Win 10 lopetusongelma • Aina kun joku muu on käyttänyt Windows 10 konetta, se herjaa "että joku muu käyttää konetta edelleen, lopetetaanko silti?". Riippumatta siitä onko kone suljettu laillisesti ja virtakin on ollut katkaistuna. Eikä se riipu käyttäjästäkään, vaan ilmoitus tulee aina kun joku muu käyttäjä on käyttänyt konetta. Vika ilmeni erään suuremman Windowsin päivityksen jälkeen. • Tuo kai ei ole ongelma, vaan normaali toiminto useamman käyttäjätilin koneessa.
  Useamman käyttäjätilin koneessa tuon herjan voi estää jos käyttäjä ennen lopettamistaan kirjautuu tililtään ulos. • @kalleville sanoi ryhmässä Win 10 lopetusongelma:

  Tuo kai ei ole ongelma, vaan normaali toiminto useamman käyttäjätilin koneessa.
  Useamman käyttäjätilin koneessa tuon herjan voi estää jos käyttäjä ennen lopettamistaan kirjautuu tililtään ulos.

  Ei kyllä ole normaali toiminto ainakaan Windows 7:ssä (minulla ei siis ole ilmennyt em. ongelmaa). Tuskin Kympissäkään. Jos on, niin Mikkisoftalla ei ole ammattitaitoisia koodareita. • Kyllä Winukka jotain tuollaista herjaa, jos toinen käyttäjä ei ole kirjautunut ulos. Ongelman voinee aiheuttaa myös jokin hengailemaan jäävä prosessi.

  Microsoft ja ammattitaito mainittu samassa virkkeessä! ☣ • Kun kympistä on kyse, niin virranhallinta on jälleen kerran varteen otettava ehdotus syypääksi. Kurkkaapa monta kuukautta se mylly on omasta mielestään ollut auki, jos pitempään kuin oletit, niin siinä hyvä vihje. Näet sen esimerkiksi tehtävienhallinnasta Suorituskyky-välilehdeltä. • @kalleville kirjoitti

  @kalleville sanoi ryhmässä Win 10 lopetusongelma:

  Tuo kai ei ole ongelma, vaan normaali toiminto useamman käyttäjätilin koneessa.
  Useamman käyttäjätilin koneessa tuon herjan voi estää jos käyttäjä ennen lopettamistaan kirjautuu tililtään ulos.

  Tuo vika kyllä ilmenee aina kun joku on käyttänyt konetta ja kirjautunut tililtään ulos, tai kun on sammuttanut koneen ja katkaissut koneesta virrankin. Käytössä on kauko-ohjattu pistorasia, jolla katkaistaan koneesta sähkö aina, kun kone on käyttämättä muutamaa tuntia enemmän.
  Kone on useamman vuoden ikäinen HP ProDesk 600 ja Win10 on siihen päivitetty heti kun se tuli saataville. Vika tuli vasta viime talvena erään isomman päivityksen jälkeen. En kuitenkaan muista tarkkaa aikaa ja aluksi luulin, että seuraava päivitys korjaa asian. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Win 10 lopetusongelma:

  Kyllä Winukka jotain tuollaista herjaa, jos toinen käyttäjä ei ole kirjautunut ulos. Ongelman voinee aiheuttaa myös jokin hengailemaan jäävä prosessi.

  Se prosessi pitää kuitenkin käynnistyä aina uudelleen, kun koneeseen kytketään virta ja se käynnistetään. • Saattaapi Windows 10:n hieno fast startup yrittää jatkaa jo valmiiksi jumissakin olevien prosessien pyöritystä. En muista tarkalleen miten se "toimii", kyseinen kilke on hyvin korkealla nitistyslistalla. • Voi kokeilla jos se on tuo fast startup nitistämällä sen näillä ohjeilla https://www.tenforums.com/tutorials/4189-turn-off-fast-startup-windows-10-a.html • Jos se uptime siis on pitempi kuin pitäisi, niin virranhallinta-asetuksien kautta poistetaan valinta kohdasta Ota käyttöön nopea käynnistys (suositus)

  Ja tuo pitää sitten ottaa pois kaksi kertaa vuodessa, koska joka ikinen kerta kun koneeseen tulee uusi kymppiversio, niin asetus nollautuu.