Naarmuuntuneen cdn toisto  • Tuli lainattua kirjastosta liuta cd-levyjä ja 1 on niin naarmuinen että se kuuluisa sokea reettakin melkein näkisi ne ja kun yrittää tietokoneen kautta toistaa vlcllä tai media player classic hclla niin ääni on sen verta rätisevää ettei levyä voi kuunnella kun taas dvd-soittimella äänet kuuluvat rätisemättä. Joko levyssä on joku kopiosuojaus (samantapainen juttu toistui aiemmin kun piti kattoman dvd-leffa vlcn kautta niin kuva oli vinksinvonksin mutta dvd-soittimessa toimi normaalisti) tai sitten dvd-soittimessa on parempi virheenkorjaus tjsp.  • Kirjaston medioille (kirjoille, levyille tms.) ei saa tehdä itse mitään. Ainoa mahdollisuutesi on palauttaa CD-levy kirjastoon ja pyytää niiltä toimenpiteitä. Yleensä kirjastoilla on mahdollisuus lähettää ko. CD-levy pääkirjaston kautta lähikaupungin pääkirjastoon toimenpiteitä varten. Sieltä se yleensä lähetetään jollekin sopimuksen saaneelle CD/DVD-pajalle hiottavaksi ja puhdistettavaksi.
    Yksityiskäyttöön on myös mahdollista kohtuullisella kustannuksilla hankkia vastaavat laitteet, mutta näitä ei tietenkään saa käyttää kirjaston omaisuuteen.
    Jos kirjasto esim. poistaa kyseisen CD:n, voit tarjoutua tietysti ostamaan sen ja sitten itse kokeilla tuota hiomista ja kiilloittamista, tai viedä se levy johonkin CD-kopioliikkeeseen entisöitäväksi. Tulokset ovat tietysti hyvin epävarmat.  • Naarmuisen levyn voi yrittää kopioida tietokoneelle tiedostoiksi jollain ohjelmalla, joka yrittää virhetilanteessa n+1 kertaa. Tälleen saattaa saada kuuntelukelpoista tavaraa.  • Juu mutta ei kiinnostanut kokeilla (en muista yritinkö ripata levyä vai en). Pistin kumminkin noottia mukaan että levyn toimivuus on niin ja näin.