Näyttiksen päivitys • Oisko suosituksia minkälaista näyttistä kannattais laittaa Asuksen pakettikoneeseen? Ehtonahan on siis, että se mahtuisi tohon kompaktikoteloon.

  Asus G20J

  Mielellään hinta/laatusuhteeltaan hyvä.

  Mitään järkeä pamauttaa rtx 2070 esim? Uutta kokoonpanoa ajatellen näyttis olisi sitten jo valmiina. • Kotelo kun on tuommoinen ahdas, missä ei oikein ole ilman kiertoa.
  Niin joudut hommaamaan semmoisen mallin mikä puhaltaa kuuman ilman suoraan koneesta ulos. Eli jäähyn pitää olla blower mallinen.
  Ja niitä ei Nvidia enää käytä joten AMD kortteja pitää katsella.
  Tosin et kertonut mikä prossu sinulla tuossa on, kun vaihtoehtoja näytti olevan jokunen.

  Mutta olettaen että tuo paras eli i7-4790:ntä, niin sitten varmaan Radeon RX 5700 olisi se paras vaihtoehto, kun RX 5700 XT käy huomattavasti kuumempana ja vie virtaa reilusti enemmän.

  Tai sitten jos käytetyt kelpaa niin sitten vaan katselemaan GTX 1070, GTX 1080 tai Vega 56:sta.
  Kun muistat että ostat mallin missä on tämän näköiset jäähyt:

  alt text

  alt text • Käyttötarkoituksellakin olisi väliä. Minä pärjään tässä koneessa, jota nyt naputtelen, Intel integratedilla. Huutavaa sähkösyöppöä en koneeseen kaipaa. • @mikropiltti

  Huutavia sähkösyöppöjä ???
  IDLE:ssä = työpöytäkäytössä eivät vie sähköjuuri yhtään ja ovat silloin täysin äänettömiäkin.
  Toki jos pelaa niin sitten alkaa sähkö maistumaan ja ääntäkin alkaa kuulumaan.

  Mutta tommosella Intel IGPU:lla ei kyllä tee yhtään mitään muuta kuin netissä surffataan, katsotaan videoita ja toimisto työt.

  Mutta videon hommissa, 3d mallinnuksessa ja tietenkin peleissä pitää olla vähän jo puhtia näytönohjain puolella.
  Tai ei pakko olla, mutta hommat nopeutuvat oikein kivasti kun sitä löytyy.

  Esimerkiksi itse kun teen videoita, niin hyvä näytönohjain leikkaan lopullisen videon renderöinti aikaa 1/3:lla kun se auttaa prossua. • Mutta tommosella Intel IGPU:lla ei kyllä tee yhtään mitään muuta kuin netissä surffataan, katsotaan videoita ja toimisto työt.

  Juu, enpä minä tällä koneella juuri muuta tee. Toimisto sanan tosin voi unohtaa. Melkosen hyvin toimii tässä Linux masiinassani Intel HD Graphics 530 4K näytön kaverina.

  Youtuben 4K videot (en muista mikä se Googlen kodekki on, sille en ole keksinyt rautatukea) ovat toivottomia ja VMwaressa ei saa Winukkaan 3D tukea päälle. Eipä kai muita puutteita ole tullut vastaan.

  Nettiselailu, sähköposti, etäyhteydet, serverit, jne. kaikki toimii.

  t: GeForce GTX 960 varalla (se sähkösyöppö huutaja, sata wattia idlenä muistaakseni) • @mikropiltti

  Tuskimpa se GTX 960 100W IDLE:ssä vie kun ei se kuormillakaan paljon enempää vie 😉
  Tosin en nyt muista ulkoa paljon se kulutti, kun on tuossa ollut parikin GTX 960:stä millä tullut leikittyä.

  Mutta normaalisti nuo vievät sen 10-30W IDLE:ssä riippuen toki kortista.
  Esimerkiksi prossu testikorttinani oleva Vega 64 ei kuluta IDLE:ssä juuri mitään kuten tästä virrankulutus taulukostani voi päätellä:

  0_1581163746910_power.png

  Eli taulukossa on koko koneen kulutus, että Vega 64:n lukemat ovat mukana (kun en pysty mitenkään testaamaan paljon se itessään vie virtaa.

  Itse tuossa viimekesänä päivitin Windows Serveriini (juu käyttis on Windows Server 2019 Standard) näytönohjaimeksi GTX 980 Ti:n koska se sai uuden hommat.
  Eli olla myös yläkerran "konsoli" kaikkien muiden hommien ohessa.

  Pääkoneeseeni tuli tuon GTX 980 Ti tilalle (mahtavaa kun AMD on estänyt ettei niiden Radeon kortit toimi Windows Serverissä) Radeon RX 5700... tosin eipä ole tullut sillä pahemmin pelailtua kun kaikki aika menee videoitten tekoon ym.
  Koneella ei ole edes yhtään peliä SSD:n lahoamisen jälkeen.

  Ja tulevana kesänä RX 5700 siirtyy prossu testi kortikseni ja Vega 64 tulee omaan koneeseeni.
  Kun kesällä aloitan seuraavaan testi kauteni (uudet pelit, testi ohjelmat ja näytönohjain) ja tässä linkki nykyiseen testi kauteeni mikä loppuu siinä varmaan toukokuussa:
  https://www.youtube.com/playlist?list=PL2WL2_lkXjt-wKFuBzchuV63xc2ABP06q • Mutta normaalisti nuo vievät sen 10-30W IDLE:ssä riippuen toki kortista.

  Kone on aina päällä (näyttö ei) ja turhia watteja ei kaivata. • @sp-s-tech-lab

  Miksi juuri Windows Server? • @marko-forssell

  Koska on Windows 10 ilmaa roskaa + siihen päälle kaikki serveri ominaisuudet.
  Tuo windows server koneeni hoittaa tämmösiä tehtäviä:
  -reititin (DHCP ja DNS)
  -palomuuri
  -PLEX media server
  -NAS
  -Yläkerran konsoli (ja kohta myös alakerran tulevalle HTPC:lle pelien striimaus kone).

  Aikaisemmin tullut käytettyä FreeNAS:sia ja OpenMediaVaulttia, mutta niiden rajoitukset ärsyttivät. Joten tässä jokunen vuos (2017) sitten kun oli aika päivittää NAS boksi, niin tuli kokeiltua Windows Server 2016:sta ja tykästyin siihen. Ja siitä lähtien ollut käytössä Windows Server ja tuossa syksyllä päivitin sen Windows Server 2019:sta (oli kyllä turhin päivitys koskaan). • @sp-s-tech-lab Juu mainitsemasi prossu juurikin on. Jostain luin että myös nvidian turbo näyttikset passais tuohon koteloon hyvin ? • @dataaja
  Kappas Asukselta on tosiaan tuo Turbo malli... jotenkin olen missannut sen täysin. Mutta juu siinä tapauksessa semmoinen käy vallan mainiosti.