Onko olemassa turvapostia kuluttajille? • Onko olemassa kohtuuhintaista, mielellään kuukausittain veloitettavaa, turvapostia kuluttajille? Luin turvapostipalveluja koskevan jutun (https://www.mikrobitti.fi/testit/sahkopostin-tietoturva-on-surkea-testissa-6-turvasahkopostisovellusta-joilla-lahetat-suojattuja-viesteja/4c00d72e-c3fd-4d59-a9fc-4dd030e7fa71), mutta hinnat ovat melko suolaisia, ainakin minun tapauksessani. Minun pitäisi toimittaa luottamuksellisia asiakirjoja korkeintaan muutaman kerran, jatkuvaan käyttöön palvelu ei tule. • Eikö niitä sinun asiakirjojasi voi tulostaa ja postittaa kirjekuoressa?

  Tai sitten kysy vastaanottajalta millaisen salatun sähköpostin tai liitteen he saavat auki. Esim. 7-zipin salaus on OK (ei ZipCrypto, joka on roskaa). • 1 mahdollisuus on toki myös (jollei vastaanottaja voi vastaanottaa sähköpostiliitteitä tai liitteet on liian isoja) käyttää onedrivea tai google drivea jonne se kryptattu zip/rar/7z-paketti ladataan ja lähetetään linkki sitten vastaanottajalle. • @marko-forssell sanoi ryhmässä Onko olemassa turvapostia kuluttajille?:

  1 mahdollisuus on toki myös (jollei vastaanottaja voi vastaanottaa sähköpostiliitteitä tai liitteet on liian isoja) käyttää onedrivea tai google drivea jonne se kryptattu zip/rar/7z-paketti ladataan ja lähetetään linkki sitten vastaanottajalle.

  Suhtaudun skeptisesti pilveen arkaluontoisten tai muuten salassa pidettävien tiedostojen säilytyspaikkana, oli ne sitten salattu kuinka vahvasti tahansa. Päädyin perinteiseen postiin. Kiitos kuitenkin neuvoista! 🙂 • Suhtaudun skeptisesti pilveen ...

  Arvaa missä ne turvapostilootat ja firmojen postilootat nykyään tuppaavat olemaan.

  Aiheeseen liittyen: mitä useampaan paikkaan tietojasi jaat, sitä todennäköisemmin tietosi viedään. En rekisteröidy sinne tänne enkä asentele kaiken maailman appseja.

  Appseja tosin välttää jo silläkin, ettei hanki mitään appsia vaativaa laitetta tms. Minä en suostu moisia (valmistajan) sormia napsauttamalla vanhennettavia laitteita ottamaan käyttööni. Ellei toimi ns. stand alone, en hanki.

  Kauppakeskuksen appsi (tunti lisää parkkiaikaa ja vakoomme kaiken, jopa kun pieraiset vessassamme), burgerimestan appsi, jne. Aivan kipeeksi on mennyt. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Onko olemassa turvapostia kuluttajille?:

  Arvaa missä ne turvapostilootat ja firmojen postilootat nykyään tuppaavat olemaan.

  Pilvessäpä hyvinkin. Vanhassa vara parempi, paitsi, että ei Postikaan toimi enää vanhaan malliin: OmaPostiin ei ole päivittynyt parin 2-3 kuukauden takaisen paketin tietoja. Yhden paketin, joka on jo hyvän aikaa sitten avattu, tiedoista on poistunut maininta luovutuksesta, ja se on maailman tappiin Tampereella... Arvatkaapa kahteen kertaan, soitanko palvelunumeroon, johon soittamisesta pitäisi pulittaa reilut 2 euroa + pvm /puhelu (koronan takia ainoa mahdollinen yhteydenottokanava, jotta bugi menisi eteenpäin kehittäjille edes teoriassa). Postin toiminta on mennyt aivan poskettomaksi, niin työntekijöiden palkkojen polkemisen kuin palveluhintojenkin osalta!