Stadia ja muu pilvistriimipelaaminen • Palvelun ensimmäiseksi vetonaulaksi suunnitellun Destiny 2:n piti olla saatavilla 4k-versiona, mutta todellisuudessa Stadian ”4k” tarkoittaa jälkikäteen paranneltua 1080p-laatua.

  Ennen asiakkaalle puskemista kuva pakataan mössöksi ja äänet tuhinaksi, input lägi kruunaa kuvion.

  En koske 10 metrin seipäälläkään... • No ei kait kun se nettiyhteys pitäisi olla mallia huippunopea ja serverikin pitäisi olla hyvien yhteyksien päässä eli mieluiten samassa maassa kuin pelaaja. • Kontrollit lägää puoli sekuntia gigasella yhteydellä: https://www.youtube.com/watch?v=o6pf988yFSc • Itse pelkää että tämä projekti päätyy parin vuoden sisällä Google Waven ja Google+:n lisäksi tunnetulle Killed by Google -sivustolle. • Voi siirtyä pikemminkin sillä 10-100 Gigaset yhteydet eivät niin hirvittävän yleisiä ole vielä mualimalla ja vaikka olisi saatavilla niin hinta lienee turhan korkea yhden palvelun takia hankkia ja tuskin hinta putoaa siedettävälle tasolle kovin äkkiä.

 • ^Tuota tapahtuu jo ihan selaintasohyppelyissä. • Vaikuttaa tosi hianolta viritykseltä tämä Stadia. Lägihelvetistä nauttimisen lisäksi saat maksaa pelistä (jonka käyttöoikeus otetaan sinulta pois, kun Google kyllästyy systeemin pyöritykseen tai peli muuten vaan "vanhenee") enemmän kuin muille alustoille:

  Polygon: On Stadia, Genesis costs $39.99, but if you pre-ordered the game on Steam, you only had to pay $25.50 — nearly $15 dollars off the Stadia price. Even if you didn’t pre-order Genesis, you can get the game on Steam, GOG, or Humble right now for only $29.99.

  Peli on Darksiders Genesis. GOGista sen saa ilman DRM:ää, mitä nyt Winukan DRM jää. • Taitaa se kyllästymiskello jo käydä. • Stadia’s bonus Buddy Pass shows just how much it’s struggling

  Google is doing everything in its power to make sure players want to try Stadia out...

  Ei edes ilmainen oksennuspussi saa minua tuota kokeilemaan!

 • Google is doing everything in its power to make sure players want to try Stadia out...

  Ei edes ilmainen oksennuspussi saa minua tuota kokeilemaan!

  Älykaiuttimia jaetaan jopa ilmaiseksi – syynä Google, joka kokee asemansa uhatuksi

  Tuollaisen voisi ehkä ottaa, jos mukana tulisi kelpo leka. Lekalla hutasun jälkeen vakoilukaiutin menisi SER-pönttöön ja itselle jäisi kelpo leka vastaaviin tarpeisiin!

  🔨 + 🎙 = 🔨 • @mikropiltti Juu, ei jaksa käsittää. Vieläkö muuten niitä vakoilevia leluja (netissä kiinni olevat älynuket, mikillä ja kameralla varustettuna) vai listikö GDPR bisneksen? • On noita kuukkelin kaiuttimia yhä myynnissä ja varmaan muidenkin. • @paper sanoi ryhmässä Stadia ja muu pilvistriimipelaaminen:

  @mikropiltti Juu, ei jaksa käsittää. Vieläkö muuten niitä vakoilevia leluja (netissä kiinni olevat älynuket, mikillä ja kameralla varustettuna) vai listikö GDPR bisneksen?

  Just joo • Tuossa parin päivän verran tutustuin ja testailin Nvidian omaa pelistriimaus alustaansa eli Geforce Now:ta.
  Ja onhan tuo paljon parempi kuin joku Google Stadia koska:

  Ilmatteinen (rajoituksin)

  Ei tarvitse ostaa pelejä uudestaan koska Steam ja Epic Storen pelit mitä olet ostanut toimivat siinä suoraan kun syötät vaan noiden palveluiden tunnuksesi sisään.

  Pelikoneeksi käy PC, MAC tai joku Android laite (huom. android laitteessa pitää olla joku ohjain kiinni)

  Tein tuossa ihan pikatesti videonkin että kuinka se toimii 4G (LTE) yhteydellä:
  https://www.youtube.com/watch?v=qg4qoOW6svk


 • administrators

  Hyviä kokemuksia täälläkin Geforce Now:n kanssa. Toimii yllättävän hyvin jopa täällä pellon ja metsän välissä 4G-yhteyksien päässä. Geforce Now:n yhteystesti antoi viiveeksi 30 millisekuntia. Tyypillisesti yhteys toimii 100-150 Mbit/s alaspäin ja n. 20-30 Mbit/s ylöspäin. Tuntuu riittävän mainiosti pelien striimaamiseen.

