Varakone käyttöön: mistä Windows? (Vai onko vaihtoehtoja?) • WIN VISTAN VAIHTO ILMAISEKSI!MULLA MENMI ENTINEN KONE JUMIIN JOUDUIN OTTAMAN VANHAN VARA KONONEEN KÄYTTÖÖ MITEN VAIHDAN SIISEH UNNDEN WINDOWSIN JA MITÄ SUOISITEELETTE SAAKO SEN ILMAISEKSI • Osaako kukaan auttaa? Laitan alle Windows-vinkit.

  Ja tervehdys Jarmo, tervetuloa foorumille. 🙂 Pari pyyntöä: 1) laita otsikoksi kysymys tai aihe selvemmin, ei samaa tekstiä copypastena 2) käytä pieni hetki oikolukuun. Täällä on paljon hyviä tyyppejä, jotka vastaavat varmasti mielellään hieman selkeämpään kysymykseen. • Pyyntö 3) älä hakkaa kaikkea tekstiä CAPS LOCK POHJASSA. Muista myös välimerkit.

  Vaihtoehtojen sopivuushan riippuu omista tarpeista. Yleensä ne ovat tietyt ohjelmat, jotka ajavat poloisen ihmisen jatkossakin Windowsin kanssa taisteluun.

  Jos normaali nettiselailu, sähköpostit sekä toimisto-ohjelmistojen yms. käyttäminen on tarpeeksi (ei siis tarvita Windows ohjelmaa XyZ v3.2), kannattaa veivata Winukka hevon kuuseen ja asentaa vaikkapa Linux Mint Cinnamon: https://www.linuxmint.com/download.php

  Microsoftin ilmainen Windows 10 päivitys koski Windows 7:aa ja 8.1:stä. Kuitenkaan mikään (paitsi liian kukku rauta ja/tai käyttäjän huonot hermot) ei käytännössä estäne lataamasta Windows 10 ISO imagea ja asentamasta käyttistä koneeseen: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10ISO

  Microsoft toki haluaisi moisesta rahaa, mutta kyllä tuo ainakin ennen toimi ilman maksujakin. Ruudun oikeaan alalaitaan ilmaantuu (aina parin tunnin käyttämisen jälkeen?) nalkutus rekisteröinnistä ja mm. taustakuvaa yms. ei voi säätää. Muuten toimii kuten Windows 10 yleensäkin - käyttäjän lääkityksen on siis oltava kohillaan! • Juu yhteen aikaan (ed. versioilla) rekisteröimätön Win10 lakkasi toimimasta x päivän jälkeen mutta nyt 19xx jälkeen ei ole tullut mitään ilmoja, huono puoli on se että kuten piltti sanoi että taustakuvaa jne (ml. ikkunoiden erottaminen tilapalkissa ei onnistu) ei pysty muokkailemaan mutta päivitykset jne toimii. Riippuu kuinka vanhaa/wanhaa rautaa on kyseessä että kannattaako siihen asentaa Win10 vai joku kevyemmistä Linuxeista.