"Huippuluurien" hinnat • Ilmeisesti ensi vuonna top end luurit maksavat 2 kiloeuroa kun iLuurin hinta pompsahti viime vuodesta muutaman satasen. Tuota sitten maksellaan osamaksulla jokunen vuosi. • Nostaisivat vaan suoraan iLuurin hinnan kymppitonniin, turhaan vetkuttavat hitaasti vuodesta toiseen. 🍎 💸 💊


 • administrators

  Alkaa noi kyllä olemaan kohtuuttoman tuntuisia hintoja puhelimista, mutta toisaalta kylläpä noita vielä myydään. Omien tietojeni mukaan esimerkiksi Samsungin Note 9:n ennakkotilaukset Verkkokauppa.comissa keskittyi valtaosin kalleimpaan 512 Gt muistilla varustettuun malliin.

  Toisaalta onko olemassa mitään kipurajaa, minkä yli mennessä luurit jäisivät ostamatta, jos markkinointi saa ihmiset vakuuttuneiksi siitä, että uusin ja paras on saatava, maksoi mitä maksoi? • Onneksi halvemmat luurit eivät ole loppumassa myynnistä. Puhelimesta yli 500 euroakin on jo liikaa kun halvemmalla saa kaikkeen riittävän laitteen ainakin 3-vuoden ajaksi. • Ei kait sitä kipurajaa oikein ole kun kalliimmat ostettaneen osamaksulla jos ei ole varaa maksaa koko hintaa kerralla. • kannattako puhelimesta 1000 euroa maksaa hyvä kysymys on kuinka moni tarvitsee kaikkia niitä ominaisuuksia mitä puhelimessa on moni varmaan maksaa turhaan ominaisuuksista joita ei kosjaan edes käytä • Minusta ei kannata ellei sitten todellakin käytä puhelinta esim. läppärin korvikkeena tjsp. Osaltaan nuo parin tonnin luurit on statuksen näyttämistä. • @marko-forssell sanoi ryhmässä "Huippuluurien" hinnat:

  Osaltaan nuo parin tonnin luurit on statuksen näyttämistä.

  Vaiko tyhmyyden? • @mikropiltti sanoi ryhmässä "Huippuluurien" hinnat:

  @marko-forssell sanoi ryhmässä "Huippuluurien" hinnat:

  Osaltaan nuo parin tonnin luurit on statuksen näyttämistä.

  Vaiko tyhmyyden?

  sama asia usein.

  Jenkkilässä ne taitaa maksaa puhelimia ns. ikuisesti osamaksulla ainoastaan malli vaihtuu uuteen vuoden-parin välein.

 • hinnan lisäksi kannattaisi miettiä mihin puhelinta käyttää jos harrastaa valokuvausta eikä halua ostaa kameraa silloin kallis puhelin voi olla hyvä ostos mutta arkikäytössä jos suffailee netissä ja lukee sähköposteja ei varmaankaan kannata tonnia maksaa luurista niinkuin kaitsu kirjoitti ei se ero kovin suuri ole • @lauri-kosunen sanoi ryhmässä "Huippuluurien" hinnat:

  hinnan lisäksi kannattaisi miettiä mihin puhelinta käyttää jos harrastaa valokuvausta eikä halua ostaa kameraa silloin kallis puhelin voi olla hyvä ostos mutta arkikäytössä jos suffailee netissä ja lukee sähköposteja ei varmaankaan kannata tonnia maksaa luurista niinkuin kaitsu kirjoitti ei se ero kovin suuri ole

  Eikä valokuvaustakaan varten tarvitse ostaa tonnin luuria. Hyvää laatua saa alta 500 euron josvain luurilla voi ottaa RAW kuvia. Tällöin saa koko kennon tuottaman informaation talteen eli kuvaa voi paremmin muokata ja pakata vaikkapa häviöttömään kuvaformaattiin. Puhelinten jpeg muokkaus ja pakkaus on usein aika raju ja kuvan ottamisen jälkeen sen muokkaus huonontaa entisestään laatua aina kun valmiin tuotoksen tallentaa. • @olli-vänskä-mb sanoi ryhmässä "Huippuluurien" hinnat:

  Testaaja Aleksi Vähimaa pohtii ilmiötä kolumnissaan:

  Jostakin syystä tuhat euroa on ihmisten mielissä puhelimesta todella paljon rahaa. Sen sijaan läppäristä tai pöytä-pc:stä se on monen mielestä varsin kohtuullinen hinta.

