Amazon ja pukettien toimitus • Aluksi pakkokuriiri sentäs maksoi ihan normihinnan eli about $6,50.

  Pahasti näyttää siltä, että normipostitus tänne periferiaan on poistunut Amazon USAsta lopullisesti. Tarjolla on vain $12 global shipping.

  Kesäkuun jälkeen tuo ei hinnan osalta haitanne, mutta nyt ei viitsi ostaa yhtä leffaa veroja vältelläkseen ja maksaa lähes tuplapostikuluja.

  Jatkossa voi sitten ottaa useamman leffan samaan pakettiin (kun verot menee kuitenkin). Kuriirista kun vielä pääsisi eroon... • Amazon Saksa lähettää edelleen ilmaiseksi (en muista eurorajaa), mutta Suomen Posti ei kyllä osaa arvioida jakeluaikojaan ollenkaan. Näin muka etenee "Posti Express-paketti":

  0_1617901303246_Screenshot_20210407_143541.png

  0_1617901312135_Screenshot_20210407_150239.png

  0_1617901325799_Screenshot_20210408_180644.png • @mikropiltti sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  henkkarikin on nyt pöpöaikana vanhentunut, ei pakettia saa edes ulos.

  Kun tilaat paketit postin noutoautomaattiin, et tarvitse henkkareita. Puhelimeesi kilahtaa noutokooti, jolla saat pakettiautomaatin luukun avattua. Sitten vaan valitsemaan sopivaa automaattia. Jos voit noutaa pakettisi kello 7:n ja 23:n välillä, sopiva automaatti on todennäköisesti muutaman sadan metrin päässä. Jos kuitenkin liikut mieluummin yöllä kello 23:n ja aamun kello 7:n välillä, saat varautua jopa parin kilometrin noutomatkaan. Hyvää kamaa kannattaa kuitenkin kävellä tai ajaa noutamaan kauempaakin. • Ei postiin voi luottaa siinäkään, että paketti menee sinne minne tilaa. Edellinenkin automaattiin tilattu paketti meni R-kioskille noutoon (kauempana ja papiere, bitte). Lisäksi ulkomailta ei voi tilata (ei ainakaan minulle ole tullut vastaan) automaattiin. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  Ei postiin voi luottaa siinäkään, että paketti menee sinne minne tilaa. Edellinenkin automaattiin tilattu paketti meni R-kioskille noutoon (kauempana ja papiere, bitte). Lisäksi ulkomailta ei voi tilata (ei ainakaan minulle ole tullut vastaan) automaattiin.

  Mulla on ainakin tullut Saksan Amazonista ihan kiltisti kaikki paketit Postin automaattiin. 🤔 • Tilaat Saksan Amazonista ja paketti menee oletuksena automaagiin? Tuon uusimman kuljetukseni toimitustapaa olisi kyllä voinut itse joltain webbisivulta muuttaa.

  USA Amazonin kanssa yritin viimeksi kuriirilta (taisi olla DHL) pyytää oletuksena toimitusta noutopisteeseen. Ei käy sanoivat, Amazon ei salli.

  Ja juuri tätä kirjoittaessa ovikello soi ja paketti saapui. Ei mennyt tällä kertaa suoraan noutopisteeseen vaan ihan toimitusta yritettiin. • @pertti-savimäki sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  @mikropiltti sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  henkkarikin on nyt pöpöaikana vanhentunut, ei pakettia saa edes ulos.

  Kun tilaat paketit postin noutoautomaattiin, et tarvitse henkkareita. Puhelimeesi kilahtaa noutokooti, jolla saat pakettiautomaatin luukun avattua. Sitten vaan valitsemaan sopivaa automaattia. Jos voit noutaa pakettisi kello 7:n ja 23:n välillä, sopiva automaatti on todennäköisesti muutaman sadan metrin päässä. Jos kuitenkin liikut mieluummin yöllä kello 23:n ja aamun kello 7:n välillä, saat varautua jopa parin kilometrin noutomatkaan. Hyvää kamaa kannattaa kuitenkin kävellä tai ajaa noutamaan kauempaakin.

  Muuten hyvä, mutta täällä periferiassa on tasan yksi Postin automaatti ja se on herkästi täynnä, joten tiskille mentävä. Ja aukioloajat liki virka-aika, koska asiamiesposti/automaatti tätä nykyä Apteekissa. • Lähetys on matkalla. Arvioitu toimitusaika on 12.4.2021 klo 16:00 mennessä.

