Palaute: Loot box -artikkeli • Muistatteko vielä ajan, kun pelin maksettuaan sai kaiken sisällön kerralla ja samalla rahalla? Sellainen on nykyään harvinaista.

  Onko totta? Postasin täällä aiheesta joku aika sitten, ja Kaj Laaksonen (lehtiartikkelin kirjoittaja) näytti ainakin postanneen ketjuun. Tää on mun postaus:

  Pirruuttani tarkastin Steamin valikoimaa vuoden takaa päivämäärällä 3.11.2017. 26 peliä, vain kahteen peliin DLC:tä ja toiseen niistä se on ilmainen. Eiku Shadow of Conquest ei ole vielä(kään) saatavilla, eli käytännössä 25 peliä.

  En tosin tarkastanut monessako pelissä on lootti laatikoita, mutta oletan että ei kovin monessa. Onko tilanteeseen tullut merkittävä muutos vain kahden vuoden aikana? Onko (maksullinen) DLC ja lootti laatikot rikkoneet uusissa videopeleissä 50% rajan? • Kattavaa listaa tuskin löytyy jä tällä listalla https://disclockedcontent.fandom.com/wiki/List_of_games_with_on-disc_DLC on vain levyllä olevat ja tuokin on ~vuoden vanha lista.


 • administrators

  Aika paljon riippuu siitä puhutaanko isoista AAA-peleistä vai pienistä indie-peleistä. Edellisissä on oikeasti harvinaista, että kaiken pelin sisällön saa yhdellä maksulla ja ostohetkellä. Joko sisällöt on jo pelissä, mutta avautuvat vasta DLC:n myötä, tai sitten osa sisällöstä on lukittu grindauksen, lootboxien tai mikromaksujen taakse. Indie-peleissä sellainen on vielä aika harvinaista. • Minulla on tullut vastaan vain tällaisia ihan ilmaisia "loot boxeja":

  0_1570476157842_fbbc0be2-46e1-4fd3-ae8a-5b37248935a5-image.png • @kaj-laaksonen sanoi ryhmässä Palaute: Loot box -artikkeli:

  Aika paljon riippuu siitä puhutaanko isoista AAA-peleistä vai pienistä indie-peleistä. Edellisissä on oikeasti harvinaista, että kaiken pelin sisällön saa yhdellä maksulla ja ostohetkellä. Joko sisällöt on jo pelissä, mutta avautuvat vasta DLC:n myötä, tai sitten osa sisällöstä on lukittu grindauksen, lootboxien tai mikromaksujen taakse. Indie-peleissä sellainen on vielä aika harvinaista.

  Tuon olisi voinut selventää lehtiartikkelissa: "Isoissa AAA-peleissä sellainen on harvinaista..."

  [muokkaus]
  Yksi hyvä(?) lehtiartikkelin aihe voisi olla pelien paketointi ja jakelu, ja miten ne on muuttuneet videopelihistorian aikana. Eli laatikoissa myytävät pelit painettuine ohjekirjoineen ja oheismateriaaleineen, niiden myyntitavat (kaupan hyllyltä tai postimyynnillä suoraan valmistajalta) ja pelkästään digitaalisesti jaettavat pelit (MUDit, LORD MBnetin BBS:ssä, Java/Flash appletit MBnetin WWW-sivustolla, Steam ja vastaavat kauppapaikat, imurointi suoraan kehittäjältä). Kannattaa myös huomioida, että 1980-luvun postimyynti ei ole hävinnyt mihinkään ja uusia pelejä valmistetaan yhä myös wanhalle laitteistolle.
  https://www.youtube.com/watch?v=20J4m_avecA
  https://www.youtube.com/watch?v=psJGn4FLLfk
  https://www.youtube.com/watch?v=W-whXBLoR0c