Sony rauhoittelee pelaajia: PlayStation 5 on aikataulussa koronaviruksesta huolimatta • Paljonkohan hätähousuja oikeasti löytyy. PlayStation 3:sta skimmerit ostivat pilvin pimein vaan eivät saneet niitä kaupaksi, todellisia ostajaehdokkaita ei ollut tarpeeksi.

  Itse hankin PlayStation kakkosen Japanin releasesta, mutta kaikki muut on tullut ostettua vuoden tahi parin viiveellä. PlayStation 2 USA version hankkimisessakin meni kauan.

  Nintendo Switch tuli hankittua aika äkkiä, jotta pääsi Zeldaa pelaamaan. Näyttää Zeldakin maksavan nyt enemmän kuin kolme vuotta sitten julkaisussa. Ja uudempi Switch malli ei kiinnosta pätkääkään.

  Wiitä en nopeasti kerta kaikkiaan saanut en niin millään, se oli käytännössä loppu vuoden päivät (USA versio) tai sitten skimmereillä myynnissä törkyhintaan. Pelasin sitten uuden Zeldan GameCubella.

  Ja kuten kuvasta näkyy, en minä Switchinkään osalta riskiä ottanut.

  0_1589384051113_zelda.jpg • Kuka arvaa montako Microsoftin pelilelua minulla on?

  Newsgroups: sfnet.harrastus.pelit
  Subject: Xboxille käy huonosti
  Date: 7 Apr 2002 07:39:11 GMT
  Organization: Priests of the Holy Bit
  Summary: I hate M$
  Keywords: Xbox suxx
  User-Agent: slrn/0.9.6.3 (Linux)
  
  M$ fanien ei kannata lukea tätä höpinää - eikä välttämättä niidenkään, jotka osaavat suhtautua Xboxiin ilman M$ vihaa.
  
  Portin ja Pallomeren pitää kohta julkaista Xbox limited edition tms., koska alustavien huhujen mukaan Xbox ei oikein myy (tiedä sitten, onko mihinkään myyntilukuihin luottamista - SEGAkin hehkutti Dreamcastiaan menestykseksi vaikka kuinka kauan, vaikka myynti tökki kunnolla ja lopulta koko konsolituotanto pantiin jäihin).
   
  USAsta on kuulemma löytynyt 1,5 miljoonaa valopäätä, jotka ovat ostaneet $300 hintaisen Xboxin (jos sitä nyt mistään tuohon hintaan saa kun ainakin aluksi myynnissä oli vain pakkobundleja eli pelejä mukaan). USAa itse epäilin alunperin Xboxin vahvimmaksi markkina-alueeksi ja niin näyttää olevan.
   
  Japanissa (heikoimmaksi markkina-alueeksi arvelemani) On huhujen mukaan myyty vain 165 000 (suurempi näkemäni luku oli 190 000 ja rapiat) Xboxia. Bloomberg kirjoittaa: "Microsoft Must Cut Japan Xbox Price to Help Sales". Huu? Purnukka maksaa siellä noin $230 - $260 eli vain runsaan puolikkaan kotomaamme yleisimmistä sikahinnosta (jopa 520 euroa!).
   
  Lisää Japanista: "Microsoft continues to lose ground. In the week ended Sunday, it sold a little more than 4,300 Xboxes in Japan, while Sony's PlayStation 2 sales topped 100,000 and Nintendo's GameCube sales reached almost 25,000, Media Create said.
   
  http://www.bloomberg.com/fgcgi.cgi?T=marketsquote99_news.ht&s=APKwWjRRzTWljcm9z
   
  Vielä paras pala (yllä linkki koko juttun): "Investors already think Xbox is irrelevant in the Japanese market,"
   
  Entäs Eurooppaa, joka pitäisi olla Japania helpompi, mutta USAa vaikeampi markkina-alue Xboxille? Hinta halvaksi ja menoksi? Ei toki - muita markkina-alueita pienempituloisille eurooppalaisille toki lätkäistään kirkkaasti kallein hinta. Myyntilukuja en ole kuullut, mutta Suomessa vehje ei yllättäen juuri ketään tunnu kiinnostavan ja Saksassakin olisi huhujen mukaan mennyt kaupaksi ekalla viikolla huimaavat 10 000 Xboxia.
   
  Yleensä kilpailu on kiva asia, mutta Micro$oftin kyllä toivottaisin mielelläni hevonhornaan pois konsolimarkkinoilta säheltämästä. Totaalinen floppi Japanissa toivon mukaan pudottaa japanilaiset pelitalot (ei niitä montaa ole Xboxille softaa vääntämässä) pois Xbox kehityksestä, joka vaikeuttaa edelleen Xbox myyntiä.
  
  Sitten vinkki siitä Xbox limited editionista: M$ pomot paskantakoot tyhjään kenkälaatikkoon ja myykööt moista "innovaatiota" sikahintaan. Jenkit kyllä ostavat, kunhan laatikon kanteen piirretään X (mielellään vihreällä tussilla)...```


 • vissiin 0? • Melko hyvä arvaus, mielestäni kuitenkin -3. Nollakin kun on liikaa Microsoftin tapauksessa.