkoi taas toimia, vaikka en siitä edes maininnut eikä siitä ole mainintaa myöskään kuitissa. Alkuperäinen ongelma (suorittimen lämpeneminen pelatessa) sen sijaan ei korjaantunut putsauksella ja lämpötahnojen vaihdolla. Mitä on tehtävissä? Kone ei taida jaksaa pyörittää virtuaalikonetta/-koneita (minunkin kohdallani toivottavasti alkava IT-alan työvoimakoulutus vaatii koneelta mm. sen), jos se kuumenee jo pelatessa. Korjatkaa toki, jos olen väärässä viimeksi mainitun suhteen. • @androidikko

  Virtualisoinnin vaatimus riippuu mitä ja millä virtualisoi, jos pistää Microsoftin SQL-serverin pystyyn virtuaalikoneeseen ja emokone on "hiukan" hidas ja muistia ei ole paljoa niin kyllä siinä joutuu pikkasen odottelemaan että jotain tapahtuu. • Toinen ongelma on hiiren kursorin katoaminen Yle Areenan koko ruudun tilassa säännöllisen epäsäännöllisesti. Kursori vilahtaa näytöllä, kun hiirtä liikauttaa nopeasti. Kannattaako tuollaista ohjelmistovikaa (?) yrittää selvittää/korjauttaa huollossa? Koneessa on uusimmat päivitykset, jotka sille saa.

  P.S. Jos olisin muistanut vian, en olisi välttämättä putsauttanut konetta huollossa. • @androidikko

  Tuo ei ole vika vaan ihan tehty ettei se hiiri jää siihen näytölle roikkumaan kun video pyörii.