pelien hinta / aika pelaamiselle • Pelejä on tehty miehille ja kun ala muuttuu, alkaa ulina – pelien vaikutusta pitää pohtia, sanoo yksi maan tunnetuimmista pelisuunnittelijoista

  – Olisi huono idea, jos kaikki tekisivät pelejä kolmekymppisille miehille. Yhdellä pelaajalla on vain tietty määrä rahaa, jota hän voi käyttää pelien ostamiseen.

  Ainoastaan penskana rahalla oli merkitystä - kaikki pelit waretettiiin. Ja kun oikeasti KAIKKI pelit waretettiin, ei hommassa ollut mitään järkeä. Suuri osa ajasta meni pelien kopioimiseen, ei ehtinyt pelata tai jaksanut keskittyä juuri mihinkään kun aina oli jotain uutta.

  Siinä vaiheessa kun pääsi täyspäi(väi)seen duuniin järjellisellä palkalla, ei pelien hinta paljoa painanut. En tosin nykyäänkään osta täysihintaisia pelejä kuin harvoin.

  Ongelma on AIKA. Milloin hitossa ehdin (edes) ne (ostetut) pelit pelaamaan!?

  t: kohta ehkä yksi PS3 launch game pelattu läpi • Heavenly Sword arvostelusta:

  Heavenly Swordin piti olla upean näköinen peli, jonka mukaansatempaava tarina ja loistava pelattavuus saa ihmiset PS3-ostohuuman valtaan. Käytännössä se on kohtuullisen upean näköinen, korkeilla tuotantoarvoilla tehty peli, ja siinä todellakin kaikki. Juoni on puolivillainen God of War -klooni, pelattavuus samoin, peli on anteeksiantamattoman lyhyt, puzzlet selittävät itsensä niin että moni ameebakin jo pyytäisi enemmän haastetta, puolet kohtauksista on venytetty keinotekoisesti ja puolessa pitää tehdä täysin turhaa liiketunnistuskikkailua. Kirsikkana kakun päälle tulee lopputaistelu, josta on vaikea keksiä mitään pelillistä hyvää sanottavaa. Kun PlayStation 3 -pelejä saa aikanaan vuokralle, tämä olkoon ensimmäinen suositukseni. Nätit grafiikat kannattaa katsoa ja suomennosta ihastella, itse pelikin menee siinä sivussa läpi yhdessä illassa. 75 euron hinnalle vastinetta ei kerta kaikkiaan riitä.

  Siksipä ostin tuo pelin 10 punnalla, vielä kun ehtisi pelata.

  Samojen tekijöiden Enslaved: Odyssey to the West saattoi olla niinkin halpa kuin 8 puntaa. Se oli ihan OK peli.

  Edelleen samojen tekijöiden Hellblade: Senua's Sacrifice tuli muistaakseni ostettua niinkin paljolla kuin 18 punnalla. Jokuista asiaa (mm. se, että peliohjeet piti kaivaa netistä) lukuun ottamatta oli hyvä peli.

  Vieläkin jää hyvin fyffeä yli mainitusta täysin sairaasta 75 eurosta! • Mistähän suomennoksesta tuo muuten hörisee?! • @mikropiltti

  Ehkä Suomi-pelissä oli äänet jne på finska. • Ei takuulla. • Hyvin hyvin harvassa pelissä subtitlet suomeksi ja suomiäänistä ei ole mitään havaintoa. Eikä niitä kyllä kaipaakaan. Kunnollisia enkkutekstejä joskus kaipailee, jätetään tekstittämättä joskus turhan paljon.