Huimaa ohjelmistokehitystä, vai sisällön urkintaa?



  • Olen vuosia hämmästellyt Android puhelimeeni ja tablettiini tungettavaa ohjelmoistojen päivityksiä. Niitä pukkaa viikottain molempiin laitteisiin viidestä kymmeneen, mm Yle, FB, Google apseineen, joita on kymmeniä erilaisia, Skype, Twitter, Dropbox jne.
    Kysymys: ovatko ohjelmistot todella niin bukisia, että niitä pitää jatkuvasti korjailla, vai onko tarkoitus vain imuroida laitteen käyttäjän käyttäytymisestä tiedot "yleiseen" käyttöön?
    Näissä laitteissahan on kymmeniä itselleni täysin turhia pikku ohjelmia, joita ei voi edes poistaa, vaan täyttävät turhaan laitteen muistia.



  • Sekä että, naamakirja jne päivittävät ohjelmiaan tasaiseen tahtiin kun korjataan vikoja ja lisätään uusia ominaisuuksia (se onko noista ominaisuuksista hyötyä peruskäyttäjälle on asia erikseen).



  • Ei tietojen vakoilu ole päivityksistä kiinni. Lähinnä siitä, että erehdyt appsin masentamaan.

    Linux käyttäjänä olen melko tottunut päivitystulvaan.



  • Linux Mint on minunkin pöytäkoneessani, ja päivityksiä tosiaan tulee siihenkin jatkuvasti, mutta siinä ei tallennustilan loppuminen ole ongelma, niinkuin kännykässäni, joka valittaa jokaisen päivitysletkan puolivälissä tilanpuutteesta.



  • Linux on hiukka eri juttu kuin älyluuurien appsit. Luurien tallennustila riippuu mihin ne appsit asentuu ja missä on kuvat jne.