  Johtuisikohan siitä, että esim. minulle kyseessä on nimenomaan puhelin (johon tosin ovat liittyneet myös tekstarit aika monta vuotta). Katselen luurista kyllä aikatauluja ja karttoja sekä satunnaisesti jotain webbisivujakin, mutta siinäpä se melkein on. Minkään asteinen tietokoneen tai television korvike ei puhelin minulle ole ja (anti)sosiaalinen hömppä ei kiinnosta. Pelitkin tahdon ihan oikeasti omistaa ja pelata kunnolliset ohjaimet omaavilla laitteilla.

  Minulle sopii oikein hyvin keskiluokan puhelin, joka dumpataan pois halvalla n. vuosi julkaisusta (Nokia N9 ja Nokia 8 ostettu tälleen). Nykyään kuitenkin reunaehtona päivitysten rullaaminen tavalla tai toisella. • @mikropiltti Niin ja tonnin tietokoneen osto on yleensä perusteltua. Jos haluaa pelata uusia pelejä hyvilla graviikka asetuksilla ja ilman nykimistä niin siihen ei halpa tietokone riitä. Eli joutuu pelamaan vanhoja pelejä tai vähentämään rajusti pelien laatuasetuksia jos ei laita rahaa likoon.

  Puhelimissa taas keskihintaisten mallien suorituskyky riittää käytännössä mihin tahansa ja uudet ei sitä paranna peruskäytössä (kun miettii että 99% käyttäjistä käyttää luuria netinselailuun, videoiden katseluun, sähköpostin lukuun, kuvaamiseen, musiikin kuunteluun jne). Nämä eivät vaadi tuhansien eurojen rautaa alle. • niinkuin teemu totesi jos puhelin maksaa 500 euro niin tonnilla ei saa 2kertaa parenpaa puhelinta jote siinä mielessä 500 euroa on paljon rahaa miksi siis maksaa 500 euroa lisää • @lauri-kosunen-0 sanoi ryhmässä "Huippuluurien" hinnat:

  niinkuin teemu totesi jos puhelin maksaa 500 euro niin tonnilla ei saa 2kertaa parenpaa puhelinta jote siinä mielessä 500 euroa on paljon rahaa miksi siis maksaa 500 euroa lisää

  Siksi kun jotkut ihmiset on idiootteja. se kuvien ottaminen, tekstailu, puhuminen, sähköpostin luku, naamakirjailu, jne onnistuu ihan hyvin jopa 100 euron puhelimella mutta kun ei vaan pitää ostaa se 500-2000 euron puhelin. • hyvä kysymys on myös mihin puhelimessa tarvitaan 512 gigan muistia ilmeisti applen kohdalla ainakin puhelimen hinta saadaan ylös tavaliselle käyttäjälle 64 gigaa riittää varmaan ihan hyvin • @lauri-kosunen-0

  valokuvat max resolla ja monet moneen kertaan, videot sama juttu ja tietenkin tsiljuuna appsia joilla tarkkaillaan sitä sun tätä, musafilut (iluuri ei vissiin tue flaccia ja kumppaneita). • @lauri-kosunen-0 sanoi ryhmässä "Huippuluurien" hinnat:

  hyvä kysymys on myös mihin puhelimessa tarvitaan 512 gigan muistia ilmeisti applen kohdalla ainakin puhelimen hinta saadaan ylös tavaliselle käyttäjälle 64 gigaa riittää varmaan ihan hyvin

  Jep 64 gt riittää koko puhelimen eliniän ajaksi kunhan osaa käyttää sitä oikein. Tarkoitan tällä sitä että ei käytä sitä kuvien, videoiden pitkäaikaisena säilytyspaikkana vaan siirtää ne aina koneelle kuvaamisen jälkeen. Tosin ne saattaa jo mennä automaattisesti Google kuvat pilvipalveluun. • tonnin luurit on myös varkaiden ja rikollisten suosikkeja tämä kannattaa muistaa kun bussissa ja metrossa kulkee yksi vaihtoehto on pitää nokian 3310 puhelinta mukana käyttää kallista älypuhelinta kotona kun bussissa tai metrossa näprää 3310 puhelimen kanssa ei herätä varkaiden huomiota • @lauri-kosunen-0 sanoi ryhmässä "Huippuluurien" hinnat:

  tonnin luurit on myös varkaiden ja rikollisten suosikkeja ...

  Eikö noita muka vieläkään ole saatu lukittua niin hyvin, etteivät varkaat pääse niitä ottamaan käyttöön?

  ämä kannattaa muistaa kun bussissa ja metrossa kulkee yksi vaihtoehto on pitää nokian 3310 puhelinta mukana käyttää kallista älypuhelinta kotona kun bussissa tai metrossa näprää 3310 puhelimen kanssa ei herätä varkaiden huomiota

  Loistava idea ostaa superluuri ja pitää sitä himassa tyynyn alla!

  Opettele käyttämään shiftiä ja pisteitä.