Ulkoiset kovalevyt, kelpaako pelaamistarkoitukseen laisinkaan ? • Pleikkari4:lla toimii tuo ulkoinen kovalevy jonka lykkäsee USB porttiin niin varmaan vikkelämmin kuin se siellä sisääinen, joten todella näppärä käyttää, toki SSD:t sitten eri asia saattaapi nopeudelta olla.

  Mutta onkos tietokoneella USB 3.0 portin kautta järkevää käyttää pelailuun tuollaista ulkoista kiintolevyä, vai onko se sillä sit huomattavasti hitaampaa tai aiheuttaako kenties ongelmia ? ... vai onko ne täysin ja ainoastaan sitten tiedostojen muuten vain säilömistä varten tietokoneella.

  (siis jos osa on sisäisellä SSD:llä peleistä ja osa sitten tuollaisella ulkoisella asemalla)… siis jos tyyliin hitusen harvemmin pelejä joita Steamissa on niin pelailee mutta jotka vievät julmetusti tilaa niin ois näppärä pitää ulkoisella, jos siinä sit riittää se nopeus alkuunkaan ?

  Tuppaa nuo SSD:t vielä kuitenkin sen verran pienehköjä olemaan että suuria pelejä ei hirmuista määrää pysty kerralla pitämään siellä taasen. • Ei riittäne etenkin jos peli käyttää levyä vähänkin enemmän. • Riippuu USB-toteutuksesta. Minun USB-levypakka kirjoittaa hyvin reipasta tahtia, lukee vielä nopeammin.

  USB 3.2 Gen 2 ja kaksi normaalia Toshiba X300 kovalevyä stripettynä (RAID 0) tällaisessa purkissa: https://www.qnap.com/en-us/product/tr-002 (valmistajan höpöhöpösoftat eivät ole käytössä).

  USB 3.0:n kanssa auttaa UASP-kelpoinen levykotelo (ja hommaan kykenevä käyttis). Ja mitään 5200 rpm hidastinta noihinkaan ei kannata laittaa vaan ihan kunnollinen 7200 rpm levy.