signaalikonvertteri • Onkos kenelläkään hankittuna erillistä videosignaalimuunninta, jonka avulla vanhempien pelikonsoleiden kuva saadaan näkyviin nykyisille näytöille? Itselläni on toisessa ketjussa näkyvä Micomsoft XRGB-3 (NTSC lelu, ei PAL).

  Kuvan virityksessä Wiin kuva saapuu 480p komponenttivideona (äänet ja D-terminal) ja PlayStation 2 kuva 480i 15 KHz RGB:nä (SCART JP-21).

  Tässä plasman ruudulta puhelimella napattu kuva PS2 pelistä:

  0_1571156572716_legendia-960.jpg

  Kuva antanee osviittaa siitä, että XRGB-3 tekee ihan perus interlacen sekä skaalauksen, ei kykene mihinkään "parannuksiin". Ehkä hyvä niin, koska kikkailemalla saa helposti luonnottoman kuva. Tosin luonnotonhan tuo jo nyt on putkinäytön kuvaan verrattuna.

  Lähinnä kiinnostaisi kuulla, jos jollakulla on paremmin interlaceava (ja skaalaava) lelu käytössään.

  Micomsoft XRGB-Mini aka Framemeister on tiedossa, sitä en kuitenkaan aio ostaa (ellei nykylelut hajoa). Toimiiko siinä oikeasti PAL? Katon tuleeko puodilta ulos XRGB-4. • Muistinpa, että minulla on PS2 yhteensopiva PS3 (kaikki PS2 chipit rautana). Sen kuvakonversio pesee XRGB-3:n muuten, mutta kuva vilkkuu hieman. Myös gamma on jotenkin poskellaan. • Aikansa kun tunetti, niin kyllä oikean PS2:nkin kuvaa sai vähemmän pikselöityneeksi XRGB-3:n kautta. Liika kontrasti johtuu luurin kamerasta:

  0_1572689639654_ps2_xrgb-3.jpg