ULtra HD näyttö • mikä vaikutus on kalliilla näytönohjaimella,näkyykö iltalehti ym kuvat tarkemmin,vaikuttaako pelkästään liikkuvaan kuvaan


 • administrators

  Useimmiten näytönohjaimen hinta tuntuu ainoastaan näytönohjaimen suorituskyvyssä ja sille on enimmäkseen käyttöä vain peleissä. Tosin ihan niin simppeli ei asia ole, koska riippuu aika lailla siitä mihin verrataan. Jos koneessa on ainoastaan sisäänrakennettu grafiikkapiiri, voi päivitys nopeampaan näytönohjaimeen tehdä esimerkiksi www-sivujen katselusta hyvinkin paljon nopeampaa. Siihen päästään jo reilun satasen näytönohjaimellakin.

  Se miten hyvin vaikkapa www-sivujen kuvat näkyvät riippuu näytön laadusta ja tarkkuudesta. Näytönohjaimella on siinä rooli sikäli, että korkeimmat tarkkuudet saattavat vaatia kunnollisen näytönohjaimen toimiakseen kunnolla.

  T: Kaj@Bitti • @kaj-laaksonen sanoi ryhmässä ULtra HD näyttö:

  Se miten hyvin vaikkapa www-sivujen kuvat näkyvät riippuu näytön laadusta ja tarkkuudesta.

  Ja katsojan silmistä. Jotkut vaan eivät näe silmälaseillakaan tarpeeksi hyvin ja UHD menee harakoille kun DPI ruuvataan sokealle Reetalle sopivaksi.

  Esim. 27" 2560x1440 duuninäyttöni Winukka haluaisi skaalata 150%! Järjetöntä tilan hukkaa siitä vaan seuraisi.

  Himassa 31,5" 3840x2160 näyttö on just hyvä ilman mitään skaalauksia (KDE Plasma).

  Ja täällä foorumilla on edelleen liian suuri riviväli, arsyttää lukea. • Suuret kuvat näkyy puolta paremmin siten että tietokone on full hd(1920x1080) tilassa ja näyttö ultra hd(3 840 × 2 160) tilassa, mikähän siinä että niin toimii,(suuresta kuvasta jää paljon yksityiskohtia pois,jos on tietokone ultra hd(3 840 × 2 160) tilassa)ja näyttö(3 840 × 2 160)suuresta kasvo kuvasta huomaa hyvin suuren kuvanlaatu eron,tuotapa ei kyllä arvannut,vahingossa huomasin tuon homman,oli kerinnyt ultra hd näyttö olla jo puoli vuotta • Jos nyt oikein ymmärsin, niin sinulla voisi ihan hyvin olla saman kokoinen full HD näyttö, UHD menee hukkaan?

  t: UHD näyttöni 5 v takuu loppuu tammikuussa

  PS: webbisivujen kuvat ovat usein kuraa • Full hd lähde näkyy huomattavast paremmalla laadulla ultra hd.:sta mitä pelkästä full hd ruudusta,skaalautuu. • Enpä ole minkään upscalejen ystävä, keinotekoista höttöä. Retropelejä sun muita täytyy nykyään skaalata, jos koko ruudulle tahtoo, muta kaikki resoluution "parannukset" kierrän kaukaa. • Mikropiitti skaalaa varmaan itsekin,full hd video näkyy muuten melekosen pienenä ultra hd ruudulla alkuperäisessä koossaan,ilman skaalausta