Tulevan lehden testissä pelipuhelimet • Marraskuun lehdessä (ei siis tuoreimmassa, lokakuun numerossa) testaamme pelipuhelimet. Ossi kirjoitti varhaisen vaiheen pointteja ylös: https://www.mikrobitti.fi/uutiset/kurkistus-testilabraan-testissa-pelipuhelimet-lammetessa-laitteen-suorituskyky-laskee-hammastyttavan-nopeasti/49666656-2168-47a6-9484-9ee77ea00feb • Mitäköhän on opittu N-Gagesta? • @marko-forssell sanoi ryhmässä Tulevan lehden testissä pelipuhelimet:

  Mitäköhän on opittu N-Gagesta?

  Luureihin ei enää tungeta pelejä ROM-mokkulalla, jonka vaihto vaatii akun poiston. Muistelen, että N-Gage hyytyi osaltani siihen, ettei ilman SIMmiä voinut pelata (näppis tosin olisi saattanut olla liian huono pelaamiseen).

  Koska mobiilipelejä ei enää nykyään voi omistaa, en ole niistä kiinnostunut. Haluan myös pelata pelini kunnollisilla ohjaimilla, kosketusnäyttö ei kelpaa (lisukkeeksi kylläkin). • @mikropiltti sanoi ryhmässä Tulevan lehden testissä pelipuhelimet:

  Koska mobiilipelejä ei enää nykyään voi omistaa, en ole niistä kiinnostunut. Haluan myös pelata pelini kunnollisilla ohjaimilla, kosketusnäyttö ei kelpaa (lisukkeeksi kylläkin).

  Onko omistaminen ja keräily tärkeä osa pelaamista tai ylipäätään harrastamista? 🙂 Peleissä se pelikokemus on itsessään ollut minulle ihan riittävä juttu, vaikka aika harvoin nyt mobiilipeleissä tuleekaan investoitua suuria summia. (Pelaan todella harvoin ylipäätään mitään). • @olli-vänskä-mb sanoi ryhmässä Tulevan lehden testissä pelipuhelimet:

  Onko omistaminen ja keräily tärkeä osa pelaamista tai ylipäätään harrastamista? 🙂

  On ehdoton edellytys minulle.

  Peleissä se pelikokemus on itsessään ollut minulle ihan riittävä juttu, vaikka aika harvoin nyt mobiilipeleissä tuleekaan investoitua suuria summia. (Pelaan todella harvoin ylipäätään mitään).

  Kokemus olisi usein ohi (palvelimet vedetty alas) siinä vaiheessa kun aloitan jonkin pelin pelaamisen. Yleensä ostan pelit hinnan laskettua ja hilloan kirjahyllyyn tai GOGin tapauksessa kovalevyn nurkalle. Itse pelaamisen aloittamiseen voi mennä vaikka kuinka kauan, kymmeniä vuosia jopa. • Nykypäivänä on hankala ns "omistaa"nykyaikaista tietokonepeliä. Harva pelintekijä julkaisee enään fyysisiä täysmittaisia DVD asennuslevyjä vaan pelien asennustiedot on laitettu Steam ja Origin kaltaisiin palveluihin koskapa pelien grafiikat ovat parantuneet ja sen mukana tilankasvu (Osa peleistä voi vaatia jopa 70 gt vapaata tilaa eli jos sen saisi pakattua 50% niin tarvittaisiin aika monta DVD levyä). Jos näistä palveluista tai pelin tekijöistä aika jättää niin käyttäjä mitä todennäköisemmin menettää sieltä hankitut pelit.

  Ennenvanhaan pelit julkaistiin fyysisillä medioilla eli ne voi kosta tahansa asentaa uudelleen vaikka pelin tekijä olisi mennyt konkkaan. Vain järjestelmä asetti rajoja sillä vanhat pelit eivät välttämättä pelaa vuosien kuluttua uudella Windowsilla. • @kovakorppu sanoi ryhmässä Tulevan lehden testissä pelipuhelimet:

  Nykypäivänä on hankala ns "omistaa"nykyaikaista tietokonepeliä. Harva pelintekijä julkaisee enään fyysisiä täysmittaisia DVD asennuslevyjä vaan pelien asennustiedot on laitettu Steam ja Origin kaltaisiin palveluihin koskapa pelien grafiikat ovat parantuneet ja sen mukana tilankasvu (Osa peleistä voi vaatia jopa 70 gt vapaata tilaa eli jos sen saisi pakattua 50% niin tarvittaisiin aika monta DVD levyä).

  Njuu, DVD on usein out, mutta Blu-ray tahi pari riittää ja niillä ostelen pelejä esim. PS4:lle. Monet PC:lle DRM kriplatut pelit saa konsoleille ostokelpoisina.

  Jos näistä palveluista tai pelin tekijöistä aika jättää niin käyttäjä mitä todennäköisemmin menettää sieltä hankitut pelit.

  Siksi ainoa kelvollinen jakelupalvelu minulle on GOG. Sieltä saa ladattua 100% offline tomivat pelien asennusfileet.

  Ennenvanhaan pelit julkaistiin fyysisillä medioilla eli ne voi kosta tahansa asentaa uudelleen vaikka pelin tekijä olisi mennyt konkkaan. Vain järjestelmä asetti rajoja sillä vanhat pelit eivät välttämättä pelaa vuosien kuluttua uudella Windowsilla.

  Tälläinen auttaa:

  [hukassa oleva kuva retro PC patteristosta]

  Samaten emulaattorit. • Retro-puuceet tai emut auttaa ja samoiten virtualisointi.