Marraskuun lehti ulkona • Testissä ovat kalliit ja ei-ihan-niin-kalliit puhelimet sekä ram-muistit, ilmiöjutussa tutustutaan helsinkiläiseen älykotiin. Lisää asiaa uudesta lehdestä:

  Ai niin, saatiin viimein Retrobittiin numero 12/1992, huomenna polkaistaan käyntiin lamavuosi 1993. • Näemmä saatte jatkaa: https://yle.fi/uutiset/3-11655758

  Alma Talentin yt-neuvottelujen tuloksena Markkinointi & Mainonta -, Metallitekniikka- ja Tekniikan Historia -julkaisut lakkautetaan. Ne lakkaavat ilmestymästä vuodenvaihteeseen mennessä, kerrotaan tiedotteessa. • Kyllä 🙏 • Vuoden jatkoaika. • Marraskuun Bitissä oli Sami Kuuselan kolumni (Säätönostalgiaa) tulostamisen vaikeudesta. En voi muuta kuin allekirjoittaa. Kun Linux tuli kotikoneisiin, kaikki muu säätö onnistui jotenkin, mutta printteiden kanssa piti pelata kauimmin. Surukseni totean, että ongelmat ovat jatkuneet tähän päivään asti, ja ovat tulleet entistä epäselvemmiksi. Eikä ongelmaa yhtään helpota se, että joitakin nettisivuja on perin hankala saada tulostumaan kunnolla. Mitä muuta kotikäyttäjä tulostelee kuin nettisivuja. Parhaimmillaan Wifi-tulostin voisi toimia täysin ongelmitta, mutta kun ei... • Jos hankkii kelvollisen eli rautatasolla postariyhteensopivan tulostimen, jossa on oma näyttö ja nappulat säätämiseen, toimii se Linuxissa hyvin melkoisen varmasti. Marketin halvin Winukka setup softan varassa oleva softatulostin toki saattaa sekin toimia, sen varaan vaan ei paljoa kannata laskea.

  Webbisivutulostus (teen PDF:iä) toimii huonosti Firefoxissa, paremmin Chromiumissa. Firefoxista saa ruudulta luettavaksi kelpaavan screenshotin, mutta siinä on typerä 10000x10000 pikselin rajoitus. Lisäksi suuremman filekoon kohdalla oletus on tai oli kökkö jpeg, sen sai onneksi pakotettua png:ksi. • @mikropiltti , Kokemukseni mukaan Linuxissa ei yleensä ole ongelmia, jos ajuri on olemassa. Aina ei valitettavasti ole. Windowstulostus on varmemmalla pohjalla. Androidin kanssa arpapeliä. Mutta oma pointtini oli, että tässä nyt on outo epäkohta, jonka odottaisi korjaantuvan. Taitaa olla turha toive. • Ajureissakin on eroa. Valmistajan tarjoamalla suljetun koodin ajurilla ei välttämättä pitkälle pötkitä.

  Ei taida korjautua ongelma. Linuxiin täytyy ostaa rautaa siten, että tutkii toimivuuden ensin huolellisesti. Kannattaa vieläpä ostaa siten, että voi tarvittaessa palauttaa (postimyynti, Gigantti, ...).