idiots of technology • Kaikkien aikojen paskamyrsky luvassa...

 • Juu kun kaiken pitää olla verkossa vessasta vauvan itkuhälyttimeen niin tietoturva on olematon ja aukkoja on enemmän kuin tusinassa reikäjuustoja.

  Valmistajien vastuuta on turha odottaa kovin pian. • @marko-forssell sanoi ryhmässä idiots of technology:

  Valmistajien vastuuta on turha odottaa kovin pian.

  Eiköhän homma etene kun EU saa sakot kohilleen. • Sitä päivää saadaan odotella jonkun aikaa. • @marko-forssell sanoi ryhmässä idiots of technology:

  Juu kun kaiken pitää olla verkossa vessasta vauvan itkuhälyttimeen niin tietoturva on olematon ja aukkoja on enemmän kuin tusinassa reikäjuustoja.

  Valmistajien vastuuta on turha odottaa kovin pian.

  Ei kuitenkaan pidä unohtaa laiskojen käyttäjien omaa vastuuta. Missä menee raja, jossa kuluttaja vaatii että kaikkipitää toimia niin, että kuluttajan oma vastuu on se, että hän osaa aukoa suutaan ja ruoka tuodaan palveluna lusikalla suuhun.

  Nimittäin esimerkiksi verkossa toimivien kamerallisten itkuhälyttimien ongelma oli se, että tyhmät ja lasikat kuluttajat eivät ymmätäneet ja/tai vaivautuneet vaihtamaan itkuhälyttimien käyttäjätunnusta ja salasanaa siitä valmistaja oletusarvosta mihinkään. Ei noihin laitteisiin murtauduttu sanan varsinaisessa merkityksessä, vaikka niiden antama videostriimi olikin kaiken kansan pällisteltävänä sivustoilla, joihin jotkut pilailijat tai asian vakavuutta muuten vaan ymmärtämättömät keräilivät suojaamattomien laitteiden vuideostriimit.

  Saako siis tyhmiltä varastaa tai saako tyhmät nolata? Saako polkupyörän ottaa omaan käyttöönsä, jos sen omistaja ei ymmärrä tai viitsi sitä lukita. Syrjäseuduilla oli ennen eri säännöt. Kodin ovea ei tarvinnut lukita, vaan riitti, että laittoi luudan ulko-oven pönkäksi. Se kertoi kaikille että omistaja ei ole kotona ja kukaan ei silloin mennyt luudalla teljetystä ovesta sisään. Kaupungissa taisi olla jo silloin eri säännöt. Asun kaupungissa ja lukitsen aina polkupyöräni. Jos muistan. Vaikka on täältä viety myös hyvin lukittuja kalliimpia kulkupelejä. Myös internetissä toimivat ihmiset. Kaikkiin et voi luottaa. IOT:kin on ihan kohtuullisen turvallista, jos ymmärrät mikä vastaa reaalimaailman lukkoa internetmaailmassa. • Juu IOT on turvallinen kunhan a. valmistaja paikkaa aukot ja b. käyttäjät vaihtaa ne salasanat ja päivittää laitteiden ohjelmistoja.

  Tuntuu joskus että kumpikin on mahdottomuus.