Insert ei toimi - näppäimistöajurissa, näppäimistössä vai Win10:ssä vikaa?  • Päivitin vanhan teholäppärini (Asus G75VX vm. 2013) käyttöjärjestelmän seiska-Windowsista kymppiin. Kaikki toimii muuten kuten pitääkin, mutta Insert-toiminto katosi näppäimistöstä. Insert löytyy näppiksestä normaaliin tapaan Shift-Delete -yhdistelmän alta sekä myös numeronäppäimistöstä nollan alta NumLockin ollessa pois päältä. Sekä Delete- että nollanäppäimet toimivat muuten eli mekaaninen painallus menee perille.

    Windowsin näppäimistöajuri on sama jolla näppis on ennen Windows 10 -päivitystäkin toiminut oikein, eikä uudempaa versiota löydy ainakaan Laitehallinnan ajuripäivitystoiminnolla. Ymmärtääkseni ainoa näppäimistöön liittyvä asia joka on muuttunut on se että Asuksen ATK Package -ajuripaketti on päivitetty tuoreimpaan versioon 1.0.0061. Tuon pitäisi dokumentoinnin mukaan vaikuttaa vain fn-näppäin pohjassa käytettäviin erikoistoimintoihin, näppiksen taustavalohin ym. Ongelma ei kadonnut ATK Packagen poistamisenkaan jälkeen, eikä wanhaan Win7-aikaiseen ajuriin vaihtamalla.

    Etsin jo netistä vinkkejä tähän, mutta törmäsin vain Wordin Insert-toiminnon sammuttamisen ja takaisinkytkemisen ohjeisiin. Kokeilin toki niitäkin, eikä Wordissakaan saatu Insertiä päälle. Ongelma on harmillinen siksi että eräs suosikkisovellukseni (GoatTracker 2.73) käyttää Insert-näppäintä tärkeään toimintaan, eikä ohjelmassa ainakaan toistaiseksi ole mahdollisuutta laittaa näppäinvalintoja oman mielen mukaiseksi.

    Mahtaakohan kellään olla tähän osviittaa tai kokemusta vastaavasta? Onko Windows 10:ssä jokin globaali "Insert on/off"-täppä jossain vai onko muinainen sotaratsuni käynyt seniiliksi?