Stadia ja muu pilvistriimipelaaminen


 • administrators

  Mulla se teki tuota samaa ilmestymispäivänä, mutta on nyt päivityksen jälkeen alkanut käyttäytymään. Pyytää aika ajoin uudestaan salasanaa, mutta sekin alkaa olemaan harvinaista.

  Se mikä tuossa hämää aluksi on se, miten se jää Steamiin odottamaan pelin asentumista. Joskus se menee läpi muutamassa sekunnissa, mutta toisinaan hyytyy odottamaan. Onneksi tuota täytyy kärsiä vain kerran, koska myöhemmillä kerroilla peli on lähtenyt käyntiin heittämällä.

  Selvyyden vuoksi sanottakoon että käytän Geforce Now:ta Nvidia Shield TV:n kautta. Meikäläisen käyttöön tuo sopii mainiosti, vaikka käytössä on tehokas pc pelaamista varten. Shieldin paikka on kotiteatterihuoneessa ja sinne en viitsisi laittaa toista pc:tä. Shield on siellä pääasiallinen medialähde ja se tuli oikeastaan sopivana yllätyksenä, että pääsen sillä käsiksi myös Steamissa oleviin peleihin. • @kaj-laaksonen

  Itselläni tuossa on projektina kasata Ryzen 3 2200G APU:lla oleva HTPC (kaikki muut osat onkin jo hyllyssä odottamassa paitsi AM4 ITX emo), kun olen niin kypsynyt noihin muihin erillislaitteisiin kun aina niistä uupuu jotain.

  Idea on myös tuolla pelata, mutta silleen että kevyet pelin paikallisesti ja raskaat sitten Steamin In-Home Streamingillä kotiserveriltäni (tai miksei myös talon joltain muultakin koneelta). • Hyviä kokemuksia täälläkin Geforce Now:n kanssa.

  Uutisoitte rajoitteista:

  Nyt on kuitenkin selvinnyt, että käyttäjä voi pelata omistamiaan pelejä GeForce Now’lla vain pelin julkaisijan suostumuksella.


 • administrators

  @mikropiltti GeForce Now:sta ja muista pilvipelivirityksistä on tulossa lähiaikoina isommat jutut ja niissä mennään syvemmälle yksityiskohtiin.

  Mitä voi ja mitä ei voi striimata on lievästi sanottuna kirjavaa. Esimerkiksi Geforce Now toimii niin, että se linkittyy Steamiin, Epic Storeen, Uplayhin ja Battle.netiin. Se mitä niistä ostetuista peleistä voi striimata riippuu julkaisijasta ja siitä onko Nvidia tsekannut toimivuuden.

  Ei taatusti ole yllätys että mukana on myös muita kuin teknisiä rajoituksia. Esimerkiksi Microsoft ja Electronic Arts eivät varmasti halua pelejään Geforce Now:n valikomaan, koska molemmat kehittävät omia pilvipelipalveluitaan. Rockstar taas pysyy poissa, koska ovat ilmeisesti tehneet yksinoikeussopimuksen Google Stadiaan.

  Se nyt on kuitenkin tullut hyvin selväksi, että pilvipelaaminen ei ole sun juttu 🙂 Sallittakoon se kuitenkin muille. • Se nyt on kuitenkin tullut hyvin selväksi, että pilvipelaaminen ei ole sun juttu Sallittakoon se kuitenkin muille.

  Juu, ihan vapaasti te muut. Jos edes tekniikka toimisi (vieläpä ilman oksennuspussin tarvetta), saattaisin muutaman tujun olusen jälkeen harkita. • En tosin kovin paljoa suostuisi edes toimivasta striimaussysteemistä maksamaan (kympin kuussa?), jos pelit olisivat vain lainassa. Niin kauan kun pelejä (ja leffoja) käytännössä (lisenssihuuhaalla ei ole väliä) omaksi hyllyyn saa, maksan. Sen jälkeen olen ilman tahi waretan puhtaalla omallatunnolla. • Mikrobitin Stadia testi

  Heti, kun siirrytään langattomaan verkkoon alkaa ongelmia pintautua.

  Saako Chromecastin kiinni suoraan ethernetiin?

  Paketissa tulevan ohjaimen lisäksi käyttäjä tarvitsee joko Chrome-selaimen tai telkkariin kiinnitettävän Chromecast-laitteen, sekä tietysti nettiyhteyden. Ei mitään muuta.

  Ei edes luottokorttia? 💸

  Jotenkin luulen, että kuvan pakkausartefaktien takia tarttisi(n) myös oksennuspussin... • Riippunee versiosta että onko riittävän paksu RJ45-paikalle.


 • administrators

  @mikropiltti sanoi ryhmässä Stadia ja muu pilvistriimipelaaminen:

  Saako Chromecastin kiinni suoraan ethernetiin?

  Chromecast Ultran saa ja sitä vanhemmilla Stadia ei taida edes toimia. • Stadia ajautui vaikeuksiin

  Stadian kompurointi johtuu huonosti harkitusta ansaintamallista. Pelit pitää ostaa täydellä hinnalla, vaikka ne saa vain suoratoistettuina. Kuukausimaksullisessa palvelussa tuntuu myös kohtuuttomalta, että pelit menettää kokonaan, kun lopettaa tilauksen.

  Ja silti apinoita riitti? No tyhmyydestä sakotetaan... • @mikropiltti sanoi ryhmässä Stadia ja muu pilvistriimipelaaminen:

  Ja silti apinoita riitti? No tyhmyydestä sakotetaan...

  No eräässä projektissa pelintekijä ei ole tehnyt yhtään mitään pelin eteen mutta silti saa mukavasti rahaa tukijoiltaan. • Jos puhut joukkorahoituksesta, niin niihinkään en lähde. Melkosta lottoa on ja vaikka lopputulos olisikin kelvollinen, niin saatat huomata, ettei fyysistä nettiriippumatonta releasea tullutkaan (vaikka piti).

  Samaten jonkin pelin ennakkotilaus, ei mitään järkeä. Yleensäkään pelin ostaminen uutena ja bugisena kalliilla ei ole ykkösidea. • Samaten jonkin pelin ennakkotilaus, ei mitään järkeä.

  Eräskin ennakkohypetetty ja -tuputettu kikkare:

  0_1617207925717_1731ef5d-edbd-4950-9ed2-d7c6191857bc-image.png