Brexit tiedot ilmeisen pielessä • Monet sivustot uutisoivat kuten IS:

  Vuodenvaihteen jälkeen kaikki EU:n ja Britannian välillä liikkuvat tavaravirrat on tulliselvitettävä sekä EU:ssa että Britanniassa.

  Jep, lienee näin.

  Tavallisen kansalaisen kannalta tällä on merkitystä verkkokauppaostoksia tehdessä. Toimitettavat, yli 22 euron arvoiset lähetykset tulee tulliselvittää ja niistä pitää maksaa arvonlisävero, yleensä 24 prosenttia. Yli 150 euron arvoisista ostoksista maksetaan myös tullimaksu.

  Kaikki unohtavat kertoa sen, että jatkossa kelvolliset Brittikaupat vähentävät paikallisen ALVin hinnasta kun tuote myydään EU alueelle. Käytännössä mikään ei muutu ALVin osalta.

  Aiemmin pienemmät alle 60 000 € (muistaakseni) per kohdemaa vuodessa myyvät kaupat saivat laillisesti myydä esim. tänne Suomeen paikallisella ALVillaan. Isot kuten Amazon joutuivat perimään Suomen ALVin.

  Esim. minä ostin fillarin Saksasta 19% ALVilla. Pieni puoti, joka ei juuri tehnyt kauppaa Suomeen. Ilmainen kuljetus ja hyvät polkimet kaupan päälle (kun toimitus viivästyi pari päivää).

  Brittien osalta siis pienten kauppojen ALV etu menetetään, suurien kohdalla tilanne on ennallaan.

  Lisäksi seuraavat puoli vuotta Briteistä saa kaikki alle 22 € tuotteet täysin ALVitta. Brittipuoti poistaa paikallisen ALVin ja Suomi ei peri meidän ALVia. Alkaa siis 6 kk ALE halvoissa tuotteissa.

  Heinäkuun alusta saakka Suomi rokottaa ALVin myös alle 22 € tuotteista.

  Karkea nyrkkisääntö on, että tullaus nostaa tilauksen hintaa noin 30 prosenttia.

  Höpö höpö! Ensinnäkin pitää tilata yli 150 eurolla (Britannian ja EU:n ulkopuolella valmistettua tavaraa), jotta joutuu edes tulleja maksamaan. Lisäksi 30% tullimaksu on totaalisen yläkanttiin suurimmalle osalle tavaroita. • Onnea vaan herra Tony Brexitille!

  0_1609426583447_IS_Tony-Brexit.png

  Oikea syyllinen toki oli David Cameron. • Juu, meilläkin joutaisi perua koko liittyminen. Alkavat tulla välimeren rannan pizzat kalliiksi, eikä takaisinmaksusta mitään takeita. "Hei me tienataan tällä!" No herra käteinen toki rahasti... • Epäilen vahvasti, että kusessa (ja D-vitamiinisuossa) oltaisiin ilman EU:ta, vaikka siinä huonot puolensa onkin. • @paper sanoi ryhmässä Brexit tiedot ilmeisen pielessä:

  Juu, meilläkin joutaisi perua koko liittyminen. Alkavat tulla välimeren rannan pizzat kalliiksi, eikä takaisinmaksusta mitään takeita. "Hei me tienataan tällä!" No herra käteinen toki rahasti...

  Niinpä, ei ko. herra sanonut että kuka tienaa ja sama juttu Urpilaisen takuutuksien kanssa että ei niillä mitään virkaa ole kun ei ne tuota mitään (kun korot on nollassa). Ne rahat taisi vain käydä kääntymässä välimeren maissa ennen päätymistään Saksaan ja muille velkojille. • Jep, nyt Amazon UK vähentää hinnasta Britti ALVin kun tänne Suomeen roipetta lähettää:

  0_1609529185525_5be4e7db-3305-48a1-bb74-a1644040cc75-image.png

  0_1609529261319_e7fa8c90-626a-436d-b452-591f1d28f443-image.png • IS se jaksaa vääntää soopaa: 220 euron kenkiin liki 100 euron lisälasku – näin brittikaupoista tilaaminen kallistuu

  Esim. nahkakenkien tulli on 8%.

  Hommaan tosin liittyy kommervenkkejä. Jotenkin ihmeellisesti ainakin postikuluista pitää maksaa ALV (22€ rajan ylittyessä tuotteen hinnassa), ehkä myös tullistakin, en muista.

  0_1609531508822_jari_liivijengi.jpg • Aiemmin tänne Briteistä tilattuna 220 € maksaneista EU:n ulkopuolella valmistetuista nahkakengistä kun vähennetään Brittien ALV, saadaan 183 € eli 166 £. (Miksiköhän muuten jo UK:ssa mahdollisesti maksettua tullia ei saa takaisin? Pitänee tutkia.)

  Uusi hinta mätkyjen jälkeen on 245 € eli lisäystä on murto-osa siitä mitä IS:n klikkiotsikossa. Lisälasku siis on 15 € eikä 100 €.

  Ja kyllä tulli näemmä ryöstää osaa. Ensin otetaan tuotteen hinnasta ja postikuluista tulli ja sitten niiden summasta ALV!