Amazon ja pukettien toimitus • Ei postiin voi luottaa siinäkään, että paketti menee sinne minne tilaa. Edellinenkin automaattiin tilattu paketti meni R-kioskille noutoon (kauempana ja papiere, bitte). Lisäksi ulkomailta ei voi tilata (ei ainakaan minulle ole tullut vastaan) automaattiin. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  Ei postiin voi luottaa siinäkään, että paketti menee sinne minne tilaa. Edellinenkin automaattiin tilattu paketti meni R-kioskille noutoon (kauempana ja papiere, bitte). Lisäksi ulkomailta ei voi tilata (ei ainakaan minulle ole tullut vastaan) automaattiin.

  Mulla on ainakin tullut Saksan Amazonista ihan kiltisti kaikki paketit Postin automaattiin. 🤔 • Tilaat Saksan Amazonista ja paketti menee oletuksena automaagiin? Tuon uusimman kuljetukseni toimitustapaa olisi kyllä voinut itse joltain webbisivulta muuttaa.

  USA Amazonin kanssa yritin viimeksi kuriirilta (taisi olla DHL) pyytää oletuksena toimitusta noutopisteeseen. Ei käy sanoivat, Amazon ei salli.

  Ja juuri tätä kirjoittaessa ovikello soi ja paketti saapui. Ei mennyt tällä kertaa suoraan noutopisteeseen vaan ihan toimitusta yritettiin. • @pertti-savimäki sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  @mikropiltti sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  henkkarikin on nyt pöpöaikana vanhentunut, ei pakettia saa edes ulos.

  Kun tilaat paketit postin noutoautomaattiin, et tarvitse henkkareita. Puhelimeesi kilahtaa noutokooti, jolla saat pakettiautomaatin luukun avattua. Sitten vaan valitsemaan sopivaa automaattia. Jos voit noutaa pakettisi kello 7:n ja 23:n välillä, sopiva automaatti on todennäköisesti muutaman sadan metrin päässä. Jos kuitenkin liikut mieluummin yöllä kello 23:n ja aamun kello 7:n välillä, saat varautua jopa parin kilometrin noutomatkaan. Hyvää kamaa kannattaa kuitenkin kävellä tai ajaa noutamaan kauempaakin.

  Muuten hyvä, mutta täällä periferiassa on tasan yksi Postin automaatti ja se on herkästi täynnä, joten tiskille mentävä. Ja aukioloajat liki virka-aika, koska asiamiesposti/automaatti tätä nykyä Apteekissa. • Lähetys on matkalla. Arvioitu toimitusaika on 12.4.2021 klo 16:00 mennessä.

  Taas alkoi uusi toimituspäiväruletti. Vaan nyt tuohon jo osaa suhtautua samoin kuin sääennusteeseen. Jos sääennuste on hyvä ja asian varmistaa ikkunasta, lähden ulkoilemaan enkä odottele mitään paketteja. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  Vaan nyt tuohon jo osaa suhtautua samoin kuin sääennusteeseen. Jos sääennuste on hyvä ja asian varmistaa ikkunasta, >lähden ulkoilemaan enkä odottele mitään paketteja.

  No sääennustuksissa on lupailtu lyhyttä kevättä mutta silti tällä viikolla kahdesti lunta taivaalta (ekalla kerralla pysyi maassa tiistaiaamuun saakka) ja lämpötila ei ole vielä lähelläkään shortsikelejä. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Amazon ja pukettien toimitus:

  Tilaat Saksan Amazonista ja paketti menee oletuksena automaagiin? Tuon uusimman kuljetukseni toimitustapaa olisi kyllä voinut itse joltain webbisivulta muuttaa.

  Hmm, itse asiassa sitä toimitustapaa on tainnut voida nimenomaan rukata lennossa Postin sivuilla. OmaPosti-sovellus on ollut tässä huippu. Yleensä tulee vissiin ilmoitus siinä kohtaa kun paketti on saapunut Suomessa jakelukeskukseen. • OK, jatkan ilman extra appeja.

  Lähetys on matkalla. Arvioitu toimitusaika on 13.4.2021 klo 16:00 mennessä. • Taas ovat jotain uutta juonta keksineet: Uusi turvatietovaatimus hidastaa postilähetysten tullausta ja aiheuttaa pitkiä viiveitä asiakkaille

  Aiemmin Brittikaupa X:n (muu kuin Amazon) paketit eli pahviset kirjekuoret ovat tulleet suoraan luukusta alas. Näin viimeksi jokunen viikko sitten.

  Vaan tänään sitten saman puodin lähetyksistä tuli postilta erilliset saapumisilmoitukset. Nouda konttuurista henkkarin kera. Lisäksi tuli vain kaksi saapumisilmoitusta, vaikka samaan aikaan tilattuja lähetyksiä oli kolme. No löytyi se kolmaskin sieltä asiamiespostista tms.

  Tiiä sitten liittyykö alussa mainittuun juonimiseen. Eihän noita alla 22 € puketteja vielä tullata. • Joku urpo tilasi yhden blu-rayn ja kaksi DVD:tä! Kaupan webbisivu on muuttunut tosi hämääväksi, missään ei sanota, että DVD. Kuvastakaan sitä ei näe.

