Kannattaako nyt ostaa älypuhelin vai odottaa? Listasimme eri valmistajien julkaisutilanteen [PÄIVITTYVÄ] • Otitkos selville miten "Hanurin" päivitykset rullaa? Eikös se ollut juuri HuiHaiWei, joka kertoi hienon käyttöliittymänsä olevan niiin vaikeasti päivitettävä, etteivät siksi Androidiin päivityksiä juuri julkaise? • @mikropiltti

  Jep näissä se päivitystuki on suurin ongelma. Mielestäni tämä pitäisi ottaa huomioon kun tehdään näitä kännykkätestejä. Kyseessä kun on aika tärkeä asia. • Sampalla on myös raskaasti kustomoitu läyttöliittymä mutta silti jakelee päivityksiä silloin tällöin eli Huawein selitys kuulostaa pskanjauhamiselta.

  Päivitysten saanti on tärkeä asia muile kuin suurille massoille. • @marko-forssell

  Ja laitteen raudan puolesta päivityksiä voidaan jakaa jopa 6-vuotta. Esimerkiksi Samsung Galaxy S3 malliin joka siis julkaistiin jo vuonna 2012 saa Lineage OS avulla Android 7.1.1 version ja se vielä toimiikin siinä mainiosti. Valmistajat eivät vain lähde tähän mukaan nykyajan "hehkulampputeorian" takia.


 • administrators

  Tämä päivitysten saatavuus on kyllä ihan oikea ongelma, jossa valtaosalla valmistajista olisi reippaasti parantamisen varaa. Pyrin tähän mahdollisuuksien mukaan testijutuissa myös viittaamaan. Nyt tilanne saattais olla jopa hieman parantumassa, kun vuosi sitten julkaistun Android 8:n Project Treble mahdollistaa softan päivittämisen ilman, että piirivalmistajalta vaaditaan mitään. Trebleen olisi tarkoitus tehdä katsausta seuraavassa lehdessä! • Juu raudan puolesta voisi päivittää (riippuen käytöstä) mutta kun se ei tuo tuloja (sama juttu se on pc (ml. mac) puolella).

  Veikkaan että valmistajat estävät Treblen jotenkin ainakin yli 3 vuotta wanhoilta luureilta. • Veikkaan että valmistajat estävät Treblen jotenkin ainakin yli 3 vuotta wanhoilta luureilta.

  Minulla on menossa kolmas ns. älypuhelin ja toinen tabletti. Vaihtoikä on sattumoisin ollut aika tarkalleen kolme vuotta. On ilmaantunut vikaa (ml. kökkö akku ja laite boottaa jotain tiettyä sovellusta käytettäessä) tai laite on muuttunut uusimmille ohjelmille liian mopoksi (esim. uusinta Firefoxia ei enää saa). • Mulla vasta toinen kun MS päätti ettei 920 saa WP10ä. • Nyt kyllä Suomeen tarvitaan kiinteistökohtainen lisävero "Cupertino idiot tax", jonka tuotto ohjataan lyhentämättömänä suoraan Applelle! YLE:n mukaan Apple on maksanut Irlannissa veroja ja korkoakin 1,20 euroa:

  Irlanti on perinyt takautuvasti tietoteknologiayhtiö Applelta 13,1 miljardin euron verot sekä 1,2 euron verran korkoja, kertoi Irlannin talousministeri Paschal Donohoe tiistaina. • Hyvin kopsattu toimittajalta kun ne korot on 1,2 miljardia (ei tuntune applen kassassa kovin paljoa).