RAID kehikko • Hakusessa kelvollinen RAID kehikko, vaikeata taas kerran löytää sopiva. Tässä tarpeet listaus v1.0, saatoin unohtaa jotain.

  Ehdoton vaatimus on virtakatkaisija, sellainen ihan oikeasti virrat katkaiseva malli. Samaten laitteen täytyy olla hallittavissa omasta käyttöpaneelistaan, mikään tietsikkaohjelma tahi appi ei kelpaa missään tapauksessa.

  Joissain malleissa liittimiä (virta, USB, ...) on myös sivulla, ei käy ei. Liitinten täytyy olla takana.

  Purnukka täytyy pystyä liittämään suoraan tietokoneeseen, verkon kautta käytettävä NAS ei kelpaa. Minimissään purnukan täytyy tukea USB3:sta, mielellään USB3.1 UASP:ia. Myös eSATA saattaa kelvata purnukan liittämiseksi tietokoneeseen.

  Purnukan täytyy tukea vähintään neljää 3,5" SATA levyä, levyjen kokotuki ainakin 10 TB / kpl.

  Ainoa RAID, josta olen kiinnostunut, on RAID 10. Muilla en tee mitään, ihan oikeasti.

  Lisäksi tarvitaan oikeasti kelvollinen lelu. Monissa purnukoissa suorituskyky tai jopa siirtonopeus kaapelin yli tietsikalle laskee kun RAIDin ottaa käyttöön. Jotkin valmistajat suoraan kusettavat ja ilmoittavat luku-, kirjoitus- ja siirtonopeudet ilman RAIDia.

  Mitään räkkimallia en kuitenkaan voi ottaa kotiin, lelun täytyy kuitenkin olla järjellisen kokoinen. Käytännössä hakemani lelu (kaksi kappaletta) korvaa kuvassa näkyvät RAIDONit. Tilaa ei ole liikaa, mutta kaipa lelut voi päällekkäinkin asettaa.

  0_1552728130034_raid.jpg