Onko täällä Gnomen käyttäjiä?  • Mitä lääkettä kannattaa ottaa, jotta moista pystyy käyttämään? Ainakin Debian 9:n mukana tuleva Gnome on täysin aneeminen kikkare. Softatkin (esim. tekstieditori ja file manageri) ovat samaa simplifioitua lähes käyttökelvotonta skeidaa kuin Windows appsit.

    Yhteen Debianiin oli valitettavasti pakko asentaa GUI. Kyllä siitä sen yhden tarvittavan ohjelman käynnistää, mutta kaikki muu sitten onkin TUSKAA!!!  • Gnome (Debian, Fedora, CentOS, .........) on vissiin tarkoitettu niille jotka siirtyvät Windowsista Linuxiin. Saa Debianiin varmaan KDEn asennettua. Ubuntu on sitten niille jotka haluavat karkkia.

    Tuo Debian on ilmeisesti asennusta mallia vain välttämättömät.  • Tätä kirjoittelen Zorin 15. On kaunis ubuntu-pohjainen ja tähän asti toiminut mainiosti. Gnome-tweaks ja gnome-shell laajennukset ovat mulle olleet taikasana.  • No nyt on CentOSsakin silmäkarkkia kun COS8n myötä siirryttiin karkimpaan gnomeen (piti tehdä uus asennus kun päivitysohjeet 7sta olivat mallia älä tee näin (esim. yumin poisto jonka jälkeen päivittäminen jne kävi hankalaksi)).