Nettisivujen rauhoittaminen. • Nettisivun tekijöillä näyttää olevan käsitys että mitä nopeammin saa katsojassa aikaan oksennusreaktion niin sitä parempi koodari.

  Aiemmin Noscript ja mainosblokkerit auttoivat. Nyt on kuitenkin tullut uusia tapoja tehdä viheliäisiä sivuja. Siksi kaksi kysymystä.

  Miten saadaan vaihtuvat kuvat (slideshow) ja liikkuvat bannerit estettyä?

  Toinen on sivun päälle tulevat tavallaan kelluvat haitta-ikkunat, jotka estävät näkemästä nettisivua kokonaan. Voiko näitä estää? • Nettisivun tekijöillä näyttää olevan käsitys että mitä nopeammin saa katsojassa aikaan oksennusreaktion niin sitä parempi koodari.

  Juu, paljon turhaa paskaa sivuille tunkevat.

  Aiemmin Noscript ja mainosblokkerit auttoivat.

  Lisuke uMatrix on parempi javascriptien blokkaukseen. Noscriptillä kun jotain sallit, sallit sen globaalisti kaikille webbisivuille. Taasen uMatrix mahdollistaa sallimisen vain tiety(i)lle webbisivu(i)lle (sekä haluttaessa globaalisti).

  Huomaa, että uMatrixin oletus on sallia 1st party js, senkin voi kieltää.

  Hyvä mainosblokkeri on saman tekijän uBlock Origin, jolle voi "tilata" kasan erilaisia filttereitä. Sille voi myös tehdä monenlaisia omiakin säätöjä.

  Miten saadaan vaihtuvat kuvat (slideshow) ja liikkuvat bannerit estettyä?

  Firefoxissa, joka on paras selain paskan torjuntaan (osin lisukkeidensa ansioista), about:config takaa säätö

  image.animation_mode none

  Löytyy myös oletuksen normal lisäksi säätö once. Tuo ei välttämättä päde javascriptillä toteutettuun scheisseen.

  Videoiden autoplay lähtee säätämällä

  media.autoplay.enabled.user-gestures-needed false
  media.autoplay.enabled false
  media.autoplay.allow-muted false

  Toinen on sivun päälle tulevat tavallaan kelluvat haitta-ikkunat, jotka estävät näkemästä nettisivua kokonaan. Voiko näitä estää?

  Usein estämällä javascript kikkareita tai blokkaamalla/piiilottamalla sopiva overlayn tms. Vaan esim. Instagramkohan on käytännössä estänyt webbisivujnsa käytön juuri tuolleen, ellei loggaa sisään. En loggaa enkä ole aikoihin kokeillut muutenkaan. • Tarkempaan webbisivujen ulkonäön ja komponenttien säätöön löytyy muitakin lisukkeita, esim. Greasemonkey ja Stylus. • Firefox voi olla paras veto! Kokeile tyylikkäitä, greasemonkey- tai tampermonkey-laajennuksia