Kaksi reititintä yhteen. • Hei! Voidaanko 2 mobiilireititintä kytkeä yhteen niin, että vain toisessa on SIM-kortti. Tällöin myös simmittömään reitittimeen kytketyillä laitteilla pääsisi nettiin.
  Olen yrittänyt etsiä ohjetta tällaiseen kytkentään, mutta en ole löytänyt.
  Kiitos vastauksistanne! • Kyllä, mutta montaa paikka ei saa (max 3) ja kytkimet on halpoja nykyään.

  Miten nuo reitittimet siten kytketään, normaaleista LAN-porteista toisiinsa, WAN-porttia ei ole tarkoitettu eikä saa käyttää tähän.


 • administrators

  Ensimmäiseksi pitää tietää miksi noin erikoinen kytkentä tarvitaan ja sen jälkeen voi miettiä olisiko sille hyviä vaihtoehtoja. Lisäksi olisi hyvä tietää miten muut laitteet olisi tarkoitus kytkeä verkkoon. Olisiko wlan-reititin viisaampi valinta kuin kaksi mobiilireititintä? Vai onko kyse siitä, että on jo valmiina kaksi mobiilireititintä? • Kiitos vastauksistanne! Ajatuksena oli, että simmillinen mobiilireititin hoitaisi kännykät, tabletit ja läppärit nettiin sekä 2,4 GHz että 5 GHz:n taajuuksilla. Simmitön mobiilireititin pitäisi yhteyttä muihin laitteisiin, kuten kameraan jne Nämä muut laitteet toimivat vain 2,4 GHz:n alueella. Näillä muillakin laitteilla pitäisi päästä nettiin. Nämä 2 mobiilireititintä olisivat eri kanavilla, tällä 2,4 GHz:llä.
  Nämä reitittimet ja niiden asetukset ovat uusia asia minulle ja siksi en osaa (vielä?) tehdä järkevää/ideaalista verkkoa. Kiitos jo etukäteen vinkeistä.