Sähköpostiviestien kopioiminen  • Tarkoitukseni on asentaa Windows uudelleen "puhtaalle levylle". Käytössäni on tietokonekaupasta ostamani Microsoft Office 2021 ja sen Outlook 2021. Haluaisin kopioida sähköpostiviestit vain viimeisimmän kuukauden ajalta ja siirtää ne uuteen asennukseen. Miten tämä onnistuisi? Käytössäni on vielä Windows 10 Pro.  • Periaatteessa näin:

    Luot ensin uuden postilaatikon (ehkä account settingsien kautta, en muista). Sellaisen, joka on nykyisestä postilaatikostasi erillinen tiedosto omalla kovalevylläsi. Sitten kopoit/siirrät Outlookin kautta sinne viimeisen kuukauden postit. Lopuksi kopiot turvaan se uuden postilaatikon (ehkä *.ost).

    Ennen Winukan jyräystä voit yrittää varmistaa tilannetta ensin ottamalla uuden postilaatikon pois käytöstä (ilman tuhoamista) ja sitten ottamalle sen uudelleen käyttöön. Jos tuo kuvio onnistuu, saanet postilaatikon siirrettyä uuteen asennukseen.

    PS: Ehkä homma toimii niinkin helposti, että tuhoat kaikki kuukautta vanhemmat postit ja kaivat sitten esiin sen tiedoston (tiivistys ensin?), jossa postit luuraavat. Luulemma profiilin alla \Users\xxx\AppData\Local\Microsoft\Outlook*.ost tyyliin.