taas on huononnettu Firefoxia • Kuka täysipäinen kaipaa nettisivuilla automaattisesti pörrääviä videoita?! Meneekö ranne rikki, jos ihan itse klikkaa play nappia?

  Ihmettelin kun yks kaks alkoi videokiusa Firefoxissa (Chromiumissa moinen on ihan normaalia, sen ykkösideahan on puskea mainosta naamalle ja toimittaa tietoja mainostajille) kun moiset on aiemmin saanut estettyä.

  Joku valopää on näemmä keksinyt, että videot ilman ääntä on nyt ihan OK pakkotoistaa. Samaten kun sivulla ekaa kertaa vaikkapa hiirtä heilauttaa, niin (äänettömänä) video pörräämään vaan. Ei perkele!

  Aiemmin riitti tämä säätö:

  media.autoplay.enabled false

  Nyt tarvitaan myös nämä:

  media.autoplay.enabled.user-gestures-needed false
  media.autoplay.allow-muted false

  Joulurauhaa... • Ähäkutti! 🤸

  0_1575718725741_c6d7a4c6-a082-463f-9800-bc9dd56aae23-image.png • Ja kuten Mikrobittikin uutisoi, taas on täytynyt uudistaa Android Firefoxia. Mitäpä siitä, että tärkein asia eli liitännäiset jälleen kerran lopettivat toimintansa. Lisäksi uudistukset ovat yleensä hyödytöntä huuhaata.

  Firefox nyt vaan on kelvoton ilman liitännäisiä (kai ne suomeksi tuota ovat). Onneksi nyt sentään on Firefox Focus hätäkäyttöön. Chromeen en koske seipäälläkään.

  Asensinpa kuitenkin aiemman Firefoxin, sillä mennään taas varmaan puoli vuotta, jos vanhat merkit paikkansa pitäät. Bugit evät juuri minua hetkauta, koska oletuksena blokkaan kaikki javascriptit (liitännäisellä, joka ei toimi uudemmassa Firefoxissa) ja mainossaitit yms. Lisäksi käyn vain noin 20 webbisaitissa (joista missään en liikuta tärkeää tietoa saati rahaa). Satunnaissurffailu sitten sillä Firefox Focuksella.

  Nyt vaan pitää varoa, ettei vahingossa päivitä Firefoxia... • Ainakaan ESRssä ei videot pyöri automaagisesti. • Ihan tasan Linuxin Firefox ESR:ssä tuolloin kirjoitusaikaan pyörivät. Ja ainakin nykyään sille on GUIssakin asetus:

  0_1596819786847_3bfd018a-1071-44b3-bca8-8369bd1f5a72-image.png