Valikoiva yhteysongelma • En tiedä, onko aihealue oikea, mutta käyttöjärjestelmä on Windows 10.

  Ongelma on, että vaikka Winnin oma Edge hoitaa Netin selailun ongelmitta, muita selaimia (Firefox ja Chrome) ei saa koneelle asennettua. Asennusohjelmat tallentuvat Netistä levylle, mutta kun ne käynnistää, ainoastaan ”puuhapalkki” elää, mutta mitään ei tapahdu. Firefoxia en ole loppuun odottanut, mutta Chrome harmittelee epäonnistumista, ja ilmoittaa virhekoodiksi 0x0430721.

  Norton ei pikatestissä saanut tarkastettua ainuttakaan tiedostoa (laskuri 0), ja tulosti virhekoodin 3038, 104, joka viittaisi ilmeisesti jonkinlaiseen internetyhteysongelmaan?

  Joissain muussa testissä Norton epäili, ettei koneella ole internetyhteyttä. (Vaikka se Edge koko ajan toimii.)

  En tiedä, kauanko vikaa on ollut. Esiin se nousi viikonvaihteessa, kun Firefox teki jonkun päivityksen. Sen jälkeen se ei enää löytänyt Nettiä. Poistin koko asennuksen, ja yritin asentaa uutena niin Firefoxin kuin Chromenkin, mutta kumpikaan ei siis enää onnistunut.

  Nettiin pääsee selailemaan, mutta jotkut muut yhteydet tökkivät (päivitykset eivät toimi?).
  Ohkohan tässä joku palomuuriongelma tai mitä lienisi? • Onko proxy eli välityspalvelin käytössä? Onko FFssä samat nettiasetukset kuin Edgessä? • @bittihukka
  Olen niin perustason käyttäjä, etten proxystä osaa sanoa kuin sen, että oletusarvoilla on nämä vuodet menty, ja hyvin on pelannut, oli käytössä tai ei.

  Nyt kuitenkin yöllisen pähkäilyn jälkeen, vaikka ongelmaa edelleen on, selaimet ainakin perustasolla pelittävät.

  Tässä pieni kuvaus toimistani. Et menetä mitään, vaikka jättäisit lukematta. 🙂

  No joo, netissä virhekoodi 0x0430721:sta ja Chromen asennusongelmista on vuosien aikana keskusteltu useamminkin. Rupesin siinä sitten kokeilemaan umpimähkään ensimmäistä helppoa.

  ( Nettiin pääsemättömyyshän oli ilmennyt ensimmäisen kerran Firefoxin päivityksen jälkeen. Kun poistin koko selaimen, edelleen toimivalla Edgellä ladattu Ff:n asennusohjelma ei saanut ladattua netistä tiedostoja, vaan jäi jauhamaan tyhjää. Samaan törmäsi myös Cromen asennusohjelma, joka tulosti hetken kuluttua tuon virhekoodi 0x0430721:n.

  Ajoin Nortonin diagnostiikkatestin, joka ilmoitti ”Internet-yhteyttä ei voida vahvistaa tällä hetkellä”. Ja diaknostiikkaraportti: DNS-järjestelmän ratkaisutesti: ”Epäonnistui”.
  Eli nimipalvelinta ei löytynyt, josta syystä asennusohjelmatkaan eivät löytäneet tarvitsemiaan tiedostoja?

  Ajattelin, että ilmoitus ja selainongelmani olisivat samaa alkuperää, joten tein jatkokotestit Nortonin tarjoamalla helpolla ja nopealla tavalla. Tuo osoittautui virheeksi, ja hämärsi, missä vaiheessa selainasennukset alkoivat toimia. 😞 )

  Olen hätäinen henkilö, josta syystä päädyin kokeilemaan yksinkertaisinta vastaan tullutta ehdotusta.
  Siitä vain vailla pelkoa ja tietoa komentoriville wsreset.exe ja ok!
  Sinne meni. En tiedä mitä todellisuudessa puuhasi, mutta ainakaan kone ei kaatunut.

  Nortonin testi mökötti edelleen internetyhteysviastaan, eli komento ei siis auttanut…

  Aikaa kului (tupakkaa en polta), ja siinä selaillessa tuli mieleeni kokeilla seuraavaa:
  Hain Edgen välilehdelle Googlen (www.google.fi), ja siellä hauksi Chromen, josta Chromen lataussivulle. Siellä latasin asennusohjelman levylle. Sitten vain latauksiin järjestelmänvalvojana klikkaamaan ChromeSetupia, ja eikös vain: ohjelma käynnistyi, ja kun se ennen oli jäänyt junnaamaan paikallaan, nyt se imi netistä tiedostoja ripeään tahtiin, eikä aikaakaan, niin asennus oli valmis. Näytti myös toimivan.

  Saman tien hain myös Firefoxin Installerin (En muista kummalla selaimella). Nyt sekin toimi, ja selain näyttää pelittävän normaalikäytössä.

  Jotain korjaantui, muttei kaikki. Norton mököttää edelleen DNS-ongelmastaan.

  Siitä ei nyt ole näyttöä, olisivatko asennukset onnistuneet jo suoraan Edgenkin avulla, eli oliko kikkailuni turhaa? Oliko wsreset putsannut jotain selaimille, vaikkei Nortoni toiminutkaan? En viitsi kokeilla. 🙂

  Voisiko tuossa olla takana joku palomuurimääritys, vai onko Windowsiin tullut joku ominaisuus, joka haittaa vieraiden ohjelmien verkkoon pääsyä? • Kerrot että Norton mököttää niin vikaa voisi etsiä sieltä suunnalta.Ehkä Nortonin poisto ja uudelleen asennus voisi auttaa. Itselläni ei ole muita turvaohjelmia kuin mitä Windows 10 mukana tulee. • Avaa command prompt ja kokeile toimiiko nslookup yle.fi:

  0_1589546813766_e3a9378d-1511-4cb6-8fc0-d7e075824632-image.png • Katoppa verkkoyhteyden asetuksista että mitä DNSn kohdalla lukee. • Katoppa verkkoyhteyden asetuksista että mitä DNSn kohdalla lukee.

  Ja vielä siis mieluiten jopa kokeilee toimiiko se (esim. tuo nslookup yle).