macOS:n päivitysten ongelmat • Aloitanpa vastaavan ketjun päivitysten ongelmista macOS-järjestelmässä. Voinko asentaa Catalinan pelkäämättä bugeja? • Voit MBn uutisten perusteella ja onhan Catalinaan tullut jo jonkunverran päivityksiä. • Bugeja ei tarvitse pelätä, nehän ovat vain mielenkiintoisia Maccia kaataessaan. Ja niitä tuntuu Catalinassa riittävän.

  Minulla on ollut Catalina melkein alusta asti MacMini:n ulkoisella ssd-levyllä tutustuakseni uutuuteen. Ja alusta asti on ollut ongelmia. Viikko sitten asensin puhtaana asennuksena uusimman version 10.15.3. Neljänä päivänä tein sillä hommia ja sittenhän se kaatui ekan kerran ja käynnistyi muutaman sekunnin päästä itse uudestaan.

  MacMini on vuosimallia 2018, prosessori i5 ja keskusmuistia 16 gigaa. Itse koneessa on sisällä Mojave, jolla teen hommia silloin, kun en halua yllättäviä keskeytyksiä. Ulkoisella ssd:llä on omissa Containereissaan Catalina, ja minun työtiedostoni.

  Tavalliset hommani ovat sellaisia, joiden ei pitäisi olla Macille liian monimutkaisia, ainakin Mojave on hyvin pysynyt pystyssä: pääosin koodausta, kuvankäsittelyä, Wordin ja Excelin käyttämistä, netin selaamista ja BBEdit:n käyttämistä. Tällaisia kaatumisia (siis koko macOS menee nurin) on ollut viime viikkoina:

  • tuorein kaatuminen tapahtui kun kirjoitin Xcode:ssa swift-koodirivejä
  • BBEditiin kirjoittaessani se yhtäkkiä katosi alta, ja sitten muutaman sekunnin välein katosivat Safari ja Xcode. Sitten kohta pimennys ja buuttaus
  • Mac ei herää nukkumasta vaan tulee vain musta näyttö omenan valkoisella omenalla
  • Mac sammuu itsestään mustaan näyttöön muutamassa minuutissa käynnistymisen jälkeen ilman että olen ehtinyt tehdä mitään

  Yhteenveto: oikeaan työkäyttöön ei Catalinaa ole vielä järkevä käyttää. Mutta jos osaat toimia kaatumisherkän koneen kanssa, niin onhan sen käyttäminen mielenkiintoista. Eri editorien Tallenna-painiketta pitää klikata hyvin usein. Varmistusten tulee olla hyvässä kunnossa, ja muistettava, että Catalina voi kaatua kesken TimeMachinen ajoa. Itse jatkan Catalinaan tutustumista edelleen silloin kun siihen sopivia hommia. • @erkkimaalta No voi sun! Toivottavasti saan otettua varmuuskopiot ja käytettyä Macia muutenkin normaalisti. Olen käyttänyt sitä niin harvoin, että varmuuskopiot ovat jääneet ottamatta. Toisaalta levyllä ei ole mitään sellaista tärkeää, mitä ei olisi paperilla. Ja toisaalta minulla ei ole vielä tullut vastaan ongelmia Catalinan kanssa.