  Kolmesta asiasta yllätyin erityisesti. Aiemmat kokeilut vastaavien palveluiden kanssa ovat kärsineet kuvan sumenemisesta ja pakkausartifakteista. Geforce Now:n kanssa artifakteja oli todella vähän ja kuva oli vain vähän pehmeämpi kuin jos 1920x1080 -tarkkuudella olevaa kuvaa näytetään skaalattuna 3840x2160 -tarkkuuden näytöllä.

  Toinen ylläri oli se miten responsiivinen ohjaus on. Jälleen vastaavissa virityksissä on voinut käytännössä unohtaa nopeat ja tarkkuutta vaativat pelit. Nyt ohjakusessa ei tuntunut lagia eikä epämääräisyyttä juuri lainkaan.

  Kolmas asia on ruudunpäivitys. Se pysyy lähes jatkuvasti tasaisesti 60 fps:ssä, vaikka pelissä on kaikki silmäkarkit täysillä. Kuva pyörii sujuvammin ja näyttää paremmalta kuin useimmiten konsoleilla. Ei paha.

  Jotain moitittavaakin löytyi. Sinänsä linkkaus Steam-kirjastoon on mainio asia, mutta Steamin kautta toimiminen pitäisi saada näkymättömäksi. Pelithän asennetaan Steamissa NVidian palvelimilla olevalle virtuaalikoneelle ja vaikka asennus sujuu muutamassa sekunnissa, voi sen odottelu aluksi häiritä. Samaten silloin tällöin tulevat Steam-tiliin kirjautumiset hämmentävät ja kyllästyttävät. Steam-integraatio pitäisi saada sujuvammaksi:

  Noin muuten Geforce Now onnistuu melko lailla kaikessa siinä missä Stadia epäonnistui. • @kaj-laaksonen
  Itse en saanut linkitettyä Steam tiliäni mitenkään.
  Aina vaan Steam valitti että salasana on väärä ja kokeilin omalla PC::lläni sekä tuolla luurillani mutta kummallakin sama juttu.

  Tiedä sitten minkä takia se ei hyväksynyt sitä 🤔 Ensin epäilin että käyttääkö VM:ä eri näppäimistö asettelua, mutta kun sama juttu oli luurillakin niin tuskin ongelma oli siitä johtuvaa.

  Mutta näppärä palvelu satunnais pelaajalle jolla on kuitenkin hyvä nettiyhteydet saatavilla.

  Jos taas oikeasti tykkää paljon pelailla niin sitten kannattaa jo kasailla/ostaa ihan kunnon pelikone.
  Kun ei nuo VM:t kauhean nopeilta vaikuttaneet että jollain 200-500€:n pc:llä pääsee jo aivan samaan ellei parempaan suorituskykyyn.


 • administrators

  Mulla se teki tuota samaa ilmestymispäivänä, mutta on nyt päivityksen jälkeen alkanut käyttäytymään. Pyytää aika ajoin uudestaan salasanaa, mutta sekin alkaa olemaan harvinaista.

  Se mikä tuossa hämää aluksi on se, miten se jää Steamiin odottamaan pelin asentumista. Joskus se menee läpi muutamassa sekunnissa, mutta toisinaan hyytyy odottamaan. Onneksi tuota täytyy kärsiä vain kerran, koska myöhemmillä kerroilla peli on lähtenyt käyntiin heittämällä.

  Selvyyden vuoksi sanottakoon että käytän Geforce Now:ta Nvidia Shield TV:n kautta. Meikäläisen käyttöön tuo sopii mainiosti, vaikka käytössä on tehokas pc pelaamista varten. Shieldin paikka on kotiteatterihuoneessa ja sinne en viitsisi laittaa toista pc:tä. Shield on siellä pääasiallinen medialähde ja se tuli oikeastaan sopivana yllätyksenä, että pääsen sillä käsiksi myös Steamissa oleviin peleihin. • @kaj-laaksonen

  Itselläni tuossa on projektina kasata Ryzen 3 2200G APU:lla oleva HTPC (kaikki muut osat onkin jo hyllyssä odottamassa paitsi AM4 ITX emo), kun olen niin kypsynyt noihin muihin erillislaitteisiin kun aina niistä uupuu jotain.

  Idea on myös tuolla pelata, mutta silleen että kevyet pelin paikallisesti ja raskaat sitten Steamin In-Home Streamingillä kotiserveriltäni (tai miksei myös talon joltain muultakin koneelta).