  Näemmä DVD on standard edition. Aiemmin se oli saman julkaisijan tapauksessa normaali blu-ray ilman lisäkilkkeitä.

  No nyt on sitten opeteltu miten EU:n ulkopuolelle lähetettävä puketti rekisteröidään jne. Mitenhän verot (joita ei ollut) olisi haettu takaisin!? • https://yle.fi/uutiset/3-11894692

  Verottomia, alle 22 euron tilauksia tilataan Suomeen Finnen mukaan kuukausittain noin miljoona. Verollisia eli yli 22 euron paketteja Posti kuljettaa vain noin 20 000 kuukaudessa. • Alexander Stubb tilasi internetistä pyöränsatuloita, ja sai 127 euron lisälaskun – ”Viimeinen kerta, kun tilaan yhtikäs mitään Britanniasta”

  Ei vaan taida Stubbelo osata. Kelvollinen brittikauppa vähentää ALVin jne. Tosin tuossa sitten jo iskee tullit.

  Saksasta itse olen fillarikamaa (ja fillarinkin) ostanut. • Olen muutamaan otteeseen tilannut tuotteita Saksan Amazonista ja kaksi pakettia tuli kotiovelle ja yksi postin noutopisteeseen.
  Postin sovelluksen kautta voi sen toimipisteen vaihtaa haluamakseen jos on tarvetta.

  Kuten mikropiltti huomautti kuvien kera, posti ei vaan ymmärrä noiden Amazon pakettien kuljetuksesta oikein mitään. Minulle käynyt sama noiden tilauksien kanssa. • Ekaa kertaa ikinä Amazon tyssi homman yhdistämällä kaksi erillistä tilaustani. Puolen kuukauden kuluttua asialla ei ole mitään merkitystä, mutta tänään vielä olisi ollut.

  Tilasin erikseen nämä kaksi leffaa:

  0_1623751870440_a473f0a4-8db6-451e-b063-1d9fa17666c9-image.png

  Syy erikseen tilaamiselle oli toki ALVin välttäminen. Näin olen tehnyt leffojen kanssa jo reilu 10 vuotta. Aiemmin tosin raja oli korkeampi, lähes 45 euroa.

  Nyt siis ALVit täytyy maksaa lähetyksistä, joissa tavaran arvo on yli 22 euroa. Yhdistettynä menee tuossa lähetyksessä 22 euroa rikki.

  Ensi kuussa asialla ei enää ole merkitystä, koska joka ikisestä EU:n ulkopuolisesta kaupallisesta paketista aletaan ruinaamaan ALVia. • Tästä kitisen lisää Amazonille kunhan joudan (ekan asteen tuki ei toki voinut asialle mitään):

  Order Summary
  Items: GBP 32.48
  Postage & Packing: GBP 5.17
  Import Fees Deposit: GBP 9.04
  Total: GBP 46.69
  Promotion Applied: -GBP 7.48
  Grand Total: GBP 39.21

  Promo pitää toki poistaa hinnasta ennen import feesin (= Suomen ALV ja ehkä osin Amazonin välistävetoakin) laskemista! Nyt maksan ALVia aivan turhaan tuosta GBP 7.48 osuudesta. • Tämän päivän kolmas UHD setti jumissa: Unfortunately, UPS couldn’t complete your delivery and is holding it for you to pick up.

  Eivät taaskaan edes yrittäneet... • Nyt on leffat taas noudettu kolmen kilsan päästä vaan voi kun tuo Useless Piece of S**t kuriiri menisi konkkaan!

  Kuusi UHD leffaa tilasin viime viikolla samana päivänä Amazon UK:sta. Tänään ne sitten saapuivat enemmän tai vähemmän perille asti. Kaksi tuli postiluukusta normipostina, kaksi tuli ovikellon soitolla jonain Posti expressinä ja kaksi viimeistä UPS jätti toimittamatta. • Jahas, uusia kujeita luvassa: Shipped with Pitney Bowes

  Saattaa kuitenkin ehtiä rapakon takaa tänne ennen avohässäkän alkua:

  Arriving:
  Tuesday, June 29 • Ihan kivasti FedEx ilmoitti pari päivää ennen lähettäjää että paketti olisi tulossa ja kyseli että oletkos kotona siihen ja siihen aikaan ja lähettäjä ilmoitti paketin tulosta sitten parin päivän päästä FedExistä ja antoi seurantakoodin jolla ei sen kummempaa virkaa kun paketti on jo melkein hyppysissä (reilun viikon kestää kuljetus Saksanmaalta tänne peräpohjolaan).

  Näemmä kun Jenkkipaketti käy kietämässä Saksanmaan kautta niin ei tule tulleja jne (74 euron paketista olisi mennyt jonkunverran tulleja). • Ei siitä mitään tulleja mene, ALVia kylläkin. Ja jos lähettäjä on tuleva Import One-Stop Shop -jäsen, saattoi Suomi ALV olla jo hinnassa. Tuo viritys kai ei ole vielä käytössä, mutta esim. Amazonilla on jo jokin vastaava.

  https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/ioss_en