  Taas alkoi uusi toimituspäiväruletti. Vaan nyt tuohon jo osaa suhtautua samoin kuin sääennusteeseen. Jos sääennuste on hyvä ja asian varmistaa ikkunasta, lähden ulkoilemaan enkä odottele mitään paketteja. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  Vaan nyt tuohon jo osaa suhtautua samoin kuin sääennusteeseen. Jos sääennuste on hyvä ja asian varmistaa ikkunasta, >lähden ulkoilemaan enkä odottele mitään paketteja.

  No sääennustuksissa on lupailtu lyhyttä kevättä mutta silti tällä viikolla kahdesti lunta taivaalta (ekalla kerralla pysyi maassa tiistaiaamuun saakka) ja lämpötila ei ole vielä lähelläkään shortsikelejä. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  Tilaat Saksan Amazonista ja paketti menee oletuksena automaagiin? Tuon uusimman kuljetukseni toimitustapaa olisi kyllä voinut itse joltain webbisivulta muuttaa.

  Hmm, itse asiassa sitä toimitustapaa on tainnut voida nimenomaan rukata lennossa Postin sivuilla. OmaPosti-sovellus on ollut tässä huippu. Yleensä tulee vissiin ilmoitus siinä kohtaa kun paketti on saapunut Suomessa jakelukeskukseen. • OK, jatkan ilman extra appeja.

  Lähetys on matkalla. Arvioitu toimitusaika on 13.4.2021 klo 16:00 mennessä. • Taas ovat jotain uutta juonta keksineet: Uusi turvatietovaatimus hidastaa postilähetysten tullausta ja aiheuttaa pitkiä viiveitä asiakkaille

  Aiemmin Brittikaupa X:n (muu kuin Amazon) paketit eli pahviset kirjekuoret ovat tulleet suoraan luukusta alas. Näin viimeksi jokunen viikko sitten.

  Vaan tänään sitten saman puodin lähetyksistä tuli postilta erilliset saapumisilmoitukset. Nouda konttuurista henkkarin kera. Lisäksi tuli vain kaksi saapumisilmoitusta, vaikka samaan aikaan tilattuja lähetyksiä oli kolme. No löytyi se kolmaskin sieltä asiamiespostista tms.

  Tiiä sitten liittyykö alussa mainittuun juonimiseen. Eihän noita alla 22 € puketteja vielä tullata. • Joku urpo tilasi yhden blu-rayn ja kaksi DVD:tä! Kaupan webbisivu on muuttunut tosi hämääväksi, missään ei sanota, että DVD. Kuvastakaan sitä ei näe.

  Näemmä DVD on standard edition. Aiemmin se oli saman julkaisijan tapauksessa normaali blu-ray ilman lisäkilkkeitä.

  No nyt on sitten opeteltu miten EU:n ulkopuolelle lähetettävä puketti rekisteröidään jne. Mitenhän verot (joita ei ollut) olisi haettu takaisin!? • https://yle.fi/uutiset/3-11894692

  Verottomia, alle 22 euron tilauksia tilataan Suomeen Finnen mukaan kuukausittain noin miljoona. Verollisia eli yli 22 euron paketteja Posti kuljettaa vain noin 20 000 kuukaudessa. • Alexander Stubb tilasi internetistä pyöränsatuloita, ja sai 127 euron lisälaskun – ”Viimeinen kerta, kun tilaan yhtikäs mitään Britanniasta”

  Ei vaan taida Stubbelo osata. Kelvollinen brittikauppa vähentää ALVin jne. Tosin tuossa sitten jo iskee tullit.

  Saksasta itse olen fillarikamaa (ja fillarinkin) ostanut. • Olen muutamaan otteeseen tilannut tuotteita Saksan Amazonista ja kaksi pakettia tuli kotiovelle ja yksi postin noutopisteeseen.
  Postin sovelluksen kautta voi sen toimipisteen vaihtaa haluamakseen jos on tarvetta.

  Kuten mikropiltti huomautti kuvien kera, posti ei vaan ymmärrä noiden Amazon pakettien kuljetuksesta oikein mitään. Minulle käynyt sama noiden tilauksien kanssa.