Elisa nostaa kuituhinnat yli 3x 2021 alusta • Osuukos johon kuhun täällä?

  On se perästä. Viimein kun kuitu hiukka yleistyy, niin sitten eiku hinnat pilviin. • @mikropiltti Mikäs tässä on lähde? • Elisa: https://elisa.fi/operaattoreille/tilaajayhteyspalvelut/

  Aiemmat hinnat:

  0_1608728325951_994bd251-3bd3-439a-8f38-3351bc5f6570-image.png

  Hinnat alkaen 1.2.2021:

  0_1608728394707_96aacc7e-2c01-4f1a-8f6d-70cd3843b370-image.png

  Uusi FTTB (fiber to the building) hinta on 3,33 kertaa aiempaa suurempi. Ei perustune mihinkään todellisiin kuluihin vaan aivan pyll.., err hatusta vedettyyn lukuun. Kas kun ei kerroin ollut 6,66!

  Ja tuo siis on, mitä Elisa muilta firmoilta yms. kuidustansa rokottaa. Jotka sitten rokottavat mahdollisia asiakkaitansa.

  Anyway, Elisan plääni etenee. Eka pakkoirtisanotaan kuparit (minulta irtisanoivat reilu vuosi sitten vuokralla olleen nelijohdinyhteyden) ja sitten... • Eipä miltään operaattorilta saa halpaa nettiyhteyttä enää kun liikkuvat laajakaistat tuppaa olemaan lähempänä 30 egeä kuin 20 egeä ja 20 egen alle ei pääse mitenkään. Ite irtisanoin myös mobiililiittymän kun kerran tuplalaajakaista loppuu kuun lopussa ja sen hinta olisi ollut 21 egeä kuukaudessa (vajaa puolet mitä tupla eli adsl+mokkula olisi maksanut) ja mokkula toimi ainoastaan Linuxissa ja Win XP ja 7.

  Suomi mukamas nettiliittymien edelläkävijä, ja p*skat. Kiinteissä yhteyksissä on sidottu yhteen operaattoriin (kaapeli tai kuitu) ja mobiililaajakaistoissa nopeusvaihtelu on sitten TODELLA suurta eli jos jotain parin Gigan pakettia latailee muutaman sata kiloa sekunnissa niin ei paljoa naurata ja jos yhteys menee poikki niin pahimmassa tapauksessa lataus pitää aloittaa uudelleen ja jos katkos tapahtuu/-tui ~1+ Megaa ennen valmistumista niin sitten ottaa pattiin ja paljon.

  Ilmeisesti luulevat että kaikki käyttävät nettiä kännykän jne kautta ja pöytäkoneet (ml. läppärit) ja niiden käyttäjät voidaan unohtaa.

  ADSL oli ehkä vanhetunutta tekniikkaa mutta entäs sitten? Pitää netin toimia muutenkin kuin ilmojen kautta. • @marko-forssell sanoi ryhmässä Elisa nostaa kuituhinnat yli 3x 2021 alusta:

  Kiinteissä yhteyksissä on sidottu yhteen operaattoriin (kaapeli tai kuitu)...

  Ei ole kuidussa. Lainsäädäntö muuttui jokunen vuosi sitten ja muut on pakko päästää kiinni kuituun. Hinnoittelu sitten on ihan eri juttu, kuten tuo 3,33 kertainen korotuskin kertoo.

  Pitää netin toimia muutenkin kuin ilmojen kautta.

  Juu. • Juu pitää päästää mutta se hinnottelu on sitten se asiakysymys että onko siinä järkeä ottaa liittymä muilta kuin kuidun vetäjältä kun operaattori a laskuttaa x euroa ja operaattori b laskuttaa x+l euroa että saa maksettua kulut ja saa ns. muutakin leivän päälle kuin ylähuulen.

  Valtion piti aikoinaan vetää kuitu koko maahan mutta ei siitä tullut lasta eikä p*skaa ja sitten se jätettiin operaattoreiden hommaksi ja ei siitäkään tullut sen parempaa vaan kehitys meni langattomiin yhteyksiin. • Riippuu siitä mitä haluaa ja/tai tarvitsee. Minulla on Telian kuitu, bitit liikuttaa SuomiCom ja operaattori on Domestic Network Association ry.

 • Sama juttu kuin sähkönsiirrolla, laskutetaan max hintaa kunnes viranomainen älähtää.